Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Проблем со драјвери изглеа. Апдејтирај на најновите и DX исто апдејтирај си. Можно е и прегревање, која температура ти ја чита каталистот?

За вториот проблем... Добро бе луѓе уште ли користите МСН? Не се научивте да користите Gaim/Trilian/Miranda/Meebo и други како нив? Нема фрки, нема вируси, нема глупости, месинџер си е месинџер бре.

Има проблеми помеѓу Ати и ПроСтрит. Последно нешто дека n-synch-от не е компатибилен со Ати и Амд. Еве нешто слично со твоето (и моето и на сите други шо имаат АТи графички)
http://www.gamespot.com/pc/driving/...how_msgs.php?topic_id=m-1-39640021&pid=941615

И нема излез од тоа??? Некое решение???

Решение да се почека да излезе неофицијален фикс за играта.

VIDEO CARD SUPPORT
==================
Need for Speed ProStreet only officially supports Direct3D for certain 3D accelerator
devices. While other devices running Direct3D may function in Need for Speed ProStreet,
their behavior cannot be predicted and may lead to an unstable PC Environment.
The following major Direct3D chipsets are supported:
ATI
Radeon 9500 series
Radeon 9600 series
Radeon 9700 series
Radeon 9800 series
Radeon X550 series
Radeon X600 series
Radeon X700 series
Radeon X800 series
Radeon X850 series
Radeon X1300 series
Radeon X1600 series
Radeon X1800 series
Radeon X1900 series ---> тука треба да е мојата....
Radeon HD 2400 series
Radeon HD 2600 series
Radeon HD 2900 series

Еве во ReadME фајлот пишува кој графички ги подржува...

Здраво.Имам Ati radeon 9600. За Tv Out го имам само овој кабел .Според боите (сина, зелена, црвена) ова е за HDTV.Можам ли овој да го искористам за обичен телевизор.Или каков друг кабел ќе ми треба.Изгледа истиот само со жолт(видео), бел(аудио) и црвен(аудио) пин.
2002804042491351315_rs.jpg

Да, најди црвено-бело-жолт, ваљда има во Логинг или некое друго место за кабли, прашај и по компјутерскиве фирми да не има, знам Анхоч имаат добар избор на кабли. Иначе ова на сликава е Component (Y) cable, а тебе ти треба Composite.

На надворешен изглед Component (Y) cable се разликува од Composite само по боите.Незнам зашто овој не би можел да се искористи како Composite.Или во внатрешноста се различно направени?

Problem

Kompjuterot moj e sledniov

ASUS P5K SE (Intel P35 chipset) LGA 775, 1333MHz, PCx16, USB2.0
Intel Core 2 Quad Q6600 LGA 775 2.4GHz, 1066MHz, 8MB Dual core
ASUS Arctic Square 775
Apacer RAM 2GB DDR II 800MHz Dual Channel (2x1GB Golden Cover)
SONY FDD 3.5", 1.44MB, Black 1
WD HDD 250GB, 7200rpm, 16MB, SATA 2 300 1
Asus DVD RW 1814bl
ASUS PCIx16 GeForce 8 8600GTS 256MB DDR3 + DVI + Video out
PSU cooler master extreme power 550W

Go zemav pred mesec dena. Nekogas mi se slucuva sledniov problem (na slikata).Ova mi se pojavuva odma posle windows logon. Ne znam dali e nekoj hardwer-ski problem ili me zeza windowsot. Ima nekoe chare
ili format e chareto?

Attachments

• DSC00462-1.jpg
    DSC00462-1.jpg
    149,5 KB · Прегледи: 64
Мене истиот проблем ми го даваше , и испадна дека било од хард дискот. Но кај тебе е WD... пробај со друг хард диск, смени го

Kompjuterot moj e sledniov

ASUS P5K SE (Intel P35 chipset) LGA 775, 1333MHz, PCx16, USB2.0
Intel Core 2 Quad Q6600 LGA 775 2.4GHz, 1066MHz, 8MB Dual core
ASUS Arctic Square 775
Apacer RAM 2GB DDR II 800MHz Dual Channel (2x1GB Golden Cover)
SONY FDD 3.5", 1.44MB, Black 1
WD HDD 250GB, 7200rpm, 16MB, SATA 2 300 1
Asus DVD RW 1814bl
ASUS PCIx16 GeForce 8 8600GTS 256MB DDR3 + DVI + Video out
PSU cooler master extreme power 550W

Go zemav pred mesec dena. Nekogas mi se slucuva sledniov problem (na slikata).Ova mi se pojavuva odma posle windows logon. Ne znam dali e nekoj hardwer-ski problem ili me zeza windowsot. Ima nekoe chare
ili format e chareto?

Виртуелната меморија те дупчи. Како што гледам имаш 2GB, така да верувам дека ќе ти биде доволно ако малку го оптимизираме.
Иди вака: My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Advanced -> Virtual Memory -> Change. Таму стави на сите партиции No Paging file.
Ако не бидува, најверојатно е до хардот ама не мора да значи.

Update na problemot

Виртуелната меморија те дупчи. Како што гледам имаш 2GB, така да верувам дека ќе ти биде доволно ако малку го оптимизираме.
Иди вака: My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Advanced -> Virtual Memory -> Change. Таму стави на сите партиции No Paging file.
Ако не бидува, најверојатно е до хардот ама не мора да значи.

Procitav od linkot sto go prati Sephiroth, stvarno mozat da bidat milion raboti. Napraviv memtest da ne e slucajno ramot ama ne najde greski. Probav i so no-paging file, no povtorno izleze blue screen no ovojpat sam se restartira (ne pocna beginnig dump of physical memory).
Uste edna rabota primetiv, kompjuterot mi e mrezno povrzan so drug kompjuter. Ako e uklucen drugiot kompjuter prv, a ovoj go uklucam vtor recisi sekogas se pojavuva greskata. A poretko se pojavuva koga mi e isklucena mrezata

Mоже ли хард диск САТА 2 да работи на матична плоча која има само САТА 1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom