Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
мој проблем бе Јане.Ја тебе ти давам гаранција,ако имаш фрки ми го трескаш делот од глава,после ја средувам работа.Ти не се секирај.

За марките нема ни што да дискутираш кога се поквалитетни од твоите.
Ај доста ос off-topic,можам до 101 и назад да терам.

некој да ми каже дали на матична со ддр2 ке може да се стаи ддр со 200Hz и дали ке работи.

IsusHristos напиша:
некој да ми каже дали на матична со ддр2 ке може да се стаи ддр со 200Hz и дали ке работи.
Ако матичната има ДДР2 слотови тогас никако немозе да се стави ДДР1 меморија. Едино постојат матични ѓто имаат 2 слота ддр1 и 2 слота ддр2.

DDR меморија физички неможе да влезе во DDR2 слот. Vice-versa.

IsusHristos напиша:
smole имаш алатка измени\бриши ако не си знаел
edit.gif

Don најубо иди у некоја фирма прашај си колку ке те кошта да го појачаш зш овие очи ке си извадат од кај кој да земеш.

Хахаха...абе јас ќе прашам, еве утре ќе одам ама овде побарав помош од вас за да ми кажат што е најдобро...:)

HITNO POMOS VE MOLAM

Vaka .... preinstalirav windows zasto mi vleze nekoj gaden virus so mi blokirase maus i mi ostavi samo wallpaper nisto dr. e sega od koga napraviv reinstalacija normalno nemav drajveri za zvucnata i grafickata arno ama najdov na net za grafickata a za zvucnata ne e sega neznam dali e do drajverite ili so dr. a so e naj smesno i naj rezilno neznam so zvucna imam izgleda mi e povrzana za maticnata a na restart mi ja dava kako najden hardwer neznam so da praam a kom od kaj sto go zedov e eden decko so e u srbija a ne se vraka do letoska a bez muzika ili bilo kakov zvuk ne se zivee dajte ako ima nekoj sto ke se smiluva neka pise so da praam !!!!!!! FALA ODNAPRED so pocit_KrToT_:salut:

Крт, симни го програмов (Belarc Advisor) и тој ќе ти го прикаже сиот хардвер. Ако имаш звучна картичка, ќе ти го прикаже моделот во листата на куп работи. Ако ти е интегрирана во плочата, види барем кој модел на чипсет на плочата имаш, па барај драјвери за нејзе.

Едит: нареден пат те молам не ми праќај 2 приватни пораки со барања за помош. Не помагам никому по приватна порака. Башка многу логички е дека ако не ти одговорам на првата приватна порака, нема да ти одговорам ни на втората.

Поздрав, Принц од село Кондово.

Имам едно прашање за вас. Имам тв картица во компјутерот се е добро поврзано и инсталирано. Сега прашањето е кога ќе го уклучам програмот за гледање тв се слуша само шуштење. После неколку палења и гасења на програмот се пушта звукот и се е најнормално. Има ли некој решение за проблемов?

Преинсталирај софтвер, ако не бива, преинсталирај драјвер, 5 минути работа.

Napraveno e i edno i drugo. Formatiran e i kompjuter. Pak isto.

Да прашам нешо. Пред некое време ми рикнаа двете УСБ порта напред на комов, и сеа дали мозе да е откацено нешто или рикнала матичната па да ја носам одма, гаранцијата ми истекува за неколку дена.

gale_vlae напиша:
Да прашам нешо. Пред некое време ми рикнаа двете УСБ порта напред на комов, и сеа дали мозе да е откацено нешто или рикнала матичната па да ја носам одма, гаранцијата ми истекува за неколку дена.
Па матичната не верувам иако и тоа е можно. Иначе вака иде поврзувањето. На куќиштето имаш Front Panel плоча и таа нема никаква врска со матичната. На нејзе се наоѓаат сите диоди (сијалички) за хард дискот, дали е уклучен или исклучен компјутерот, копчињата (power и restart), УСБ-то и микрофон и слушалици. Од таа плоча која се наоѓа одма позади предната маска од куќиштето излагаат повеќе кабли кои се поврзуваат на матичната.

Е сега можни се повеќе варијанти. Кабелот да е одкачен не ми се верува, ама можно е и на таа плочата нешто да прегорело, кабелот да се стопил, или па во најлош случај на матичната нешто да се сјебало. Друг можен проблем, можеби некако си им направил на УСБ портите Disable. Најчесто матичните имаат по 8-6 порти кои најчесто идат во парови.

Пробај вака. Отвори го кушиштето и ќе ги видиш каблите од предната маска што се уклучени во матичната. Прочитај ако можеш без да ги вадиш, ако не мора да ги извадиш за да видиш кој е од УСБ-то. Е сега ќе мора да ми кажеш точен модел на матиќна за да ти покажам таму ако не се снајдеш вака. Кабелот би требало одприлика вака да изгледа.
03.jpg

и да биде ставен вака
figure14.jpg

Е сега најдобро би било да пробаш да не ти рикнало УСБ-то со тоа што ќе го ставиш на друго место зошто скоро секоја матична има по 2 вакви места за УСБ конектори. Пробај па кажи.:helou:

проверив да не се исклучени но не е до тоа. но од кога ставив еден кард ридер не ми работи више, прво едниот откажа па сеа и другиот

Ај луѓе помагајте.
Си купив нов хард диск,го приклучив најнормално.Го палам компјутерот,влегувам во БИОС-го препознава,одам во Device menager-го препознава,секаде каде што има во Windows-от да провериш за хардвер-го препознава,ама во My Computer-ГО НЕМА!!!!

Кажувајте што да се прави.

П.С. АТА е дискот

Малку Совети

Slisajte sea vaka::

Iam PC graficka fx 5200
ram 2X256 DDR

Neam PCI X a sakam da ja menam i grafickava i ramov SAMO kazite od kaj da zeam i so da zeam a sakam 1gb ram

GRAFICKA mislam maximium do 3200 den. i ram do 3000-3500 denari

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom