Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој нека даде некој хинт.
Проблемов е следен:
Имам 2 ХДМИ кабли, едниот 5м, другиот 1м.
Кога тој од 5м ќе го поврзам ПЦ со ТВ не добивам никаква слика, а кога ќе го поврзам тој од 1м ПЦ со ТВ, си има слика све како што треба.
Е сега кога ќе го поврзам тој од 5м ПС4 со ТВ исто така си има најнормално слика, а преку ПЦ не сака да ми изваде слика.
Да е до ПЦ-то нема да ми дава слика ни тој од 1м. Да е до ХДМИ кабелот од 5м, исто така нема да дава слика доколу го поврзам преку ПС4.
Чаре?

Ај некој нека даде некој хинт.
Проблемов е следен:
Имам 2 ХДМИ кабли, едниот 5м, другиот 1м.
Кога тој од 5м ќе го поврзам ПЦ со ТВ не добивам никаква слика, а кога ќе го поврзам тој од 1м ПЦ со ТВ, си има слика све како што треба.
Е сега кога ќе го поврзам тој од 5м ПС4 со ТВ исто така си има најнормално слика, а преку ПЦ не сака да ми изваде слика.
Да е до ПЦ-то нема да ми дава слика ни тој од 1м. Да е до ХДМИ кабелот од 5м, исто така нема да дава слика доколу го поврзам преку ПС4.
Чаре?
слаба ти е графичка на ПЦ. ти треба некоја појака.

слаба ти е графичка на ПЦ. ти треба некоја појака.
Ослабена можда, а слаба не. Евентуално ако игра улога и напојувањето и тоа може да е ослабено. Инаку во минатото со тој исти ХДМИ ми се има еднаш поврзано пц со тв и од тогаш никогаш веќе.
Графичката ми е радеон хд4850 1гб 256бит. Не е нова, но да не може хдми сигнал да пренеси не е пак до толку.
Очигледно изледа дека целиот систем е застарен и изработен па ваљда нема сила веќе да ги врши нештава, друго објаснување незнам :toe:

Не е нова, но да не може хдми сигнал да пренеси не е пак до толку.
Може да пренесе HDMI очигледно ама не од 5 метри.
Не добива доволно струја најверојатно.

Помош при избор на фирма за лап топ, освен apple нормално, кој други би ги понудиле....
Или сеедно е, да му се погоди среќата ? :D

Помош при избор на фирма за лап топ, освен apple нормално, кој други би ги понудиле....
само епл за лаптоп. само мекбук е прав лаптоп се друго се играчки
не ризикувај земи си проверена работа најквалитетни се епл

Здраво, може ли некој да ми помогне во избор :) сакам да купам принтер со кој ќе можам да принтам визит карти, флаери, покани итн. Се мислам за некој ласерки принтер, што мислите што е најдобро?

Лаптоп ли сакаш да земаш?Јас имам Acer веке две години и до сега (да чукнам во дрво) ме служи ништо биквално ништо немам сменето на него ниту пак на сервис..Ми се погоди ептен..

дома на таткоми компјутерот е стар има м2в мх се матична и имаше 1 гб рам сега му ставивме уште 2 и се си функционира океј само на 20 мин закочи и мора рестарт, а и рамот не е со иста фреквенција па ако може некој да каже како да ја изедначам мизлам поради тоа е затоа што кога е само една не прави проблем

Имаш добри лаптопи Асус и Dell и Леново бирај кое ви се допаѓа

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

дома на таткоми компјутерот е стар има м2в мх се матична и имаше 1 гб рам сега му ставивме уште 2 и се си функционира океј само на 20 мин закочи и мора рестарт, а и рамот не е со иста фреквенција па ако може некој да каже како да ја изедначам мизлам поради тоа е затоа што кога е само една не прави проблем

Оди во биосот и таму подесувај за латенција на РАМот ако има таква опција

Дечки ми треба совет за лаптоп до максимум 14-15.000 денари. Главно би ми служел за работење.

Оди во биосот и таму подесувај за латенција на РАМот ако има таква опција

А на колку да ја ставам латенцијата беше автоматски ја ставив х2
х4 х6?[DOUBLEPOST=1479840685][/DOUBLEPOST]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom