Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
DDR3 1600MHz или над DIMMs работи само на слотови портокал за еден DIMM по канал. :D google translate

а што матична имаш?

Едитирав, ќе го пишам и рамот, само да ми го кажат.

За превод не е проблем, не треба помош, а ни гугл. :D
Првиот дел можам да го преведам и сфатам, но вториот некако(преведов), хммм....

Едитирав, ќе го пишам и рамот, само да ми го кажат.

За превод не е проблем, не треба помош, а ни гугл.
Првиот дел можам да го преведам и сфатам, но вториот некако(преведов), хммм....
меморија ако сакаш над 1600мхз да користиш тога само на протокаловите слотови. во разни бои се слотовите по пар. црни- портокалови

колку слотови се веќе пополнети, ако во црните веќе има плочки тогаш во портокаловите ако стави уште две ќе работат и тие на фрекфенција како и тие во црните

меморија ако сакаш над 1600мхз да користиш тога само на протокаловите слотови. во разни бои се слотовите по пар. црни- портокалови

колку слотови се веќе пополнети, ако во црните веќе има плочки тогаш во портокаловите ако стави уште две ќе работат и тие на фрекфенција како и тие во црните

Еве го рамот, Кингстон. При „исталирање“ на рамот, ПЦ-то нејќело да се пушти. :eek:
Јас имав сличен проблем, но кај мене само не го читаше новиот рам, додека старите си работеа нормално(компатибилност).
Па мојата ја пробав на друг ПЦ, а таа од другото кај мене, и на овој начин се си беше ОК. Не ми е јасно што може горе да прави проблем.
Ако е лошо ставен рамот, ПЦ-то ќе почне да пишти, лошо инсталиран хардвер, додека ако е добро ставен или ќе го прочита, или не.
ПЦ-то не се пуштало ниту само со новите плочки, ниту пак старо + ново.

Предложив проблем кој го најдов на томсхарвер, кој е со исклучување на ПЦ од струја, вадење батерија, притискање на копче за празнење од струја итн итн.
Останува да се проба ова, па да се види.

Еве го рамот, Кингстон. При „исталирање“ на рамот, ПЦ-то нејќело да се пушти. :eek:
Јас имав сличен проблем, но кај мене само не го читаше новиот рам, додека старите си работеа нормално(компатибилност).
Па мојата ја пробав на друг ПЦ, а таа од другото кај мене, и на овој начин се си беше ОК. Не ми е јасно што може горе да прави проблем.
Ако е лошо ставен рамот, ПЦ-то ќе почне да пишти, лошо инсталиран хардвер, додека ако е добро ставен или ќе го прочита, или не.
ПЦ-то не се пуштало ниту само со новите плочки, ниту пак старо + ново.

Предложив проблем кој го најдов на томсхарвер, кој е со исклучување на ПЦ од струја, вадење батерија, притискање на копче за празнење од струја итн итн.
Останува да се проба ова, па да се види.
во портокал слотовите ли ги ставаат новите мемории? за 1600мхз нагоре во тие требало да се стават.

во портокал слотовите ли ги ставаат новите мемории? за 1600мхз нагоре во тие требало да се стават.

Да, додека другите рамови си останаа во црните.

p.s. Според линков, овој рам не работи на таа матична, со оглед на тоа што не можам да ја најдам на листата.

Ќе да е компатибилност, изгледа проблемот.

Последно уредено:
Сакам вифито и модемот да го преместам во друга соба,дали да купам 20m кабел што оди од вифито до компјутерот или ваков адаптер http://www.anhoch.com/product/13019/tp-link-wireless-n-usb-adapter-300mbps-tl-wn821n дали ќе биде ист интернетот со ова?
Ако играш игри online најдобро ти е кабел, за да немаш поголем ping. Ако е само за сурфање wifi usb би ти вршело работа, може и некое со надворешна антена,намести го рутерот каде дава најдобар сигнал и тоа е.

Направив вчера РЕСЕТ ПЦ на Windows 10, и на ПЦ-во му се деси 2 пати чудна работа. И вчера, но и денес HDD-то ми го снема, како од My Comp, така и од БИОС. Не го читаше. После 2 рестарта, се врати во нормала. HDD-то не е нов, но не е ни стар ептен(2 год).
Стариот ми е скоро 9 години, никад не му се десило вакво нешо.

Едит: Го ставив во друг слот, па ќе видиме што ќе биде.

Последно уредено:
Ако можеш да најдеш уште 3к денари, rx 470 ти е најбоље избор.

Се решив за 470-ката ама разгледав некои клипови на YouTube и сватив дека ќе јади bottleneck графичката од мојот процесор. Дали тоа треба да ме загрижи или нема да се осеќа премногу?

Се решив за 470-ката ама разгледав некои клипови на YouTube и сватив дека ќе јади bottleneck графичката од мојот процесор. Дали тоа треба да ме загрижи или нема да се осеќа премногу?
Зависи од игрите.
Некои игри оптеретуваат повеќе процесор, некои оптеретуваат повеќе графичка, некои ги оптеретуваат двете...
Bottleneck ќе има, а најмногу ќе го чувствуваш кога играта повеќе оптертува процесор.

Една поплака и предупредување.
Таблет Леново од АМЦ го купи еден пријател за детето.
Таблетов стига со еден куп порничи и разни програми на него, некој го користел.
Па го враќаат за еден ден во АМЦ, тие не сакаат ништо да чујат ни гаранција ни шуќур. Па на сопствена сметка плаќаат да се поправи на сервис.

Абе дечки имам проблем со мониторот. Го уклучувам најнормално, се уклучува и по две секунди се гаси. Пробувам неколку пати и истото се дешава, откако ќе го улкучам по две секунди сам се гаси.

Што можи да биди проблемов, се решава (поправа) некако или да размислувам за нов?

Дали DeepCool Fiend Shark е ладилник кој може да ги задоволи потребите за ладење и нормална работа на Intel Core 2 Quad Q6600 (НАПОМЕНА: Не знам дали се работи за верзијата „B3“ или „G0“ на процесорот,:unsure: но тоа што знам е дека добро ме служеше изминативе години(y))? Би сакал овој ладилник да го одберам од многуте кои ги разгледував. Главно тоа е поради практични причини, како на пример, димензиите соодветствуваат со куќиштето, има капацитет да испорача до 150 W (а Quad-от бара најмалку 105 W) и сл. Од друга страна, пак, во се подлабока и подлабока дилема:unsure::cautious: ме ставаат бројните изјави на форумџии и ИТ-ентузијасти кои на Интернет постираат резултати од направените испитувања за него, даваат слаби рејтинзи и генерално имаат негативни заклучоци, како на пример, во овој, овој, овој и овој случај. Ве молам за мислење и совет!:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom