Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Купив нова батерија за лап топ. Се спакована (или наново пакована) и ја ставам сега во лап топов и вика 66% дека е . Не треба прв пат ко ќе ја ставам да биди 100% ?

Делот за CD-ROMот можеш да го извадиш со притискање на копче и да ставиш дополнителна батерија во тој дел. Така ќе ги добиеш тие 100%.

Вчера само ми се исклучи компјутерот (статичен) и веќе не реагира. Пред 2 дена истото се случи, го отворив, го исчистив и проверив дали работи вентилаторот за ладење пошто изгледаше како да е прегреан, куќиштето беше топло. Го склопив и си работеше нормално и слушав дека кулерот работи. После тоа нормално работеше се до моментот кога се изгаси и веќе воопшто не реагира. Според мене проблемот е до напојувањето ваљда, некое мислење што би можело да е?

Вчера само ми се исклучи компјутерот (статичен) и веќе не реагира. Пред 2 дена истото се случи, го отворив, го исчистив и проверив дали работи вентилаторот за ладење пошто изгледаше како да е прегреан, куќиштето беше топло. Го склопив и си работеше нормално и слушав дека кулерот работи. После тоа нормално работеше се до моментот кога се изгаси и веќе воопшто не реагира. Според мене проблемот е до напојувањето ваљда, некое мислење што би можело да е?
Зависи, можда само површно си го исчистил вентилаторот на процесорот, треба да се извади комплет да се издува убаво, да се исчисти старата паста и остатоците што се на процесорот, да се нанесе нова паста и да се монтира убаво.
Може и графичката или напајањето ако е од кинеските да прегреално или рикнало скроз.
Ако имаш други делови пробај менувај едно по едно, ако не правец и во некој сервис :)

Направи како што ти рече батето над мене, ако пак прави проблеми дефинитивно напојувањето ти е или ќе ти рикне.

момци ... деновиве се соочувам со еден чуден проблем.... еве за што се работи

земав лап топ пред месец дена и после недела дена купив маус што работи на ваерлес... е сеа - кога седам ан интернет нормално има периоди кога маусот пречи на самата конекција на интернетот - а го извадам стикот одма интернетот се убрзува не сецка не кочи и слично....
кога ке го вратам пак старите проблеми..... пробав да го ставам во друг порт пробав да рестартирам конекција ... незнам што друго да пробам за да го решам проблемот? остана уште каналот да го сменам на вифито да не има и тука некоја заебанција...

имал некој до сега вакво искуство???

и уште нешто... откако го земав компјутеров ( а сум приметил и на друг делл лап топ ) кога е она полнач и кога ке ставам прст на тачпадот маусот трепери односно иде горе доле и неможе да се работи убаво.... Некој да знае зашто е ова вака?

Вака јас имам еден проблем со мониторот.На среде екран ми се јавуе тенка жолта линија од горе до доле.Коа ке го уклучам компјутер се појавуе.Еден човек ми рече дека ми е до графичката,друг вика вируси има му викам ја го чистам со антивирус сеа ми е форматиран и па се појавува.Незнам шо е работава ако знае некој шо му е нека каже или како да го попраам?Фала однапред.

Вака јас имам еден проблем со мониторот.На среде екран ми се јавуе тенка жолта линија од горе до доле.Коа ке го уклучам компјутер се појавуе.Еден човек ми рече дека ми е до графичката,друг вика вируси има му викам ја го чистам со антивирус сеа ми е форматиран и па се појавува.Незнам шо е работава ако знае некој шо му е нека каже или како да го попраам?Фала однапред.
Пробај го компјутерот на друг монитор ако и таму се појавува, тогаш е до графичката, ако не тогаш ти е мониторот. И него пробај го на друг компјутер исто.

Како може да проверам дали CD/DVD Rom-от е во функција т.е. дали работи или е рикнат?
Не ми го наоѓа во This PC (My Computer), кога ке стаам ЦД не реагира ништо, а копчето Eject си функционира.
Во Device Manager го покажува со жолт извичник, му правам апдејт на драјверот и ми вика дека драјверот е успешно апдејтиран. Му правам Рестарт и пак е исто.

Се работи за лаптоп, на Windows 8.

Чаре?

Пример за well built лаптоп, мислам во секој поглед, од изработка на куќиште, внатрешен распоред на хардверот, ладењето, издржливоста и тн...?

Во контрол панел не ми дава одредени апликации за бришење, Фифа13 , Dead Space 3 . и уште некој други не прикажува, во инсталационите фолдери исто така нема uninstall фајл ... како да ги избришам овие апликации алтернативно ?

Во контрол панел не ми дава одредени апликации за бришење, Фифа13 , Dead Space 3 . и уште некој други не прикажува, во инсталационите фолдери исто така нема uninstall фајл ... како да ги избришам овие апликации алтернативно ?
Ако имаш две партиции и игрите ти се инсталирани кај што не ти е оперативниот систем , нема да ти ги дава во Add/Remove. Избриши ги папките мануелно кај што ти се инсталирани со Shift+ Delete

Имам едно прашање лаптопот ХП стар околу една година мислам дека батеријата брзо ми се празни откако ќе ја наполнам ( го исклувам и го полнам ) ми дава знак дека ќе ми работи нешто помалку од 2 часа. Сега незнам дали ми откажува батеријата или нешто многу ја троши лаптопот зш се мислам дека подолго траеше.

Имам едно прашање лаптопот ХП стар околу една година мислам дека батеријата брзо ми се празни откако ќе ја наполнам ( го исклувам и го полнам ) ми дава знак дека ќе ми работи нешто помалку од 2 часа. Сега незнам дали ми откажува батеријата или нешто многу ја троши лаптопот зш се мислам дека подолго траеше.
како што врви времето се пократко ќе траи, батерија е потрошен материјал

Инсталирај си aida64(екс еверест) и во таб computer имаш опција power management. после то десно ќе видиш инфо за батерија,кај wear level ќе видиш колку е „потрошена„.еве како тоа изгледа
http://prntscr.com/2ybe05

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom