Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, имам проблем со компјутерот не сака да се гаси мора да го задржам копчето за да го исклучам. Совети ?
Ако излегува од Windows а не се гаси, тогаш останува напојувањето да е неисправно.

Здраво, имам проблем со компјутерот не сака да се гаси мора да го задржам копчето за да го исклучам. Совети ?

Ај кажи која верзија ја имаш на оперативен систем?
ако е ХР вака пробај: Start-control panel-Performance and maintance-power option-APM- (селектирај) enable advance power management support.-OK

Ако е 7: run-cmd-sfc /scannow (и цедето од виндовсот внатре),
Btw не е до напојувањето.

Значи 4 пати го преинсталирав компјутеров и пак :@ нејчи да симнува програми...а во safe mode можи

Attachments

Значи 4 пати го преинсталирав компјутеров и пак :mad: нејчи да симнува програми...а во safe mode можи

Do you know the definition of insanity? :)

Нешто правиш/инсталираш погрешно 4 пати. Смени нешто, инсталационото, програмите, процесот на инсталирање и конфигурирање...

Шо ти вика Usb is not formatted ??

Пробај со оваа програма
http://www.icare-recovery.com/howto/usb-drive-not-formatted-error.html

Или како и секогаш Dos му е мајката chkdsk /f /x
Пробај на друг, пробај на различни оперативни ситеми (линукс). Порака некоја ерор нешто кога ќе го приклучиш?
--- надополнето: 31 март 2013 во 01:57 ---

Пробај на друг, пробај на различни оперативни ситеми (линукс). Порака некоја ерор нешто кога ќе го приклучиш?
Пробав на други ПЦиња ништо.

Изгледа проблемот ми е до компјутерот.
Еднаш веќе го форматирав УСБто. После недела/две користење па ми се појави истиот проблем.

Error-от вика:

Error loading ~WWTKLTN.FAT

The specified module could not be found.
Чаре? Освен тоа да го форматирам секој ден? :D

Здраво и извинување за тоа што го вметнувам прашањево овде, но за да не отворам нова тема, а видов погоре слично прашање, би ве прашал дали и каде може да се најде адаптер за струја, но не од AC во DC, туку во AC, кратко кажано вака:
влез: 220V AC ; излез: 9V AC
Фала многу и поздрав до сите форумџии :)

Здраво и извинување за тоа што го вметнувам прашањево овде, но за да не отворам нова тема, а видов погоре слично прашање, би ве прашал дали и каде може да се најде адаптер за струја, но не од AC во DC, туку во AC, кратко кажано вака:
влез: 220V AC ; излез: 9V AC
Фала многу и поздрав до сите форумџии :)

Пазарче.

дечки татко ми има едно усб 8 гига си го користи за модулатор во кола за песни.. пред некое време модулаторов почна да не го чита усб то.. сеа го стаам у компјутер го наоѓа се постои како усб у дивајз менаџер ама во мај компјутер никаед не ми го појавува.. можно е да е цркнато или ???

Имам проблем со надворешен хард-диск брзината му се намалува премногу и не го чита брзо се чека премногу, го форматирав многу пати и не бива а пред тоа си работеше се ок. Само незнам дали треба да биде NTFS или FAT32 бидејки при форматирање ми дава само NTFS да биде...

Имам проблем со надворешен хард-диск брзината му се намалува премногу и не го чита брзо се чека премногу, го форматирав многу пати и не бива а пред тоа си работеше се ок. Само незнам дали треба да биде NTFS или FAT32 бидејки при форматирање ми дава само NTFS да биде...

Не е до фајлсистемот, нема да ти смени којзнае колку у брзината ако го форматираш у фат32 или у NTFS, провери си друго да не му е муката. Инаку по дифолт NTFS ти е боље.

Не е до фајлсистемот, нема да ти смени којзнае колку у брзината ако го форматираш у фат32 или у NTFS, провери си друго да не му е муката. Инаку по дифолт NTFS ти е боље.
Незнам друго што да му правам :/

Незнам друго што да му правам :/
ако се вади од кутијата, извади го стави го на компјутер како најобичен хард диск, провери за бед сектори или спори сектори со MHDD, и ако има такви после регенерирај ги со HDD Regenerator. (патем ова ти фунцкионира пред виндоус, со hirens boot cd)

Не знам дали некој имал ваков проблем ама многу чудно ми е. Приметив дека кога го ставам лаптопот да се пуни брзината на интернетот премногу се намалува, а кога ќе искучам да не се пуни брзината си се враќа во нормала.

Дали е можно некако да проверам Матичната и процесорот се во ред (имам уште напојување)... бидеејќи другите делови ги распродадов..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom