Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
19 март 2013
Мислења
335
Поени од реакции
186
Земи добро напојување сега, пр. CM Silent Pro 500W за ~4500 ден. па понатака присобери уште 2500 ден. и за 50 евра земи CM Elite 430/431 куќиште.
Инаку што конфигурација имаш? Те прашувам ради напојувањето.
i5-3550, моментално без графичка, но за многу скоро ќе биде HD 7870.
Јас мислев ова да го земам...http://www.chieftec.eu/en/psus/a-135-series/aps-500s.html

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Сабајлево го уклучувам компјутерот и несака да се подигне виндоусот оди до тоа windows xp што се појавува врти еднаш и се рестартира , сега пробав да го форматирам ставам цд и си поминува сетапот све само ми излага дека нема хард диск приклучено после до што може да биде ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сабајлево го уклучувам компјутерот и несака да се подигне виндоусот оди до тоа windows xp што се појавува врти еднаш и се рестартира , сега пробав да го форматирам ставам цд и си поминува сетапот све само ми излага дека нема хард диск приклучено после до што може да биде ?

Да не ти снемало струја или да си го ресетирал биосот?
Расчепкај во биос, најди тмау хард дискот да ти го чита како IDE, моментално би требало да ти е наместено ASCI или SATA.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
1. Претходно ти ли го инсталираше Windows или друг?
2. Што матична плоча имаш, или ако е лаптоп кој модел.
Ако е постара плоча, ти требаат драјвери при инсталација, ако не како што вика Корун.
Да не ти снемало струја или да си го ресетирал биосот?
Расчепкај во биос, најди тмау хард дискот да ти го чита како IDE, моментално би требало да ти е наместено ASCI или SATA.
Не мора да значи, постарите плочи ја немаат таа опција. Ако ја има тогаш тоа ќе го реши проблемот.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
1. Претходно ти ли го инсталираше Windows или друг?
2. Што матична плоча имаш, или ако е лаптоп кој модел.
Ако е постара плоча, ти требаат драјвери при инсталација, ако не како што вика Корун.

Не мора да значи, постарите плочи ја немаат таа опција. Ако ја има тогаш тоа ќе го реши проблемот.
Јас го инсталирав претходно виндоусот , и претходно така ми правеше да не може да се подигне ама си примаше рестарт нормално , е сега ми го дава тоа за хард дискот дека не може да го најде , иначе стар е компјутерот од тие од т-хоум што ги даваа на рати од првите.
Средив сега , излезе за формат па го пуштив да се форматира сега , фала ви на двајцата . Не знам до што беше точно ги извадив сите кабли ги вратив пак ја извадив и ја ставив батеријата ...

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
Абе оти инсталирав драјвер за графичка и се поремети сликата..стрелката оди скорз на десно..ја мислам на мојот пц поарно е без драјвер за графичка нз многу ми се зафркава сликата ?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Секад кога имам проблеми темава ја користам :D

Има некаков начин да зачувам тоа што има во УСБ-то пред да го форматирам?
Пошто тогаш никој не ми одговори :

Компјутерот не ми го чита УСБто. Е сега логично чаре за тоа е да го форматирам УСБто али на тој начин се што имам на УСБто ќе биде избришано.

Дали има некаков начин да се спаси содржината на УСБто?

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44

Компјутерот не ми го чита УСБто. Е сега логично чаре за тоа е да го форматирам УСБто али на тој начин се што имам на УСБто ќе биде избришано.

Пробај на друг, пробај на различни оперативни ситеми (линукс). Порака некоја ерор нешто кога ќе го приклучиш?
--- надополнето: 31 март 2013 во 01:57 ---

Пробај на друг, пробај на различни оперативни ситеми (линукс). Порака некоја ерор нешто кога ќе го приклучиш?

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70

Шо ти вика Usb is not formatted ??

Пробај со оваа програма
http://www.icare-recovery.com/howto/usb-drive-not-formatted-error.html

Или како и секогаш Dos му е мајката chkdsk /f /x

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Да препорача некој од каде да најдам тастатура за хп 620 а да е разумна цена...

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
device manager-IDE/ATAPI Controlers-отвори го и uninstall на сите контролери, исклучи го компјутерот почекај минута и вклучи го компјутерот нека ги инсталира драјверите за IDE контролерите, види можеби ова ќе помогне
братче пробав и со тоа пробав и џамперите на CS i SL ги преместив и пак несакаше и си викам ај од стариот пц хард дискот да го земам да го ставам на овој да видам да не е до тоа (на тој хдд има виндоус хп)и го ставив го наместив и кога го уклучуван пцто ми вика нешто дека нема или неможе да го подигне оперативниот систем (веројатно затоа што е виндоус хп а ја имам 7) и го вратив стариот хдд назад и за чудо кога го вклучив пцто ми го прочита цдто ,и ја таман се израдував направив рестарт и курац пак не го чита до што може да е тоа? и нешто дуго да прашам зошто кога пробувам да бутирам преку усб ми вика нешто Disk failed to read error така нешто беше и поднего пишува Perss crtl+ alt +del to reboot ?

Член од
9 август 2012
Мислења
9
Поени од реакции
2
Некои USB-ина неможа да се направат бутабилни (пр. твоето).
Провери во BIOS-от и намести само цд\усб како Boot device(од ко че преинсталираш врати на ХДД). Друг начин е да напрајш image на хардот од друг хард.
Е сеа и вака ако не бидува пробај со Мимоза :)

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
Некои USB-ина неможа да се направат бутабилни (пр. твоето).
Провери во BIOS-от и намести само цд\усб како Boot device(од ко че преинсталираш врати на ХДД). Друг начин е да напрајш image на хардот од друг хард.
Е сеа и вака ако не бидува пробај со Мимоза :)
истото усб на друг пц бутира .ќе го однесам на мајстор он нека се маче

Член од
4 март 2013
Мислења
47
Поени од реакции
16
Здраво, имам проблем со компјутерот не сака да се гаси мора да го задржам копчето за да го исклучам. Совети ?

Kajgana Shop

На врв Bottom