Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
19 март 2013
Мислења
335
Поени од реакции
186
Здраво, имам проблем со компјутерот не сака да се гаси мора да го задржам копчето за да го исклучам. Совети ?
Ако излегува од Windows а не се гаси, тогаш останува напојувањето да е неисправно.

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Здраво, имам проблем со компјутерот не сака да се гаси мора да го задржам копчето за да го исклучам. Совети ?
Ај кажи која верзија ја имаш на оперативен систем?
ако е ХР вака пробај: Start-control panel-Performance and maintance-power option-APM- (селектирај) enable advance power management support.-OK

Ако е 7: run-cmd-sfc /scannow (и цедето од виндовсот внатре),
Btw не е до напојувањето.

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
Значи 4 пати го преинсталирав компјутеров и пак :mad: нејчи да симнува програми...а во safe mode можи

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи 4 пати го преинсталирав компјутеров и пак :mad: нејчи да симнува програми...а во safe mode можи

Do you know the definition of insanity? :)

Нешто правиш/инсталираш погрешно 4 пати. Смени нешто, инсталационото, програмите, процесот на инсталирање и конфигурирање...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Шо ти вика Usb is not formatted ??

Пробај со оваа програма
http://www.icare-recovery.com/howto/usb-drive-not-formatted-error.html

Или како и секогаш Dos му е мајката chkdsk /f /x
Пробај на друг, пробај на различни оперативни ситеми (линукс). Порака некоја ерор нешто кога ќе го приклучиш?
--- надополнето: 31 март 2013 во 01:57 ---

Пробај на друг, пробај на различни оперативни ситеми (линукс). Порака некоја ерор нешто кога ќе го приклучиш?
Пробав на други ПЦиња ништо.

Изгледа проблемот ми е до компјутерот.
Еднаш веќе го форматирав УСБто. После недела/две користење па ми се појави истиот проблем.

Error-от вика:

Error loading ~WWTKLTN.FAT

The specified module could not be found.
Чаре? Освен тоа да го форматирам секој ден? :D

Член од
5 мај 2009
Мислења
42
Поени од реакции
16
Здраво и извинување за тоа што го вметнувам прашањево овде, но за да не отворам нова тема, а видов погоре слично прашање, би ве прашал дали и каде може да се најде адаптер за струја, но не од AC во DC, туку во AC, кратко кажано вака:
влез: 220V AC ; излез: 9V AC
Фала многу и поздрав до сите форумџии :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво и извинување за тоа што го вметнувам прашањево овде, но за да не отворам нова тема, а видов погоре слично прашање, би ве прашал дали и каде може да се најде адаптер за струја, но не од AC во DC, туку во AC, кратко кажано вака:
влез: 220V AC ; излез: 9V AC
Фала многу и поздрав до сите форумџии :)
Пазарче.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки татко ми има едно усб 8 гига си го користи за модулатор во кола за песни.. пред некое време модулаторов почна да не го чита усб то.. сеа го стаам у компјутер го наоѓа се постои како усб у дивајз менаџер ама во мај компјутер никаед не ми го појавува.. можно е да е цркнато или ???

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Имам проблем со надворешен хард-диск брзината му се намалува премногу и не го чита брзо се чека премногу, го форматирав многу пати и не бива а пред тоа си работеше се ок. Само незнам дали треба да биде NTFS или FAT32 бидејки при форматирање ми дава само NTFS да биде...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Имам проблем со надворешен хард-диск брзината му се намалува премногу и не го чита брзо се чека премногу, го форматирав многу пати и не бива а пред тоа си работеше се ок. Само незнам дали треба да биде NTFS или FAT32 бидејки при форматирање ми дава само NTFS да биде...
Не е до фајлсистемот, нема да ти смени којзнае колку у брзината ако го форматираш у фат32 или у NTFS, провери си друго да не му е муката. Инаку по дифолт NTFS ти е боље.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Не е до фајлсистемот, нема да ти смени којзнае колку у брзината ако го форматираш у фат32 или у NTFS, провери си друго да не му е муката. Инаку по дифолт NTFS ти е боље.
Незнам друго што да му правам :/

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Незнам друго што да му правам :/
ако се вади од кутијата, извади го стави го на компјутер како најобичен хард диск, провери за бед сектори или спори сектори со MHDD, и ако има такви после регенерирај ги со HDD Regenerator. (патем ова ти фунцкионира пред виндоус, со hirens boot cd)

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.556
Не знам дали некој имал ваков проблем ама многу чудно ми е. Приметив дека кога го ставам лаптопот да се пуни брзината на интернетот премногу се намалува, а кога ќе искучам да не се пуни брзината си се враќа во нормала.

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Дали е можно некако да проверам Матичната и процесорот се во ред (имам уште напојување)... бидеејќи другите делови ги распродадов..

Kajgana Shop

На врв Bottom