Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
значи вака имам проблем со хард дискот, поделен ми е на 2 партиции, во едната ми е оперативниот систем а во втората имам многу битни податоци, е сега проблемот е што немам пристап во втората партиција, во File System наместо NTFS ми го дава како RAW file... некој да не имал искуство со ваков проблем?? :mad:

значи вака имам проблем со хард дискот, поделен ми е на 2 партиции, во едната ми е оперативниот систем а во втората имам многу битни податоци, е сега проблемот е што немам пристап во втората партиција, во File System наместо NTFS ми го дава како RAW file... некој да не имал искуство со ваков проблем?? :mad:

Јас би те советувал да направиш Quick Format на партицијата, и после форматирањето да не снимаш ништо на тој дел, па да пробаш со некој софтвер за враќање на податоци. Ако го правиш ова, пробај со EASEUS Data Recovery или Recuva.

Пробај дигни го компјутерот со Ubuntu live cd извади податоците на екстерен HDD или USB и после форматирај партиција!(y)

Ми треба малце помош околу DVD ромот на лаптопот бидејќи на интернет неможев да најдам тично тоа што ми треба. Ме интересира дали овој DVD ром што го имам на лаптопот може да преснимува ( режи ) и чита Dual Layer DVD дискови тие од 8.5 GB што се? Ако некој знае нека ме информира, благодарам однапред! ( Види сликата за каков ром станува збор )

Screenshot_1.jpg

Ми треба малце помош околу DVD ромот на лаптопот бидејќи на интернет неможев да најдам тично тоа што ми треба. Ме интересира дали овој DVD ром што го имам на лаптопот може да преснимува ( режи ) и чита Dual Layer DVD дискови тие од 8.5 GB што се? Ако некој знае нека ме информира, благодарам однапред! ( Види сликата за каков ром станува збор )

Screenshot_1.jpg

Може да режа, 99% може и DVD-DL, најди некое DL и види дали ќе го прочита.

Нека стои и овде, може ќе се најде некој со вакво знаење:
Ми донесе еден комшија еден принтер 3 во 1(print, scan, copy) да му го направам како знам и умеам :D Го носел некаде не знам каде да му го чипуваат за да може да досипува боја, а тие му го репограмирале т.е. депрограмирале, сега не работи ништо. Има некој работено со нешто вакво, постои некој универзален код или нешто да му пуштам да го програмирам и да работи?

Windows XP 2002
IBM Corporation, Lenovo
Pentium(R) 4CPU 3.00GHz
2.99GHz, 0.99GB RAM

Half life, League of Legends, CS класични игри во суштина.

Антика ама ако играш CS 1.6 и слични би требало да нема проблеми, само за LoL не сум сигурен може да ти кочи поради компјутерот. Ај провери ги температурите да не ти прегрева нешто.
И да не кажа што графичка имаш? Ако не знаеш симни GPU-Z.

Најверојатно партицијата е D:
Во dos напиши ја командата chkdsk D: /f /x

Ај едно прашање се надевам темава е за општи проблеми...
Се продаваат ли Amazon Gift Card за Македонија? Сакам да купам ама нема достава за кај нас, како може да нема достава коа има опција за Email Delivery? :confused:

Најверојатно партицијата е D:
Во dos напиши ја командата chkdsk D: /f /x

Пробував нејќеше ни check да направи...пробував на многу начини и на крајот едноставно ги извадив податоците со „EASUS Data recovery“ и ја форматив партицијата.. сепак фала :)

Колку пари се одприлика HDMI кабелчињата?

Ми треба за лаптопов кој нема HDMI порт, има УСБ, да го приклучам на телевизорот? И дали ги има во АМЦ или Нептун?

Фала.

Би ве замолил да ми кажете што е работат со мојот лаптоп
наснимам pro evolution soccer 2013 ili fifa 13 значи ми ја прифаќа играта но по некое време лаптопот се гаси иначе имам Тoshiba lap top
ве молам помогнете ми позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom