Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 јули 2012
Мислења
106
Поени од реакции
62
Да не знае некој како беше во Microsoft Word одреден дел од текстот да биде подреден Center, а друг дел да биде Align Text _

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае некој како беше во Microsoft Word одреден дел од текстот да биде подреден Center, а друг дел да биде Align Text _
Селектирај го текстот и подреди го како сакаш.

Член од
21 август 2012
Мислења
23
Поени од реакции
2
Вее молам за помошшш!
Веќе со недели се борам со интернетов, ми покажува No internet access па треба одново да се поврзам со модемот, но за 5-6мин пак ме одјавува. Мислам оно има интернет ама не ми стасува до лаптопот, а немам и на статичниот. Доо шо би можел да биде проблемот што ми го покажува ова NO INTERNET ACCESS ?!?!????

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
На долниот десен агол на десктоп ми се појавува windows 7 Build 7601 This copy of Windows is not genuine и постојано ми менува позадина на екранот во црно. Помош?

Член од
7 август 2010
Мислења
151
Поени од реакции
51
Проби со RemoveWAT , види на замунда сигурно го има или гуглај го

Член од
21 јануари 2013
Мислења
231
Поени од реакции
144
На долниот десен агол на десктоп ми се појавува windows 7 Build 7601 This copy of Windows is not genuine и постојано ми менува позадина на екранот во црно. Помош?
Симни wndows7Loader, инсталирај го и ќе видиш таму... чекор-2 и ќе ти се среди :)

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
значи проблемот е со лаптоп-от lenovo b575 во последните 3 дена ми замрзна 4 пати,а тоа при работа дали е до работна или виртуелна меморија нешто или пак сака формат,иам win7 home Лиценциран,е сеа и кога го вклучувам после тоа замрзнување бидејки присилно е изгасен додека се среди му треба време и се однесува некако чудно ,првите команди отварање на документи или фолдери ми дава no responding а после се средува итн. значи едноставно не вообичаено однесување...некој тип, или слично дека навистина е безвеза ова што го праи... позз

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
значи проблемот е со лаптоп-от lenovo b575 во последните 3 дена ми замрзна 4 пати,а тоа при работа дали е до работна или виртуелна меморија нешто или пак сака формат,иам win7 home Лиценциран,е сеа и кога го вклучувам после тоа замрзнување бидејки присилно е изгасен додека се среди му треба време и се однесува некако чудно ,првите команди отварање на документи или фолдери ми дава no responding а после се средува итн. значи едноставно не вообичаено однесување...некој тип, или слично дека навистина е безвеза ова што го праи... позз
Да не ти е пун прашина провери си.:D Ако не....тури тоа рековери ЦД ако имаш, ако не инсталирај си тазе виндоус.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вее молам за помошшш!
Веќе со недели се борам со интернетов, ми покажува No internet access па треба одново да се поврзам со модемот, но за 5-6мин пак ме одјавува. Мислам оно има интернет ама не ми стасува до лаптопот, а немам и на статичниот. Доо шо би можел да биде проблемот што ми го покажува ова NO INTERNET ACCESS ?!?!????
А да се јавиш до операторот и да прашаш до што може да е проблемот ?
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 17:09 ---
Windows 7 Loader by Daz, google it.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
И јас имам едно прашање...за ова Intep parallel studio XE 2013....за што се користи, ако некој сака у две реченици да ми каже :D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
И јас имам едно прашање...за ова Intep parallel studio XE 2013....за што се користи, ако некој сака у две реченици да ми каже :D
Платформа за програмирање во C/C++/Fortran, нешто како Visual Studio.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Ќе го постирам и тука и у харвер постов:

Ми донесе еден комшија еден принтер 3 во 1(print, scan, copy) да му го направам како знам и умеам :D Го носел некаде не знам каде да му го чипуваат за да може да досипува боја, а тие му го репограмирале т.е. депрограмирале, сега не работи ништо. Има некој работено со нешто вакво, постои некој универзален код или нешто да му пуштам да го програмирам и да работи?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Не знам дали на сликава долу се гледа, ама ќе ја поставам за секој случај.Цел екран ми е со вертикални линии, сликата е крш, резолуцијата автоматски ми е наместена на 800x600 и ако пробам да зголемам се покажува црн екран со натпис Input not supported.Nvidia Control Panel на десен клик го нема. Пред еден месец истото ова ми се случи ама се поправи самото.Пробав да симнам и драјвери, ама и на 2 пати симнувањето завршуваше неуспешно.
Рикната ли ми е графичката(Nvidia 8800 GT)?

Исто кај рејтинг на хардверот на Виндоус се појавува ова :

Драјверите се симнаа конечно, ама ми го покажува ова сега

Kajgana Shop

На врв Bottom