Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дечки дали Intel i3 540 е добар за гејминг + HD6770? Ќе има Bottleneck или се усогласуваат? Успат гледам во анхоч цените некако се со голема разлика во споредба со AMD. Гледам AMD FX-8120 со 8 јадра е 9000 мкд. а Intel i5 3470 со 4 јадра е 11 000 мкд. Зошто?!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Дечки дали Intel i3 540 е добар за гејминг + HD6770? Ќе има Bottleneck или се усогласуваат? Успат гледам во анхоч цените некако се со голема разлика во споредба со AMD. Гледам AMD FX-8120 со 8 јадра е 9000 мкд. а Intel i5 3470 со 4 јадра е 11 000 мкд. Зошто?!
Зошто i5 3470 е многу подобар процесор. Нема да има ботлнек, таман ќе биде...

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Ми треба програма за средување видео песната која оди со видеото да мозам да додадам друга ели пак таа што оди со видеото да не се слуша да си ставам јас моја, и да не е многу сложена за работа. Во мови мејкер не ми го прима видеото да не ми ја предложува некој.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ми треба програма за средување видео песната која оди со видеото да мозам да додадам друга ели пак таа што оди со видеото да не се слуша да си ставам јас моја, и да не е многу сложена за работа. Во мови мејкер не ми го прима видеото да не ми ја предложува некој.
Тоа прашав во подфорумот за Софтвер, ова нема врска со Хардвер.

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Имам намера да купам дигитален фотоапарат што снима во full HD снимка може да се каже и дека ради камерата сакам да го купам е сега незнам што апарат да изберам а планирам да дадам околу 500 евра значи важно ми е видео снимката да е доволно добра за да можам да правам музички спотови и се тоа слично и исто ме интересира дали има голема разлика во квалитетот од една снимка на апарат до друга снимка full HD нормално ? и исто ми треба препорака за апарат до 35.000 денари максимум

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Имам намера да купам дигитален фотоапарат што снима во full HD снимка може да се каже и дека ради камерата сакам да го купам е сега незнам што апарат да изберам а планирам да дадам околу 500 евра значи важно ми е видео снимката да е доволно добра за да можам да правам музички спотови и се тоа слично и исто ме интересира дали има голема разлика во квалитетот од една снимка на апарат до друга снимка full HD нормално ? и исто ми треба препорака за апарат до 35.000 денари максимум
Ако ги има кај нас.
http://www.amazon.com/Canon-T3i-Digital-Imaging-18-55mm/dp/tech-data/B004J3V90Y/ref=de_a_smtd
http://www.amazon.com/Canon-Rebel-18-0-Digital-18-55mm/dp/B00894YWD0/ref=zg_bs_photo_7

http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=1305&directoryid=+229&ctrl=productdetails

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Момци ај здраво. едно прашање до стручни лица и сакам одговор. Додека играм имам мн големи проблеми, значи сецкање кочење на целиот компјутер, играм на најмала резолуција , бидејки ако ставам поголема резолуција почнуваат проблемите, моето прашање е дали резолуцијата зависи само од мониторот или и друго има влијание ? тенк ју !

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Момци ај здраво. едно прашање до стручни лица и сакам одговор. Додека играм имам мн големи проблеми, значи сецкање кочење на целиот компјутер, играм на најмала резолуција , бидејки ако ставам поголема резолуција почнуваат проблемите, моето прашање е дали резолуцијата зависи само од мониторот или и друго има влијание ? тенк ју !
Конфигурација и игри што ги играш?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Може да ми објасни некој што е wear level на батарија кај лаптоп ? Нешто како колку е искористена или ?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Што значи ова ?
Designed Capacity 56160mWh а Full Charge Capacity 48308mWh
Дека некој дел од батеријата не ми е функционален, мислам не полни или некоја келија е изгубена ? И Што значи тоа Wear Level 14% ?
Ајде Форумџии....

battery.jpg

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Имам мал проблем,ќе ве молам кој знае да ми помогне.
Кога ќе го уклучам лаптопот почнува да зуе и после извесно време (1-3 минути ) престанува да зуе.Дали проблемот е во кулерот?!
однапред благодарам

Kajgana Shop

На врв Bottom