Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
значи вака имам проблем со хард дискот, поделен ми е на 2 партиции, во едната ми е оперативниот систем а во втората имам многу битни податоци, е сега проблемот е што немам пристап во втората партиција, во File System наместо NTFS ми го дава како RAW file... некој да не имал искуство со ваков проблем?? :mad:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
значи вака имам проблем со хард дискот, поделен ми е на 2 партиции, во едната ми е оперативниот систем а во втората имам многу битни податоци, е сега проблемот е што немам пристап во втората партиција, во File System наместо NTFS ми го дава како RAW file... некој да не имал искуство со ваков проблем?? :mad:
Јас би те советувал да направиш Quick Format на партицијата, и после форматирањето да не снимаш ништо на тој дел, па да пробаш со некој софтвер за враќање на податоци. Ако го правиш ова, пробај со EASEUS Data Recovery или Recuva.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Пробај дигни го компјутерот со Ubuntu live cd извади податоците на екстерен HDD или USB и после форматирај партиција!(y)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ми треба малце помош околу DVD ромот на лаптопот бидејќи на интернет неможев да најдам тично тоа што ми треба. Ме интересира дали овој DVD ром што го имам на лаптопот може да преснимува ( режи ) и чита Dual Layer DVD дискови тие од 8.5 GB што се? Ако некој знае нека ме информира, благодарам однапред! ( Види сликата за каков ром станува збор )

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми треба малце помош околу DVD ромот на лаптопот бидејќи на интернет неможев да најдам тично тоа што ми треба. Ме интересира дали овој DVD ром што го имам на лаптопот може да преснимува ( режи ) и чита Dual Layer DVD дискови тие од 8.5 GB што се? Ако некој знае нека ме информира, благодарам однапред! ( Види сликата за каков ром станува збор )

Може да режа, 99% може и DVD-DL, најди некое DL и види дали ќе го прочита.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Нека стои и овде, може ќе се најде некој со вакво знаење:
Ми донесе еден комшија еден принтер 3 во 1(print, scan, copy) да му го направам како знам и умеам :D Го носел некаде не знам каде да му го чипуваат за да може да досипува боја, а тие му го репограмирале т.е. депрограмирале, сега не работи ништо. Има некој работено со нешто вакво, постои некој универзален код или нешто да му пуштам да го програмирам и да работи?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Windows XP 2002
IBM Corporation, Lenovo
Pentium(R) 4CPU 3.00GHz
2.99GHz, 0.99GB RAM

Half life, League of Legends, CS класични игри во суштина.
Антика ама ако играш CS 1.6 и слични би требало да нема проблеми, само за LoL не сум сигурен може да ти кочи поради компјутерот. Ај провери ги температурите да не ти прегрева нешто.
И да не кажа што графичка имаш? Ако не знаеш симни GPU-Z.

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Најверојатно партицијата е D:
Во dos напиши ја командата chkdsk D: /f /x

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.715
Ај едно прашање се надевам темава е за општи проблеми...
Се продаваат ли Amazon Gift Card за Македонија? Сакам да купам ама нема достава за кај нас, како може да нема достава коа има опција за Email Delivery? :confused:

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Најверојатно партицијата е D:
Во dos напиши ја командата chkdsk D: /f /x
Пробував нејќеше ни check да направи...пробував на многу начини и на крајот едноставно ги извадив податоците со „EASUS Data recovery“ и ја форматив партицијата.. сепак фала :)

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Колку пари се одприлика HDMI кабелчињата?

Ми треба за лаптопов кој нема HDMI порт, има УСБ, да го приклучам на телевизорот? И дали ги има во АМЦ или Нептун?

Фала.

Член од
30 јануари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Би ве замолил да ми кажете што е работат со мојот лаптоп
наснимам pro evolution soccer 2013 ili fifa 13 значи ми ја прифаќа играта но по некое време лаптопот се гаси иначе имам Тoshiba lap top
ве молам помогнете ми позз

Kajgana Shop

На врв Bottom