Дајте бе луѓе кажете дали вреди AMD Sempron 3800+ 2,2GHz 2 x 256 KB L2 cache за notebook
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дајте бе луѓе кажете дали вреди AMD Sempron 3800+ 2,2GHz 2 x 256 KB L2 cache за notebook
А да ти даам ја хард со XP,да не форматираш за џабе,да пробаш вака?
10 Пати, Првите 2 пати се онака едно после друго (Пи-Пип) 1 секунда пауза...И после другите 8 пи пи пи пи пи пи пи пи...Кратки се ептен.
Еве сеа и татко ми тоа ми кажа...Ајде сеа се фаќам за работаНе ти е наместен рамот како што треба.
Извади го и тури го пак, зачисти го прво![]()
Од пред некој ден приметив една чудна работа на стариот компјутер.. почна да се укочува при работа, да јавува грешки на boot (некои глупави, за FDC, иако флопито е исклучено во BIOS), а омилена финта му стана намалување на фрекфенцијата на процесорот од 1900 на 1150 MHz. Секаков обид за рачно зголемување на фреквенцијата или множачот (за да се врати во нормала) завршува со целосна блокада на системот, по што следува ресетирање на BIOS/CMOS.
Температурата беше ~38-45*. За секој случај ставив уште еден кулер на куќиштето - не помогна. Следен чекор е преинсталација на OS, и така му е време..
Чаре?
Што има везе,ако е матичната добра,процесорот ќе тера
Само ако немаш SP2,нема да ти чита HD звук,иначе митот дека ако менуваш компоненти не работи XP,не се точни![]()
Има логика. Јас би го насочил изворот на проблемот кон напојувањето, или евентуално CMOS батеријата (ова второто, ако не е првото). Енивеј, довлечкај го до Кондово кај мене па ќе го истестирамеКако што си мислев, не беше ни до Winblowz-от.. личи на проблем со напојување, или врска си нема? Нека тера додека може со 1200MHz, ама бар да знам дали треба да го фрлам на сервис негде..
најчесто во местењето на рамот се праи проблемот, не ги мести држачите од страна со раце(сам) туку само притискај на рамот одозгора додека сами не се наместат држачите:smir:Еве сеа и татко ми тоа ми кажа...Ајде сеа се фаќам за работа![]()
Не сум пробал, ама бааѓи сомнително ми е дека ќе работи се како што треба.
Kade mozam da kupam/najdam termalna pasta???se javiv u Niko,Anhoch,Set,Riversoft,Ddcom, nikade nemaat, pozz