Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден факинг биг проблем!
Компјутеров ми е нов, незнам дали има и 1 месец. Пред неколку дена почна да забегува. На неодредено време замрзнува и само рестарт спсува. Го форматирав и на среде форматирање повторно ми замрзна и сега редовно си замрзнува. :toe:
И згора на се продавницава од кај што го земав инспекцијава ја пломбираше. :D
Чаре?

Компјутеров ми е нов, незнам дали има и 1 месец. Пред неколку дена почна да забегува. На неодредено време замрзнува и само рестарт спсува. Го форматирав и на среде форматирање повторно ми замрзна и сега редовно си замрзнува. :toe:
Чаре?

Ако знаеш некој од вработените или сопственикот обрати се кај него... Не дава пари од џеб ако треба да смени нешто...... Мислам дека имаат договор со друга продавница, имаат за форматирање, а за хардверски проблем не знам....
Пробај исклучи ја мрежната картичка ако е On-Board исто и ако имаш модем......

btw: Мора ли ти секогаш да ги затвораш продавниците по секое купување на компјутер :pos:

Па се е исто со P5K SE, само што на Gigabyte имаш Crossfire технологија, а ATI ми се тапа, па според мене подобра е P5K SE

Незнам како попластично да ти објаснам.....

SE = Сакат Едишн :helou:

Чаре?

Фаличен рам, онака на прв поглед. Од која фирма го зема бтв, пошто глеам ти прокоментирале на постов.

Чаре?

Prvo treba da imas nekoj validen dokument od niv od kaj si go kupil kompjuterot, a poslem da najdes eden od sopstvenicite i polsem toa ako ne
sakaat da ti zavrsat rabota kazi im deka ke gi dades na sud!
A ako ne sakaat togas advokat!

Kade mozam da kupam/najdam termalna pasta???se javiv u Niko,Anhoch,Set,Riversoft,Ddcom, nikade nemaat, pozz

WD passport 160gb usb

Ne znam dali e na mesto ovaa tema, ama kolku sto vidov ovaa e temata ?!

Vaka sea

Imam asrock 4coredual-vsta maticna i vekje nekolku dena probuvam da zakacam WD passport external usb hard disk, bez dodatno napojuvanje. Na site ostanati ploci raboti, na ovaa mi vika malfunction?? Ne mi e jasno..Site ostanati usb alatki mi rabotat ( telefon, digitalec, usb stick)...I windows nov mu staviv, i xp i vista. Pak ne raboti. Dali e mozno da imam hardverski problem, nedovolna kolicina na struja vo samite usb priklucoci??
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4COREDUAL-VSTA

Немој да се чудиш,јас на истата плоча кога ја имав лотарија беше дали екстерниот диск ќе ми го прифати :)

Земи иди од усб порта на усб порта,кај и да е,ќе проработи...

Да не знае некој зошто мојов двд резац не сака да ми цита двд-а.Сака да чита некои на пр. ми ја чита Шелшок Виетнам 1967 ама фифа 2008 и 2007, тимесхифт и други двд-а не ги чита.Дал треба да го упдатеувам firmware-от или?Патем, имав виста па стаив на друга партиција XP, и отткога го користам XP имам проблеми-ми ги писува двд-ата DVD-RW.а во file system RAW.Патем додека го инсталирав виндовсот некои фаилови нејкеа да се копираат несо излеа корупптед ми се па нз мозе да е од тоа.Патем двд-то ми е Sony DVD-RW AW-G170A.ПОМАГАЈТЕ ВЕ МОЛАМ!!!!ФАЛА ОДНАПРЕД!!!!МИ СЕ ИГРААА!!!@@##$%%^&***@!@#$$@

Епа вака, пред некои 20-ина минути, си слушав музика со звучнициве, се ок беше, се додека не пробав да го уклучам микрофонот од новите слушалки во соодветниот слот од звучната картичка. Тогаш престана звукот. Пробав и со слушалките, нема звук пак. И у контрол панел се волјум наместив ко што треба, пак нејќе. Чаре?

Кажи модел на матична?
Проба да го рестартираш плеерот?

Новите HD матични,не даваат туку така вадење на џекови,туку се што е пуштено во моментот,мора да се рестартира или амин звук :)

Јас на NFS Pro Street коа сменив слушалки со звучки,ми падна цела игра :(

Да не знае некој зошто мојов двд резац не сака да ми цита двд-а.Сака да чита некои на пр. ми ја чита Шелшок Виетнам 1967 ама фифа 2008 и 2007, тимесхифт и други двд-а не ги чита.Дал треба да го упдатеувам firmware-от или?Патем, имав виста па стаив на друга партиција XP, и отткога го користам XP имам проблеми-ми ги писува двд-ата DVD-RW.а во file system RAW.Патем додека го инсталирав виндовсот некои фаилови нејкеа да се копираат несо излеа корупптед ми се па нз мозе да е од тоа.Патем двд-то ми е Sony DVD-RW AW-G170A.ПОМАГАЈТЕ ВЕ МОЛАМ!!!!ФАЛА ОДНАПРЕД!!!!МИ СЕ ИГРААА!!!@@##$%%^&***@!@#$$@
Ко прво, ја имав Sony, и можам да ти кажам дека не ги бива, а ко второ го имав истиот проблем и испадна дека цркнал лсерот, и + се изместиле леќите, па поправка беше поише отколку нов режач.Бај да веј колку стар ти е режачот?
ПС. Сеа имам 2:
LG и Pioneer, и од двата сум премногу задоволен....

Ко прво, ја имав Sony, и можам да ти кажам дека не ги бива, а ко второ го имав истиот проблем и испадна дека цркнал лсерот, и + се изместиле леќите, па поправка беше поише отколку нов режач.Бај да веј колку стар ти е режачот?
ПС. Сеа имам 2:
LG и Pioneer, и од двата сум премногу задоволен....
Pa samo so mi istece garancijata od godina dena na 31.12.2007 taka da godina i dva meseca.ZN na tatko mi mu ja podvalile konfiguracijava ne deka e slaba am rezacot e za nikade.Inaku Intel Pentium 4 so 3.2 ghz i 1 gb RAM go nadogradiv so use 512 uso koa mi go DADOA NA BOZIK.A teac?SO mislis za niv?Ako veke kupuam nov poso sto posto e toa so vikas!TNX:vozbud:

Епа ако е година и 2 месеци мислам да го мењаш...до тоа е....а во врска со teac незнам, зошто немам искуство со нив.Викаат добри биле...

Pa samo so mi istece garancijata od godina dena na 31.12.2007 taka da godina i dva meseca.ZN na tatko mi mu ja podvalile konfiguracijava ne deka e slaba am rezacot e za nikade.Inaku Intel Pentium 4 so 3.2 ghz i 1 gb RAM go nadogradiv so use 512 uso koa mi go DADOA NA BOZIK.A teac?SO mislis za niv?Ako veke kupuam nov poso sto posto e toa so vikas!TNX:vozbud:

Земи NEC, нема утка! И изгребани, и прљави и секакви цедиња чита без проблем. Исто и Lite-ON

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom