Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Уфф незнам ондак... пробај со рамот стави го на друг слот, или као имаш повеќе плочки, извади една и пробај со една, а потоа само со другата. Исто така провери ја матичната за надуени кондензатори, мада не верувам дека е до ова... и пробај батеријата извади ја пред да го мрдаш џамперот. Сигурно е нешто со матичната проблемот.
If all else fails - однеси го на сервис.

И мене ми личи дека матичната е отидена... Рамот ако е расипан нема БИОСот воошто да го појавува?

И мене ми личи дека матичната е отидена... Рамот ако е расипан нема БИОСот воошто да го појавува?

Чекај сега, бутира и дава слика и си влегол во BIOS или не дава слика и не бутира? :)
Пробај уште еднаш со Clear CMOS, но овојпат и батеријата извади ја. Иначе што се однесува до рамот, и мене не ми беше сеигурно дека е до рамот, обично кога има проблеми со рамот се замрзнува кога веќе си влезен во OS итн. но го наведов како можен виновник.

Имам проблем кулеров брчи по цела деннн и ептен ме нервирааа чаре некое ???​
ќе го мавнам малце ке престани за момент и после тоа одма пак почнува ептен ме нервира искршив се ... :confused:

Колку се нервирам значи нема логика ова шо се дешава, коа играм со слушалки звукот коа ќе му текне се зголемува и се намалува, ептен ме нервира?!?!!?1

Колку се нервирам значи нема логика ова шо се дешава, коа играм со слушалки звукот коа ќе му текне се зголемува и се намалува, ептен ме нервира?!?!!?1

хх... изглеа до слушалките ти е... кабелот...или нешто.....

Имам екстерен харддиск од 300гига. Кога ќе го уклучам кај мене на компјутер трепка сијаличката на хардот и не се подига (на сите усб порти пробав), додека на лаптопот со го отвара без проблем -.- Знае ли некој како да го решам ова ? :)
Некој ? :(

Пак јас, играм Skyrim и одеднаш компјутерот ми се изгаси. Испадна дека било CPU overheat. Али без никакви симптоми, играта ниеднаш не сецна, компјутерот не беше спор, само одеднаш се изгаси и коа го упалив пишуваше CPU overheat warning. Ме интересира што го предизвикува ова и дали со купување нов кулер ќе се реши? Имам Q9400 2.66GHz.

Пак јас, играм Skyrim и одеднаш компјутерот ми се изгаси. Испадна дека било CPU overheat. Али без никакви симптоми, играта ниеднаш не сецна, компјутерот не беше спор, само одеднаш се изгаси и коа го упалив пишуваше CPU overheat warning. Ме интересира што го предизвикува ова и дали со купување нов кулер ќе се реши? Имам Q9400 2.66GHz.
Пробај исчитси го прво, па иди купи нова паста исмени ја, па ако не функционира и тоа, провери како врти кулерот, дали е спор, дали шушти, заглавува, крцка пука... пробај подмачкај го со машинско масло... па ако не функционира ни тоа иди купи си нов кулер, и нова паста и смени го... =) (се ова е ок, ако си 100% сигурен дека е до загревање на процесорот..)

Пробај исчитси го прво, па иди купи нова паста исмени ја, па ако не функционира и тоа, провери како врти кулерот, дали е спор, дали шушти, заглавува, крцка пука... пробај подмачкај го со машинско масло... па ако не функционира ни тоа иди купи си нов кулер, и нова паста и смени го... =) (се ова е ок, ако си 100% сигурен дека е до загревање на процесорот..)
Сеа го отворив куќиштето, сосема е чист и врти добро, но приметив дека не е зацврстен доволно и е лабав... незнам дали треба да биде вака..

Сеа го отворив куќиштето, сосема е чист и врти добро, но приметив дека не е зацврстен доволно и е лабав... незнам дали треба да биде вака..
Ne treba da bide labav ic..... Step by step ;) - izavadi go kulerot, iscisti go ubavo kulerot, nanesi malce termalna pasta vrz procesorot, vrati go kulerot ramnomerno i pricvrsti go ubavo.

Абе не го замарајте со работи со кои нема потреба да се замара освен ако не му испаднат проблеми. Башка чим не знае каде и што пипа може само проблеми да си направи. :)

Од многу стручни корисници/ривјуа како и од искуство знам дека е a must да направиш disable на онбор звучната, кога користиш дискретна. Не само заради можни проблеми, него и заради подобар звук, и постигнување на што подобар playback

Конфликт со драјвери/кодеци, симни CCCP, и избриши ги другите кои што ги имаш. Симни најнов драјвер за графичката, или ако го имаш најновиот стави 1/2 верзии постари, одкако ќе ги избришеш претходните, симни Driwer Sweeper, AMD display- анализа, clean- рестарт и после инсталирај ги другите драјвери, полека со рестарти помеѓу.

Се надевам сум во вистинската тема , ако грешам извинете молам :)

Имам USB од 8гб

us1g.png

Сакам да копирам внатре .zip од нецели 6гб

us2z.png

Но ми го дава следниов зезнат ерор :confused:

us3x.png

Некоја идеја што може да е проблем и како да се реши истото?
Фала предвреме :)

Се надевам сум во вистинската тема , ако грешам извинете молам :)

Имам USB од 8гб

us1g.png

Сакам да копирам внатре .zip од нецели 6гб

us2z.png

Но ми го дава следниов зезнат ерор :confused:

us3x.png

Некоја идеја што може да е проблем и како да се реши истото?
Фала предвреме :)
Форматирајго усб то во NTFS и пробак пак :

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom