ShakaZulu
" Тој Сум Бре "
- Член од
- 29 јули 2008
- Мислења
- 3.330
- Поени од реакции
- 3.721
летово е земено ама не од мене, ми го дадоа само да биди мое (не знам ништо поврзано со него нит од каде е купено нит колку нит имам гаранција)Кога го купи USB-то?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
летово е земено ама не од мене, ми го дадоа само да биди мое (не знам ништо поврзано со него нит од каде е купено нит колку нит имам гаранција)Кога го купи USB-то?

Не е.. неодамна префрлав музика и го исцедив максимално што може до последните 10-20 мб слободниДа не е од тие со превара што се, демек 8Гб а уствари 1/2 итн....пробај да копираш друг тип на фајлови кои се со големина од да речеме 7ГБ.

Kako што веќе советуваа, ако вентилаторот не е дефектен, тогаш обавезно смени на термалната паста. Значи извади го цел кулер, исчисти го процесорот и кулерот од паста со алкохол. Замени ја пастата со нова, тенок слој е доволен. (се продаваат мали туби во сите комп. продавници)Пак јас, играм Skyrim и одеднаш компјутерот ми се изгаси. Испадна дека било CPU overheat. Али без никакви симптоми, играта ниеднаш не сецна, компјутерот не беше спор, само одеднаш се изгаси и коа го упалив пишуваше CPU overheat warning. Ме интересира што го предизвикува ова и дали со купување нов кулер ќе се реши? Имам Q9400 2.66GHz.
Го болдирав делот што е точен. Другото се митови и инсинуации, единствена валидна причина за да се исклучи онбоард звучната карта е да не зазема ресурси како интерапти, адресна меморија и активни драјвери.Од многу стручни корисници/ривјуа како и од искуство знам дека е a must да направиш disable на онбор звучната, кога користиш дискретна. Не само заради можни проблеми, него и заради подобар звук, и постигнување на што подобар playback.
Чекај сега, бутира и дава слика и си влегол во BIOS или не дава слика и не бутира?
Пробај уште еднаш со Clear CMOS, но овојпат и батеријата извади ја. Иначе што се однесува до рамот, и мене не ми беше сеигурно дека е до рамот, обично кога има проблеми со рамот се замрзнува кога веќе си влезен во OS итн. но го наведов како можен виновник.
Дали стига до биос или до ХР-то немам појма зашто немам слика и неможам да видам дали само си брчи кулерот или навистина се подига системот...Слика нема, а компјутерот т.е. кулерот врти. ТолкуДали стига до биос или до ХР-то немам појма зашто немам слика и неможам да видам дали само си брчи кулерот или навистина се подига системот...

Пак не ми одговори, има ли beep при вклучување?
Ако има - значи бутира, ако не (го имаш поврзано звучничето нели?) и кулерот си врти, ондак исто како кај мене што беше пред едно 4 месеци, и го решив со Clear CMOS, но комплетно со се батерија вадење. Затоа ти викам пак пробај Clear CMOS но целосно и со батеријата, бидејќи и јас имав таков сличен проблем.
Го болдирав делот што е точен. Другото се митови и инсинуации, единствена валидна причина за да се исклучи онбоард звучната карта е да не зазема ресурси како интерапти, адресна меморија и активни драјвери.
Јас имам и онбоард и дискретна зв. карта кои ги користам и двете во исто време без проблеми