Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Сними GOM плеер и Десен клик => Preferences => Subtitle => Other => CodePage => Cyrillic
Или BS player Десен клик => Subtitle => Primary => Subtitle Properties => Font => Scripts => Cyrillic

Вака сеа од кога земав нови слушалки и ги уклучив у компјутер све си работеше најнормално но сега кога пробувам да уклучам звучници имам проблем и нејкат да работат односно да даваат звук а знам дека се исправни и дека се исправно поврзани дека пред да ги зеам слушалките беа исто така приклучени
ени хелп?:toe:

Вака сеа од кога земав нови слушалки и ги уклучив у компјутер све си работеше најнормално но сега кога пробувам да уклучам звучници имам проблем и нејкат да работат односно да даваат звук а знам дека се исправни и дека се исправно поврзани дека пред да ги зеам слушалките беа исто така приклучени
ени хелп?:toe:

не биди толку сигурен :) кога веќе работат слушалките на иста звучна тоа е знак дека звучната е ОК.звучниците претпоставувам знаеш како се поврзуваат во пс...едниот кабел во штекот и тоа зеленото пинче назат во зеленото дупче :) види провери звучниците на друг пс ништо не те чини.

Абе пробавував и така се си беше зелено со зелено али сеа нешо се багна ај ке пробам деноиве да го опраам :kesa:

Имам Amd Athlon 64 3000+ 1.8GHz socket 939. ме интересира што процесори има од овој тип, има некој двојадрен...предложете вие нешто подобро.

Имам Amd Athlon 64 3000+ 1.8GHz socket 939. ме интересира што процесори има од овој тип, има некој двојадрен...предложете вие нешто подобро.

Чувај си ги парите за нов компјутер.... тие X2 CPU-a за 939 сокет се антика, спори се, трошат мн. повеќе струја и испуштаат мн. повеќе топлина (мислам дека беа базирани врз 100 и нешто nm процес) и ги нема кај нас веќе одамна..... освен ако најдеш на бит-пазар некое од пред 4-5 години.

Имам еден проблем, несакајќи истурив кафе врз тастатурата на лаптопот, и ги опфати копчињата CTRL, лево, доле, десно, нула точката и ентерот на numpadot.
Има ли начин да се отвори и да се исчистат пошто лепат и потешко се претискат. Ја зафркнав работата :S
ај ако има некој искуство со овој проблем нека помага. однапред благодарам

Вака сега...Имам DVDRW-ROM TSSTcorp CDDVDW SH-S203D и се си работеше океј кога пред 2 недели приметив дека чита (најверојатно и режа) обични цедиња, а dvd неможе да го прочита...Што може да е проблемов?

Да ми каже некој како да приклучам сателитска антена на Лап Топ?
За обични канали се користи еден уред кој се вика DVB-S ама дали за платени сателитски програми треба и ресеивер и некој додатен дел?

abe na mausov vo sredina kaj skrolov neli na klik se pojavuva eden krug i mozes brzo da listas gore dole...e sega mi se izgubi toj krug i neam pojma kako da go vratam u funkcija?

Ваљда тука сум на право место -дали може овие нови 3Д филмови без очила без проблем да се гледаат на обичен LCD телевизор? Или на ПЦ со исто така обичен монитор лцд?

Ваљда тука сум на право место -дали може овие нови 3Д филмови без очила без проблем да се гледаат на обичен LCD телевизор? Или на ПЦ со исто така обичен монитор лцд?

Неможе, земи си барем картонски 3д очила за да постигнеш колку-толку 3д ефект :)

Ако мислиш на новиве 3D кои ти прикажуваат различни фрејмови на двете очи, тогаш МОРАШ да имаш LCD (монитор со РС) со минимум 100-120 Hz и специјален софтвер, или па да имаш СПЕЦИЈАЛЕН LCD TV.

А ако мислиш на праисториските 3D (оние со црвено-зелено) тогаш картонски очила или нешто понормални очила со црвено-зелено стакло (или поновиве, црвено со сино)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom