Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да го сменам ЦДРомот и сега ме прашаа каков вид на приклучок имам, имало 2 врсти како да проверам ајде нека пише некој...

Симни Everest Ultimate

Инсталираш, уклучуеш програмата, идеш Storage>Optical Drives, читни што ти пишува кај Interface.

Другари прашање

- PC-то ми беше споро :) Па кога сакам да го форматирам ми ги појавува овие две слики: ....... - И 4-кондезатора на Матичната ми се подуени минимално, ми рекоа демек не се многу за да прават пробеми ?

Ве милам кажетеми што како ? поздрав и фала .......

Attachments

• DSC00727.jpg
    DSC00727.jpg
    170,2 KB · Прегледи: 19
  • DSC00728.jpg
    DSC00728.jpg
    164,7 KB · Прегледи: 18
Чекај.. му правиш Repair или преинсталација?

Пробај со друго цд.. пробај да инсталираш ХП. Знаеш ли да мениш кондензатори на матична?

Чекај.. му правиш Repair или преинсталација?

Пробај со друго цд.. пробај да инсталираш ХП. Знаеш ли да мениш кондензатори на матична?

Фала брат, откриф кондазаторите се, тиа до процесорот ?! Ја намалив јакоста на процесорот од 2.4 на 2.0 и работи нормално. А кога го вракам на 2.4 пак плаф екран :) И мислам дека е до конезаторите.

- А со сликата Repair ми се појавуваше пред да ми се појави Welcome. Па после го форматирав ..........

ОФФ: Не се вика “јакост“ се вика фреквенција на процесорот.
ОН: Ти беше на 2.4 кога го купи? или му направи оверклок на 2.4?

Кога го купив. ( AMD Athlon 64 X2 4400+ )
- Извини од 2.2 на 1.8 :)

Другари прашање

- PC-то ми беше споро :) Па кога сакам да го форматирам ми ги појавува овие две слики: ....... - И 4-кондезатора на Матичната ми се подуени минимално, ми рекоа демек не се многу за да прават пробеми ?

Ве милам кажетеми што како ? поздрав и фала .......

матичната е 100 %, и мене таков блу скрин ми даваше на формат на стариот пц, рикната беше матичната...поздрав. :)

Кога го купив. ( AMD Athlon 64 X2 4400+ )
- Извини од 2.2 на 1.8 :)

A како да ги сменам кондезаторите со обична Ајва или ке ја заебам матичната.
- И на кондезаторите пишива дека се од 6.3 V, ама ако нема, може ли да земам од овие 10 ili 15 V а со иста капацитивност ?

Треба да го сменам ЦДРомот и сега ме прашаа каков вид на приклучок имам, имало 2 врсти како да проверам ајде нека пише некој...

Кажи им дека е IDE и бркај работа (дебел е кабелот)

Имам лоши сектори на хард дискот. Е сега сакам да прашам што можам да направам (освен да го сменам хард дискот). На пр. некое програмче за тестирање кое ќе ги обелеши лошите сектори за компјутерот да не ги користи или слично? :)

Имам лоши сектори на хард дискот. Е сега сакам да прашам што можам да направам (освен да го сменам хард дискот). На пр. некое програмче за тестирање кое ќе ги обелеши лошите сектори за компјутерот да не ги користи или слично? :)

Симни си HDD Regenerator, неколку МB е програмчето, па со него правиш бутабилно CD или USB, бутираш од него, и натаму лесно е. Сам си бара сам си средува... ќе видиш.

матичната е 100 %, и мене таков блу скрин ми даваше на формат на стариот пц, рикната беше матичната...поздрав. :)

При форматирање ми се појавување плав екран. Ја проверив матичната и на неа најдов проблем ( кондезаторите до процесорот )
- 4-кондезатора на Матичната ми се подуени минимално, ми рекоа демек не се многу за да прават пробеми ....... А сакам да ги сменам, како се мењаваат или не се мењаваат ???
И на кондезаторите пишива дека се од 6.3 V, ама ако нема, може ли да земам од овие 10 ili 15 V а со иста капацитивност, на кондезаторите ништо нема да им се случи ама на матичнава да не има некој проблем ? Ве молам одговорете ОК. Поздрав

( Ја намалив фреквенција на процесорот од 2.2 на 1.8 и работи нормално. А кога го вракам на 2.2 пак плаф екран ) Чареее !!!

HDD regenerator како што кажа Корун... помага... барем во мојот случај помогна...

Симни си HDD Regenerator, неколку МB е програмчето, па со него правиш бутабилно CD или USB, бутираш од него, и натаму лесно е. Сам си бара сам си средува... ќе видиш.

Хм, чудно. Не најде ниеден лош сектор, а таму каде што го однесов на сервис пред 2-3 месеци ми рекоа да си планирам нов хард диск во следните неколку недели/месеци заради лоши сектори :/

Хм, чудно. Не најде ниеден лош сектор, а таму каде што го однесов на сервис пред 2-3 месеци ми рекоа да си планирам нов хард диск во следните неколку недели/месеци заради лоши сектори :/

Хаха итри бе овие,те измамиле изгледа колку пари да му дајш.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom