Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе помагајте. Компјутеров од кај куќиштево нешто пре пре прееемногу зуе. Дури и ко ќе го исклучам компјутеров зует. А од штек ко ќе го иставам не зует. Шо е зуењето? :) И се ко од јако до појако и сега ко најјако зует :) Да не му треба чисртеше внатре? Нешто друго? Шо му е? Хелп :)

Некој дел внатре остарел и сеа зуи. Арно ти вика Minimoog, купи си ново оти старово е пред рикнуење.

Вака... Ме интересира дали се наоѓа нешто што би можело да на USB порта (некаков си додаток штознам каков) и да може да се приклучува fire-wire. Брзините на fire-wire и USB 2.0 се приближно исти (немојте да пишувате дека едното е побрзо па не е изводливо бла бла бла....)

Абе firewire е побрзо од USB ама не верувам дека е невозможно, само трансферот ке ти биде колку што е максимумот за USB, а не за firewire. Прашај у Анхоч дали имаат или евентуално Логинг.

Едно прашање, дали можат да се заменат влезовите на звучната картичка (микрофон, звучник)?

Не може во никој случај да замениш влез, пошто влезот за микрофонот и влезот за звучникот имаат различна влезна импеданса.

Не може во никој случај да замениш влез, пошто влезот за микрофонот и влезот за звучникот имаат различна влезна импеданса.
Мислам дека не се разбравме најдобро... Сакам да заменам влез за звучник бидејќи овј ми е расипан...

Вака... Ме интересира дали се наоѓа нешто што би можело да на USB порта (некаков си додаток штознам каков) и да може да се приклучува fire-wire. Брзините на fire-wire и USB 2.0 се приближно исти (немојте да пишувате дека едното е побрзо па не е изводливо бла бла бла....)

Мислам дека нема шанси !
Баш затоа што FireWire е побрз од USB 2.0.

FireWire користи Peer-to-Peer архитектура.
USB 2.0. користи "Master-Slave" архитектура.

Мош грешам :toe:

Мислев на дупчето а не на бананката, ако може која цена е од прилика...

За тоа, распрашај се по продавнициве за електроника.

Прашај у Логинг, они се бафтаат со кабли и џекчиња.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom