Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Znachit,
AMD phenom II X4 925 quadcore s.am3 box HDX925WFGIBOX - PROCESOR
VGA - PREDLOZETE VIE DO 5000 denari
I MATICHNA DO 3000 denari sho ke odgovara :)

@DarkoKicevo

матична: MB MSI 770-C45,AM3, AMD770+SB710, 4DDRIII, 1PCI-Ex16, 1PCI-Ex1, 3PCI, 6SATA2, GbLAN,Heatpipe 3,386.00 @ TDK

графичка: VGA PALIT GTS250 GREEN 512M DDR3 256B CRT DVI HDMI 5,469.00 @ TDK

.... значи ова оди 855ден. над буџет, но сосема вреди. Мој совет е да одиш со оваа комбинација, плочата е little charm за парите за кои е понудена, а пак графичката gts250 е најефтината 250ка која ја најдов по ценовниците кај нас и сосема вреди за парите (во спротивно ќе треба да ти препорачам некоја gt240-кa (~4900ден.) која за 500 денари би правела мала разлика во цена а огромна разлика во перформанси).

@DarkoKicevo

матична: MB MSI 770-C45,AM3, AMD770+SB710, 4DDRIII, 1PCI-Ex16, 1PCI-Ex1, 3PCI, 6SATA2, GbLAN,Heatpipe 3,386.00 @ TDK

графичка: VGA PALIT GTS250 GREEN 512M DDR3 256B CRT DVI HDMI 5,469.00 @ TDK

.... значи ова оди 855ден. над буџет, но сосема вреди. Мој совет е да одиш со оваа комбинација, плочата е little charm за парите за кои е понудена, а пак графичката gts250 е најефтината 250ка која ја најдов по ценовниците кај нас и сосема вреди за парите (во спротивно ќе треба да ти препорачам некоја gt240-кa (~4900ден.) која за 500 денари би правела мала разлика во цена а огромна разлика во перформанси).

ok fala brat mnogu mi pomogna :)

Ајде некој да ми препорача некоја фирма за полнење на тонери , пробав кај года компјутери и риверсофт али мн скапо ми се виде
Благодариме :)

Ајде некој да ми препорача некоја фирма за полнење на тонери , пробав кај года компјутери и риверсофт али мн скапо ми се виде
Благодариме :)

Колку е тоа "скапо" за тебе?

Ejjjjj,aj sega pomos, na punk komot se rasipa/.

Dodeka rabotel na komot nesto mu izleglo missing file,go restartiral i pred welcome screen mu izlegvelo toa.Proba da go formatirat so win7,do nekade ke odelo i eror nesto mu javuvalo,probal xp i pak zafrkavalo.SO da e rabotata,nesto do hardot ili nekoj virus?,..

не ке да е вирус, изгледа хардот е отиден.

чаре hdd regenarator, ако не помине тоа нов хард

Ми треба помош!ИТНО! го вклучувам ПЦ-то и само кулеро врте и ништо друго не покжува, дури ни сијаличките не светат за вклучување што се.... Што може да е?Има ли некој претсава-дали може ми отишол процесорот или др.ќе е?

Си велам за овде е прашањево, односно проблемов мој.

Во оваа сезона (летнава) ми бучи компјутеров бајѓи кога е „оптоварен“. Пример сега си преди, таман му е, а доволно е да пуштам Half Life 2 и по 5 минути прави неподнослив звук. Нов кулер, клима - уред, што?

И шо пара е бајѓи добар кулер?

@БОЖИНО тоа ти брчи зашто повеќе загрева компот. и побрзо вртат кулерите.
Можеш да ги подмачкаш со машинско уље и бек ту нормал...
Каков процесор имаш и што сокет е, па после ќе дознаеш колку пари е бајаѓи добар кулер...(колку имаш за фрлање)

Еве вака беше
се не баш кај шо кажа јовче...

Првин излегвеше мисинг оперејтинг систем па после пробвев виндоус 7да инсталирам не можеше и го инс икс пе и сега сум со Xp СП3 и не можи да го форматирам 7мица че пукнам со овај глупиов дај помагајте ако има начин ?

Прееска PC-во се поремети у буквална смислам на зборот.
Процесорот кој го имам е Q8300 2.5Ghz. а во Мај ПЦ е запишан како

Intel(R) CoreTM 2 Quad CPU
Q8300 2.50Ghz
2.50 Ghz, 3.00 GB of ram.

Прееска болидаронот ми покажуваше 1.25Ghz. И во МСИ Дуал кор центар и ЦПУ-З беше така покажано дека работи на толку.

Како е можно тоа? Што би била причината.

Играв ГТА се укочи нешто, рестартирав ПЦ и беше вака. ГО приметив, го изгасив па го вклучив повторно и сега е во ред.

Можно е да ти загреал многу па се намалилe волтажа, множител и фсб за да се олади полесно и да не дојде до некакво оштетувањe. Не ми текнува како им се викаше таа технологија:uvo:

Да некогаш се намалува така и кај мене и гледав на интел на страната тоа им е технологија колку си бара толку ти дава :toe: на пр. само мозила процесорот ти работи на помала фреквенција за да нема толкаво загревање и потрошена енергија. види на интел има таму.
не е ништо страшно не се плаши

Технологијата се вика Intel SpeedStep :wink:

Се исклучува ова во биос, особено кога се оверклокува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom