Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ке повторам пак:
Рам меморија што работи на 800 автоматски ке се спушти на 667 доколку е тоа ограничување на матичната плоча.Брзината на Рам меморијата нема никаква врска со FSB-то.Јас на пример имам мемории на 800 кои работат на 667, а FSB-то ми работи на отприлика 1557мхз.
Прво пробај дали ке ти работи со А-дата, а ако не земи си Кингстон.
Имало случаеви да не работи Кингстон, а да работи Апацер и обратно.
Во секоја продавница за компјутери можеш прво да ја пробаш меморијата и ако работи да си ја земеш.

Плочата ако поддржува пример 667, а ти му ставиш рам од 281973 Мhz, рамот пак ќе си работи на 667 :)

Аха, само ако знаеш да работиш со БИОС, што 90% од корисниците не знаат, иначе ќе ти паѓа нон стоп компјутерот.

WTF?!?!?!?!?!:nesvest:

Па тактот на RAM се подесува преку БИОС.

Е сега, јас работев еднаш на овој проблем. Убацив 800Mhz DDR2 на плоча што крепеше 667MHz (ABIT). Компјутерот го паѓаше Windows ИЛИ не вршеше инсталација на програми, па нормално Cache никаков, проблеми ваѓаше итн.

Потоа го подесив тактот на 667 и профункционира и немаше никакви проблеми :)

Еми Crappy матична,обично автоматски си се подесува.А можно е да не ти е исправна меморијата или матичната :vozbud:

Имам тестер за модулите. Во ред беа сите работи. А матичната беше ганц нова :)

Off-topic, Abit од 2009 нема повеќе да произведува матични плочи.

imam eden problem od my computer go nema dvd/rw probav i so primary ide channel da go resam toj problem no ne saka da se vrati ikonata od dvd rw ve molam za pomos go vrativ i sistemot nazad no ne saka

imam eden problem od my computer go nema dvd/rw probav i so primary ide channel da go resam toj problem no ne saka da se vrati ikonata od dvd rw ve molam za pomos go vrativ i sistemot nazad no ne saka

Да не ти е рикнат или откачен DVD-ROM-от?

Кога ти се уклучува компјутерот, ти го појавува дека постои?
Во BIOS ти го јавува дека постои?

јас имама еден проблем со мојот DVD-ROM не чита ЦДња шо да му праам да го исчистам?? и со шо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom