Помош околу Counter-Strike (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
kazete care .. na lap top cs 1.6 mi izlaga samo vo 3 rezolucii koga ke namestam na normal .. ali se gleda samo vo sredina i od strani ima crno po 2-3 cm , a koga e na widescreen ima samo edna 1280x720 rezolucija .. dali e do windowsov 7 ca koristam ili e do grafickata ati radeon HD5470 ?? pomos nekoj

Инсталирај драјвери за графичката.

instalirano e sve ali pak e isto:mad:

А што ти значи тоа, кога ќе наместиш на "Normal"?
Треба таму некаде да ти е OpenGL.
Драјвери имаш инсталирано од ATI или од Windows?

Ај пробај на shortcut-от од играта додади ги овие параметри: "-gl -32bpp" ( без наводници ), да не ти се користи играта случајно software renderer. После тоа пробај смени резолуција.

Вака нешто би требало да ти изгледа
Target: D:\Games\Counter Strike\hl.exe -game cstrike -blablabla -gl -32bpp

Od ati imam driveri instalirano i najnovite gi instalirav vcera Catalyst najnovite !
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 18:39 ---
Ај пробај на shortcut-от од играта додади ги овие параметри: "-gl -32bpp" ( без наводници ), да не ти се користи играта случајно software renderer. После тоа пробај смени резолуција.

Вака нешто би требало да ти изгледа
Target: D:\Games\Counter Strike\hl.exe -game cstrike -blablabla -gl -32bpp
nisto ne smeni ...

Само што ја преинсталирав Кантерот и инсталирав нов патч за да можам онлајн да играм, и нејќет да се уклучит сеа.
Фатал ерор ми пишит и W_LoadWadFile: couldn`t load gfx.wad ???

Требит да го исфрлам комјутеров преку пенџере ? :pos:

Само што ја преинсталирав Кантерот и инсталирав нов патч за да можам онлајн да играм, и нејќет да се уклучит сеа.
Фатал ерор ми пишит и W_LoadWadFile: couldn`t load gfx.wad ???

Требит да го исфрлам комјутеров преку пенџере ? :pos:

Зашто со пачеви кога не знаеш како треба со нив?

Земи си веќе пачувана верзија и терај.

kazete care .. na lap top cs 1.6 mi izlaga samo vo 3 rezolucii koga ke namestam na normal .. ali se gleda samo vo sredina i od strani ima crno po 2-3 cm , a koga e na widescreen ima samo edna 1280x720 rezolucija .. dali e do windowsov 7 ca koristam ili e do grafickata ati radeon HD5470 ?? pomos nekoj
До лаптопот мислам дека е . Исто така лаптоп во комбинација со win7 не ти е баш гејмерска варијанта ќе имаш проблем и со резолуција и со сецкање и ред други..

Јебала те статистика, ако си играл некогаш ќе знаеш дека CT е полесно на inferno, исто како што Т е полесно на dust2 (мада овдека е поизедначено у сваки случај).
Сум играл и тоа не еднаш и два пати и тоа што го кажав е од лично искуство :) Ако играш по публици секогаш цт ги напаѓа т иако не е поставена бомбата и сеа ако во т играат 2 добри играчи и секоја рунда ги тепаат на испат треба да значи дека мапата е за терори ? Или пак ако во цт има подобри играчи и ги тепаат терорите на испад тоа значи дека мапата е цт ?
Друго е што има фејл мапи како de_dust4ever на која терорите стигаат побрзо до бомбплент од кантерите ^^
Погледни го линкот како да видиш дека не тропам безвезе ,
Код:
http://www.hltv.org/?pageid=183&eventid=0
најдолу имаш процентуална статистика на која мапа кој повеќе е добивал како цт или т од професионалците .

Ова ке му дојде Мак Верзија? ......

Ако не е ке може некој да ме благослови со таква верзија!
Фала унапред!!!

ПС. Веке постирав и во друга тема, ама пошо ми треба итно за внуците!;)
не ова е само македонски сервер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom