Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
вака ..проф. по мак ни даде теми за писмена а тие се следниве :
1. галебот џонатан ливингстон
2. мак. нар. песни
3.општи теми(од областа на литература,уметност и образование )
4.класификација на лириката
прва година сум и темиве се претешки баш и на родителска дискутирале за темиве дека се мрднати ..а и проф. лошо се однесува добро тоа не е битно
е сеа сакам да побарам помош- за галебот ајде јас сам ..ама за другиве ств ми треба помош бар нешто за ова лириката , ова општи теми бар за уметност ..ве молам ми треба за у понеделник ама мора мн порано да ја фатам работава ззашто кец у дневник не ми бега.. :S ве молам некој да ми напише да ми прати ако има нешто готово ...а и јас пробам сам да составам нешто или од нет да барам .....
фалаа ! :( :)

Јас не знаев каде да пишам, мислам дека нема да биде проблем тука, доколку некој знае, дали во некоја од нашите книжари би можеле да ја имаат книгата "Please Kill Me" од Legs McNeil и Gillian McCain.

Здраво на сите.Вака сега, имам испечатено книга , добив цип и исбн , сите работи што требаа ги направив , но сега само ми е потребно да земам бандерол. Од кај може да се земе бандерола за книга.Се јавив Мин. за Култура - неми помогнаа.Така да ако има некој инфо , нека пише тука.Која е процедурата за да се земе бандерол.Ви благодарам однапред.Поздрав.

Ако можи некој да ми кажи кратка содржина од александар македонски - Жан Расин

Би било супер доколку некој е повеќе информиран за постмодернизмот во литературата или пак знае некој кредибилен извор каде што може да прочитам повеќе околу тоа. Конкретно ми е потребно за есеј што треба да го напишам, поврзан со делото "Папокот на Светот" од Венко Андоновски (тезата ми е дека е постмодернистичко поддржување на едно друго дело).

Фала многу однапред. :)

ТЕГОБНОСТ - ЖАН ПОЛ САРТР

Здраво, ми треба проект или семинарска (сеедно) за романот Тегобност од Жан Пол Сартр.
Добредојден ќе биде и материјал во електронска форма на македонски јазик.

Благодарам однапред

Знае ли некој каде можам да ги најдам делата од Карл Сеган на македонски а да не платам 2000 за едно?

Состав на тема Просветителството во Македонија да нема некој ? :unsure:

The Fault in Our Stars ??
The_Fault_in_Our_Stars.jpg

Ми требаат состави за овие три теми:
1.Книга за Јов-симбол на големата вера во Бога, но и прва побуна против моралното устројство на светот
2.Ликовите на Ахил и Хектор прикажани во Илијада од Хомер
3.Потрагата на Гилгамеш по бесмртноста и вечниот живот
Ве молам ако има некој нека ми прати, затоа што слабо ми одат состави пишување.
Благодарам!

Ми треба состав за "Злосторство и казна" од Достоевски ако може некој да ми даде...
Фала однапред :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom