Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Би требало да има во Икона ( во Рамстор или карши Мекдоналдс) Само најверојатно ја имаат на српски или на англиски.Во која книжара може да ја купам книгата Кум, инфо ако има некој... :smir:
Затоа што во времето кога Рајко Жинзифов живеел и творел непријател на македонскиот народ бил турскиот окупатор, додека бугарите биле прифатени како ослободители. Од тука и поистоветувањето на македонец со бугар.
Хеееелп!
Јас „дивото месо“ го сфаќам како страно тело во нашето кое не гуши и уништува да не речам влијанието на странските „добронамерници“ не уништува нас почнувајќи како поединци, семејства, држава!
Дали добро сум разбрала или ???
Нека ме подучи некој дека утре имам писмена па да не ја терам во сосема погрешен правец:salut:
пс Сепак мислам дека сум во право ама ај да си прашам![]()
Ееее ја си завршив со нив. Денеска ја праев писменатаЌе помогне ли некој за Константин Миладинов, Рајко Жинзифов и Григор Прличев ? :cry:
Ееее ја си завршив со нив. Денеска ја праев писмената
Инаку да не ви се наоѓа по дома анализа на ликот на Чичко Горио, и ликот на Раскољников од Злосторсво и Казна????