Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
imate li nekoja pismena na temi Sonot na edna mladost ii Iskrenata ljubov vodilka vo zivotot ?? :rolleyes::rolleyes:
Незнам дали ти треба некоја писмена или што било само сонувај и пишувај темава е прелесна само пушти го мозокот срцето и вези, вези .. :)

Поздрав форумџии, имам мало барање за вас. Ја сум матурант и задолжителен предмет за полагање матура е Македонски јазик и литература. За тема за есеј добивме реализам, односно споредување на два ликови од книгите во кој е застапен реализмот( Злосторство и казна, Чичко Горио,Судбината на човекот,Смрта на чиновникот,смрта на Иван Илич,Павиљон број 6).

Значи ШТО БАРАМ?
-Барам ако не ве мрзи да напишете по нешто за реализмот(нешо како воведен дел, може а и немора)
-Да направите споредба помеѓу два ликови од било кое дело од горенаведените.

Ако не ве мрзи пуштете ми на ПП

БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД :)))

Кога бев мал читав една детска книга со име: Низ градот лунѕа волшебник. Чудно ми е што никаде на интернет не можам да најдам никакво инфо за неа. Знае некој нешто...? :)

Дали некој може да ми каже каде би можел да ја најдам антологијата „Големата авантура: францускиот надреализам“ од Влада Урошевиќ? Било да е издавачка куќа, книжарница, библиотека или дури и електронски формат, би бил многу благодарен.

Ги продавам 3те дела од The Hunger Games (на англиски). Ако е заинтересиран некој, нека ме контактира во инбокс.

Ја има во електронско издание на Џамбазов - Облечен човек ?

Вака, сакам да прашам да не го има првиот дел од „Катерина“ од Juliette Benzoni?
Ајде ако го има некој/а нека ми пише во порака.
Исто така, ако некој/а знае пак каде може да се најде, исто така нека ми пише.
Благодарам однапред.

Оф-топик:

3,000-та тема во општи :kajgana:
Честете тогаш нешто :)
Се зезам, ако некој/а знае да ми одговори за тоа погоре, фала многу :)

Можда е подобро да побараш некоја група од книжевност на фб и таму да прашаш
Овие катерина книги ми се останати во сеќавање од детството, знам дека ги гледав на нечија полица често ама чија? незнам... Најдов група, прашај си
- Македонска и светска книжевност - 5000 членови,

Можда е подобро да побараш некоја група од книжевност на фб и таму да прашаш
Овие катерина книги ми се останати во сеќавање од детството, знам дека ги гледав на нечија полица често ама чија? незнам... Најдов група, прашај си
- Македонска и светска книжевност - 5000 членови,
Фала на помошта :)[DOUBLEPOST=1437894419][/DOUBLEPOST]
Која не е за у општи. :)

@Вокерка држ ти тема.
Извините за погрешната локација на темата :)

Здраво,

мислам дека тука имаше една ваква тема, но ме интересира какво е мислењето за Лужичките Срби. Што сте прочитале за нив, дали сте читале некој нивни литературен текст итн. и што конкретно знаете?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom