Помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Idiot
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ај малку помош.Инсталирав игра и се снимив и крак и се инсталирав и кога сакам да ја стартувам играта ми се јавува Requires Hardware Graphics Acceleration.Што е проблемот и решение за него.

fala mn master saka sea poz ;)

np :) позз

--- надополнето ---

Дечки ај малку помош.Инсталирав игра и се снимив и крак и се инсталирав и кога сакам да ја стартувам играта ми се јавува Requires Hardware Graphics Acceleration.Што е проблемот и решение за него.

Што графичка имаш?

можеш да пробаш и со најнови драјвери, и симни најнов DirectX.

Играта е релативно стара (некои 3-4 години) и тогаш сум можел да ја инсталирам ама со правење формат на компјутерот и уште триста глупости сега неможам пак да ја инсталирам.Така ми прави скоро на сите игри кои сакам да ги вклучам.Па ако мислиш дека е до некои драјвери прати некој линк да симнам па да видам што како.

Играта е релативно стара (некои 3-4 години) и тогаш сум можел да ја инсталирам ама со правење формат на компјутерот и уште триста глупости сега неможам пак да ја инсталирам.Така ми прави скоро на сите игри кои сакам да ги вклучам.Па ако мислиш дека е до некои драјвери прати некој линк да симнам па да видам што како.

Па кажи што графичка имаш прво :)
Ако незнаеш, симни го ова програмче, па провери

ASUS RADEON A9200SE
GPU RV280
Device ID 1002-5964
Revision 2
Subvendor ASUStek Computer Inc (1043)
Technology 150 nm
Transistors 36 M
Release Date 2003
DirectX Support 8.1
DirectX Shader Model 1.4
OpenGL Support 1.3
Bios Core Clock 200.00
Bios Mem Clock 166.00
Driver ati2mtag.sys
Driver version 6.14.10.6404
BIOS Version BK-ATI VER008.015.058.000
ROPs 4
Shaders Vertex 4/Pixel 4
Memory Type DDR
Memory 128 MB
Bus Width 64 Bit
PHILIPS 107E6 @ 1024x768
128MB ASUS RADEON A9200SE (ASUStek Computer Inc)
Еве ти се :)

Не, озбилно, чим имаш ваква графичка имаш и антика компјутер, нов компјутер му е мајката :)

--- надополнето ---

Каде се може таму :)

Графичката е од 2003 (и тоа пази лоу енд од 2003), а ти сакаш да играш игри од пред 3 години? No way amigo :)

Проблемот е што пред тоа сум ја играл оваа игра на ОВОЈ компјутер.

Имам еден проблем при обид да ектрактирам еден рар фајл. Значи фајлот има само 1парт и при крајот на процесот на екстрактирање ми ка да го изберам парт2 од тој рар, а тој не постои. Се обидов да го преименувам истиот од парт1 во парт2 али нема крај. Стигнав до парт 9/10 и уште бара :)

Имам еден проблем при обид да ектрактирам еден рар фајл. Значи фајлот има само 1парт и при крајот на процесот на екстрактирање ми ка да го изберам парт2 од тој рар, а тој не постои. Се обидов да го преименувам истиот од парт1 во парт2 али нема крај. Стигнав до парт 9/10 и уште бара :)

Значи најверојатно ја имаш спуштено од нет играта а таа има уште партови кој треба да ги спуштиш , тоа што ќе го преименуваш фајлот нема да помогне да ја инсталираш играта само онака као рар-от да доврши со екстракт али нема да ја имаш целата инсталација а ако е играта копирана којзнае ако е пример 2 парта а на едниот е поголемиот(главниот дел) можда ќе ја играш али може и "Dont Send" да ти прави =) Според моето видување на ситуацијата =) објасни која игра поточно па да провериме ако можеме да помогнеме повеќе,поз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom