Полска и Унгарија се будат!

• Креатор на темата Креатор на темата Бавареец
  • Време на започнување Време на започнување
Steff.. i postarite neshto znaat podobro od tebe.... i tatko ti za nekoi raboti e u pravo.

Smali otpor... i ne se trudi da ostavish vpecatok... ti si ok i nema sramota neshto da ne znaesh.

Ceni gi predcite.. znaele i oni neshto... sega ti nadogradi gi.

Tolku.... Zivej.
1530s, "absence of government," from French anarchie or directly from Medieval Latin anarchia, from Greek anarkhia "lack of a leader, the state of people without a government" (in Athens, used of the Year of Thirty Tyrants, 404 B.C., when there was no archon), abstract noun from anarkhos "rulerless," from an- "without" (see an- (1)) + arkhos "leader" (see archon).

From 1660s as "confusion or absence of authority in general;" by 1849 in reference to the social theory advocating "order without power," with associations and co-operatives taking the place of direct government, as formulated in the 1830s by French political philosopher Pierre-Joseph Proudhon (1809-1865).
Автоматски споено мислење:

Грчката Православна Црква
Ако на јутјуб гледаш било што грчко....matanene...

Хахаха имаш на Јутјуб попој од Грчката Православна Црква како отворено зборуваат за цело ова. Византија ја има една од најзачуваните истории, дури и цитати се зачувани во целост затоа што во Средниот Век луѓето сакале да пишуваат.

Немам стар ник, ама доволно е месец дена да ве чита човек и се му е јасно.
Procitav vo meguvreme 5 razlicni web enciklopedii i nikade ne go najdov toa sho go napisa.

Sorry but, edno mislenje na forum ne mi e dovolno da se uveram :)

Ако на јутјуб гледаш било што грчко....matanene...
Не, животот на Василиј ме фасцинираше, така налетав и на нивни видеа.
Да шокот беше голем кога видов дека Грчки поп фали хомосексуалец и во детали го опишува неговиот живот и љубовниот тријаголник при кој што станал Император. Битно ги одбранил од Бугарите, па сега со кого делел кревет негова работа.

Smali otpor Steff ... ti dadoff ljuboff.. no brzash.

Anarchy comes from the Medieval Latin anarchia and from the Greek anarchos ("having no ruler"), with an-+ archos ("ruler") literally meaning "without ruler".
Да, нема пирамидална поставеност на власта. Но имаш морален кодекс или некое табу како основа на општествениот поредок.

Постоело ли некогаш вакво општество? Без старешина, без лидер или без водач? Класната поделба е природен феномен, по неа доаѓа и хронологијата богатство-моќ-власт. :)

пи.ес. Мора да ги чепнам и марксистите. :sneaky:

Procitav vo meguvreme 5 razlicni web enciklopedii i nikade ne go najdov toa sho go napisa.

Sorry but, edno mislenje na forum ne mi e dovolno da se uveram :)
Во пет минути? Јас со саати сум барал материјали оригинал византиски, дури и нацртани се на еден Манускрипт кој сега е во Мадрид, таму е опишан и цел настан на грчки.
Оди на Вики линкот кој јас го оставив, во делот: Потекло, ран живот и патот до царската власт. Доволно е и тоа, не мораш да го бараш оригиналниот Манускрипт.

Да, нема пирамидална поставеност на власта. Но имаш морален кодекс или некое табу како основа на општествениот поредок.

Постоело ли некогаш вакво општество? Без старешина, без лидер или без водач? Класната поделба е природен феномен, по неа доаѓа и хронологијата богатство-моќ-власт. :)

пи.ес. Мора да ги чепнам и марксистите. :sneaky:
Anarhizmot e prirodnoto upravuvanje na indijanskite pleminja... postoel sovet na stareshini... starci... mudreci.... koi gi nosat odlukite.

Koga poglavicite na dve pleminja sedat da pregovaraat, se vrakjaat vo plemeto i gi kazuvaat uslovite na drugiot... oni sakale da cujat i mislenje od drugite zreli vo plemeto....taka nastanal sovetot.

Poglavicata e liderot koj gi vodi.. on e tatko...priroden aftoritet.... a toa znaci deka te saka.

A ti kako dete mu veruvash i go pocituvash poshto znaesh deka on se grizi za tebe, znaesh deka te saka.

Deneska toa vekje go nema... sakame i familijata da ja unishtime kako struktura se poshto sme mu ljuti na tate deka mislime oti ne ni dal ljubov.... a on bil samo strog so nas poshto ne spremal za svetot na vozrasnite.... poshto taka tatkoto pokazuva griza... ja prezema svojata obvrska. Tolku znael... tolku mozel... poshto i nemu tatkoto mu maval shamari....duri i pojaki.

Noviot tatko treba i da go gushne sinot i da mu kaze na vreme deka go saka za toj da ne zabega... no i da go spremi vo isto vreme.

Konzervativci i demokrati e minato vreme.. tatkoto i sinot i nivnata kavga. Tato e strog i nazad so vremeto a sinot e ... ligav.

Во пет минути? Јас со саати сум барал материјали оригинал византиски, дури и нацртани се на еден Манускрипт кој сега е во Мадрид, таму е опишан и цел настан на грчки.
Оди на Вики линкот кој јас го оставив, во делот: Потекло, ран живот и патот до царската власт. Доволно е и тоа, не мораш да го бараш оригиналниот Манускрипт.
Ok, od toa sho pisuva "intimen prijatel", i "ljubimec" ne mi e znak deka imale gay svadba.
Duri i da bil Vasil gay, nema nikade deka imal svadba.

Anarhizmot e prirodnoto upravuvanje na indijanskite pleminja... postoel sovet na stareshini... starci... mudreci.... koi gi nosat odlukite.

Koga poglavicite na dve pleminja sedat da pregovaraat, se vrakjaat vo plemeto i gi kazuvaat uslovite na drugiot... oni sakale da cujat i mislenje od drugite zreli vo plemeto....taka nastanal sovetot.

Poglavicata e liderot koj gi vodi.. on e tatko...priroden aftoritet.... a toa znaci deka te saka.

A ti kako dete mu veruvash i go pocituvash poshto znaesh deka on se grizi za tebe, znaesh deka te saka.

Deneska toa vekje go nema... sakame i familijata da ja unishtime kako struktura se poshto sme mu ljuti na tate deka mislime oti ne ni dal ljubov.... a on bil samo strog so nas poshto ne spremal za svetot na vozrasnite.... poshto taka tatkoto pokazuva griza... ja prezema svojata obvrska. Tolku znael... tolku mozel... poshto i nemu tatkoto mu mu maval shamari....duri i pojaki.

Noviot tatko treba i da go gushne sinot i da mu kaze na vreme deka go saka za toj da ne zabega... no i da go spremi vo isto vreme.

Konzervativci i demokrati e minato vreme.. tatkoto i sinot i nivnata kavga. Tato e strog i nazad so vremeto a sinot e ... ligav.
Значи има лидерство. Старешината или советот на старешини е инокосно тело односно орган на примитивната власт. Решава спорови (тој е и судија). Закон е неговиот вредносен суд (моралот). Е сега, некој може да има омилени деца или членови на заедницата. Вредносниот суд варира. Тоа не е анархизам затоа што некој владее и воспоставува ред. Дури имало и непишани закони.

На форумов не можеме да најдеме слога за еден став, макар било и за темелните вредности на Уставниот поредок кои треба да се носат со општ консензус, а не пак за нешто друго. Затоа анархизмот е само идеал.

Значи има лидерство. Старешината или советот на старешини е инокосно тело односно орган на примитивната власт. Решава спорови (тој е и судија). Закон е неговиот вредносен суд (моралот). Е сега, некој може да има омилени деца или членови на заедницата. Вредносниот суд варира. Тоа не е анархизам затоа што некој владее и воспоставува ред. Дури имало и непишани закони.

На форумов не можеме да најдеме слога за еден став, макар било и за темелните вредности на Уставниот поредок кои треба да се носат со општ консензус, а не пак за нешто друго. Затоа анархизмот е само идеал.
Da... procitaj me na prethodnata strana za semaforot... jas ne se zalagam za anarhizam poshto za toa se potrebni zreli i odgovorni lugje... jas mislam deka na forumot nikoj prv nema da pomine poshto nema muda za toa... ali kje gi zavozi prviot sho kje...

I druga rabota... tatkoto ne e aftoritet ako ima ljuboff.. togash e harmonija.
Samo losh tatko moze da ne gi saka podednakvo site svoi deca.
A kjegi saka samo ako ima ljubov megju nego i mama... evriting iz konekted.

Ok, od toa sho pisuva "intimen prijatel", i "ljubimec" ne mi e znak deka imale gay svadba.
Duri i da bil Vasil gay, nema nikade deka imal svadba.
Оди на Англиска википедија имаш цели делови од Манускриптот преведени од Грчки. Се спомнува и богаташката Даниелис, Гркинка од градот Патрас која го зела Василиј под закрила, била вљубена во него иако тој од старт и кажал дека е хомо. Според изворите бил најмажествен лик во Византија подолго време, so that explains a lot. Даниелис била дел од Аристократијата па на еден банкет кој го организирала во Патрас присуствувал и императорот Михаил, таа ги запознала.

Anyways, доволно историја, поентата ми е, меѓу најконезрвативните луѓе се крие најмногу хомсексуалност. Доволно го гледаме прстот вперен кон либералите. Кога либералите се хомо, тие барем не го кријат тоа.

Инаку денешниот термин Побратим влечи потекло од овај византиски настан, кога ги венчал попот ја смениле церемоијата и ги прогласил за браќа в кревет. :icon_lol:

Da... procitaj me na prethodnata strana za semaforot... jas ne se zalagam za anarhizam poshto za toa se potrebni zreli i odgovorni lugje... jas mislam deka na forumot nikoj prv nema da pomine poshto nema muda za toa... ali kje gi zavozi prviot sho kje...

I druga rabota... tatkoto ne e aftoritet ako ima ljuboff.. togash e harmonija.
Samo losh tatko moze da ne gi saka podednakvo site svoi deca.
A kjegi saka samo ako ima ljubov megju nego i mama... evriting iz konekted.
Што си правел на семафор?

Зоки анархо-макијавелистот. (y)

Што си правел на семафор?

Зоки анархо-макијавелистот. (y)
Odi na strana 8 vtor post pod teneke... ne bidi mrza. :)

Ja sum indijanec... nosam i pletenka za komshiite da vikaat - vidi go ovoj kolku e zabegan - i so toa ne mi go troshat Stolevci vremeto.... a vremeto e najbitnata rabota shto ja poseduvame.

Ljuboffff!

Odi na strana 8 vtor post pod teneke... ne bidi mrza. :)

Ja sum indijanec... nosam i pletenka za komshiite da vikaat - vidi go ovoj kolku e zabegan - i so toa ne mi go troshat Stolevci vremeto.... a vremeto e najbitnata rabota shto ja poseduvame.

Ljuboffff!
За Нова китеше и беше католик. У слободно време си индијанец. Даваш вечера? Сега е сезона да го собереш пак кајмакот.

Мора Тенеке да го читам. :rolleyes: Сега ќе го прочитам коментарот.

Ти ќе му кажуваш, он е филозоф!
Filosofff e kosinus.... toa ego kaj i da e kje eksplodira i toa ko nuklearka... srekja nasha sho kje odi da eksplodira vo USA... a se nadevam steff kje ja vidi taa eksplozija i kje nauci neshto za egoizmot.
Автоматски споено мислење:

За Нова китеше и беше католик. У слободно време си индијанец. Даваш вечера? Сега е сезона да го собереш пак кајмакот.

Мора Тенеке да го читам. :rolleyes: Сега ќе го прочитам коментарот.
Ja sum od site religii... i od nikoja vo isto vreme.
Citni go teneke... on e tatko.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom