Полска и Унгарија се будат!

• Креатор на темата Креатор на темата Бавареец
  • Време на започнување Време на започнување
Filosofff e kosinus.... toa ego kaj i da e kje eksplodira i toa ko nuklearka... srekja nasha sho kje odi da eksplodira vo USA... a se nadevam steff kje ja vidi taa eksplozija i kje nauci neshto za egoizmot.
Автоматски споено мислење:

Ja sum od site religii... i od nikoja vo isto vreme.
Citni go teneke... on e tatko.
Ќерка ти те вика "педерчина". Има да заглавиш со неа. :popce:

Ja ucam da bide iskrena i nikogash da ne laze, deteto kazuva shto gleda.... a ako " zaglavam " so nea u zivotu onda kje prifatam odgovornost deka ne sum si ja zavrshil rabotata kako treba.

:coffee:

Оди на Англиска википедија имаш цели делови од Манускриптот преведени од Грчки. Се спомнува и богаташката Даниелис, Гркинка од градот Патрас која го зела Василиј под закрила, била вљубена во него иако тој од старт и кажал дека е хомо. Според изворите бил најмажествен лик во Византија подолго време, so that explains a lot. Даниелис била дел од Аристократијата па на еден банкет кој го организирала во Патрас присуствувал и императорот Михаил, таа ги запознала.

Anyways, доволно историја, поентата ми е, меѓу најконезрвативните луѓе се крие најмногу хомсексуалност. Доволно го гледаме прстот вперен кон либералите. Кога либералите се хомо, тие барем не го кријат тоа.

Инаку денешниот термин Побратим влечи потекло од овај византиски настан, кога ги венчал попот ја смениле церемоијата и ги прогласил за браќа в кревет. :icon_lol:

Пушти линкови ако ги најдиш пак, интересни се овие историскиве 'озборувања' :)

Нема врска со будење на хомо во нас. Ние растиме во едно крајно патријархално општество кое го има Православието како Византиска оставштина, а премолчува многу работи за истото.

Зошто да не го проучиме во детали? Зошто толку витални луѓе за нашиот полуостров и ОСОБЕНО нашата модерна држава биваат премолчени? For heavens sake типот бил Словен од темата Македонија, роден во регионот на Адријанопол (Одрин), западно од Константинопол. Капак на се тој и мајка му биле заробени од страна на бугари и со години им робувале на бугарите. Овај момак ЗА НАС е најважниот лик во цела средновековна историја и лик на кој токму ние како Македонци треба да му обрниме посебно внимание. И ние сме Словени, и ние сме од регионот на Македонија.
Зборуваме за наш човек - клучен Византиски император, кој меѓу другите негови квалитети (почнал од првата скала завршил на врвот на општество), ете бил и хомосексуалец. Голема ебана работа!

Кој сака нека ме праша, омилен византиски император? од старт ќе испукам - Василиј I Македонецот.
Модерни автори шпеклираат дека татко му бил Ерменец. Но тој никогаш не го запознал, само мајка си ја знаел. А изворите од средниот век велат дека бил Slavic.

Ради факатот шо он е заглавен со неа ( или таа е заглавена со него, дискутабилно) Зоки е тука на форумов.
Ja ucam da bide iskrena i nikogash da ne laze, deteto kazuva shto gleda.... a ako " zaglavam " so nea u zivotu onda kje prifatam odgovornost deka ne sum si ja zavrshil rabotata kako treba.

:coffee:
Зоки у име на одговорноста која цело време ја бамкаш и у име љубафи према ќерката
одглави се од неа и пополни апликација за Најт Воч. Не ја казнувај да таа си го потроши драгоценото ограничено време од живота си нејзин со тебе. Лив д пур чалјд аут ов јор лајф.
П.С. Знаеш и сам дека ќе те примаме по забрзана постапка во најт воч. :ljubove:

Пост. Пи Ес. - Абе Полска и Маџарска па ќе заспијат, у кома ќе паднат од ваште маабети.

Ради факатот шо он е заглавен со неа ( или таа е заглавена со него, дискутабилно) Зоки е тука на форумов.

Зоки у име на одговорноста која цело време ја бамкаш и у име љубафи према ќерката
одглави се од неа и пополни апликација за Најт Воч. Не ја казнувај да таа си го потроши драгоценото ограничено време од живота си нејзин со тебе. Лив д пур чалјд аут ов јор лајф.
П.С. Знаеш и сам дека ќе те примаме по забрзана постапка во најт воч. :ljubove:

Пост. Пи Ес. - Абе Полска и Маџарска па ќе заспијат, у кома ќе паднат од ваште маабети.
Vazi.

Пушти линкови ако ги најдиш пак, интересни се овие историскиве 'озборувања' :)
За тие што се заинтерсирани за брзо време ќе отворам тема за Византија, само незнам дали во оддел Историја или Философија, пошто сакам да споделувам книги од важни византиски мислители ко Ана Комнина, но воедно сакам таму да се споделува се за оваа неверојатна Империја, што значи приказни ко оваа погоре, и многу МОЗАИЦИ. Цивилизација пред Цивилизацијата.
Династиите Ангелос и Комненос се многу важни за нас како Македонци, повеќе граделе и финансирале проекти во Македонија одколку во Грција.

Византиец види се дека си многу информиран по ромеjската историjа. Дали знаеш каде била темата Македонија во средниот век?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom