Полска и Унгарија се будат!

• Креатор на темата Креатор на темата Бавареец
  • Време на започнување Време на започнување
Христијанството не е политичко движење него е религиско, каква врска има тоа анархизам?

Не знам како да ти кажам, ама оваа твоја констатација нема блага врска :)

Религијата е директно поврзана со општественото уредување и социјалните норми, а од тоа автоматски произлегува политика.

Затоа покасно станува и државна религија на Римското царство.
Автоматски споено мислење:

I izvadok od biblijata napisan od Sv Pavle ti staviv, i dzabe e :)

Site sme anarhisti dlaboko vo sebe. Kapituliram :)

Не знам кога Исус Христос рекол да се слави или почитува некоја власт. Исус Христос проповеда да се слави Бог.

Последно уредено:
Не си владетел на сам себе ако не контролираш апосутно се под твојата волја. Анархизам во својата изворна подразбира апсолутен хаос, т.е. прифаќање на асполутната небрига на универзумот и на другите битија и обид да се ассертира сопствената волја да се контролира реалноста. Затоа никој, апсолутно никој не е невин ниту е чесен. Секој е месо што ќе скапе, секој е кретен што пакости на другите и секој асполутно секој сака да биде архе.
Hwat hwill Hesus hdew затоа е најголем фалацитет што можеш да си го кажеш. Идеално битије би ги набило римјаните и евреите на колци и немало да му трепне два посто. Пошто идеалот е фалацитет, така да и идеалното битије е фалацитет произведен од идеалеати во тогашницата. Уште поголем фалацитет е да гледаш “идеални битија„ како репер за своите постапки-тие не се во твои чевли, туку ти си.
И интерпретацијата на зрелост е фалацитет и производ на идеалите и моралите базирани од општеството што ги вдахнува. Не се вади на тоа. Не постои зрелост, пошто зрелоста сама по себе е догма индоктринирана од страна на архот во оштеството.
Stefff... poleka...

Anarhizam ne e anarhija, bezredie... toa denes shto se prezentira kako anarhizam e vandalizam i mrsenje muda u politika.

Izvorno samiot zbor anarhizam znaci nema vladatel, znaci deka nema POTREBA od vladatel, nema potreba nekoj da ti postavuva zakoni bidejkji znaesh samiot kako da se ponashash bidejkji vo start si dobro vospitan....

Ima edno africko pleme ( sori ime ne mi teknuva ) cij shto anarhizam izgledal vaka : Ako napravish belja nema zatvor, nema kazna tuku te nosat kaj tatko ti da te dochuva i dovaspita, kaznata e za nego oti ne si ja zavrshil rabotata.

Anarhizam e da nema potreba semafori da postojat, i vo najgolemata guzva kje se razmineme bez problem i brzo so pravilo na desna raka.. no toa e nevozmozno bidejkji sekogash kje ima nekoj koj ne se VLADEE sebe i kje saka prv da pomine poshto koj gi ebe drugite... on e biten... i so toa kje zavleche i drugi shto ne se vladeat sebe i kje nastane haosot.

No se slagam so tebe... zrelosta e edna fiktivna kategorija... takvo neshto ne postoi vo realniot svet i zatoa anarhizmot e naiven idealizam.... i ushte dolgo kje ni trebaat zakoni.

Ti si steff ok, ok e da ne si kako niv... tvojot mozok raboti na druga branova dolzina... i koristi neuroni i se obrazova sebe i analizira... ali ima i neznost za da slika, odgleduva kaktusi, pravi kokteli, raboti so drvo... ti si noviot renesansen covek ... i leva i desna hemisfera.. i mashki i zenski princip vo unija. Ti mozesh da bidesh anarhist.

Te pozdravuvam i prakjam ljubofff!

Stefff... poleka...

Anarhizam ne e anarhija, bezredie... toa denes shto se prezentira kako anarhizam e vandalizam i mrsenje muda u politika.
Анархија = без архе. без архе=хаос. Хаос=вистина. Твоето е интерпретација на идеален изолиран систем. Ама такво нешто нема, оти во идеален систем животот не би постоел.
Хаосот е безредие, бидејќи самата интерпретација на архе е да воспостави ред.
А редот за представува владетел. тако звано архе, само контрадикторно.
И тој делот“знам како да се понашам„ е наивност. Просто заради самоконтрадикторноста на редот и слободона волја. Слободната волја е хаос. Се што е слобода е хаос.
Тој вандализам што го интерпретираш како анарахија е обид за регулирана деструкција за да се постигне некоја си цел. него твојата интерпретација за анархија е фалацитет

Абе што мешаш политика, тоа нема врска со ова што го зборувам и што е основа на Христијанството.

Во првите векови Христијанството били децентрализирано и анархистичко во својата основа.
Имале свештеници зарем не? Апостоли светци дрн дрн. Твојата интерпретација е малце погрешна друже. христијанството било Anti-establishment тако звано (буквално) подземен отпор.
И зошто? Затоа што идеологијата била контрадикторна со римската политика(и последователно и религијата).

Последно уредено:
Анархија = без архе. без архе=хаос. Хаос=вистина. Твоето е интерпретација на идеален изолиран систем. Ама такво нешто нема, оти во идеален систем животот не би постоел.
И тој делот“знам како да се понашам„ е наивност. Просто заради самоконтрадикторноста на редот и слободона волја. Слободната волја е хаос. Се што е слобода е хаос.
Тој вандализам што го интерпретираш како анарахија е обид за регулирана деструкција за да се постигне некоја си цел. него твојата интерпретација за анархија е фалацитет
Vo red e steff, super potkovan si i znaesh.
Sega procitaj go do kraj toa sho go napishav.... krajot e pobiten.

A koga kje imash dete kje mozesh i da me cuesh, sega znam deka drugo ti e pobitno.. kako i na Darling.

Se nadevam deka coveckiot rod ne ve razocaral do tolku da voopshto ne sakate da imate ... dete.

Se nadevam i deka kje najdete nekoi dostojni za vas so koi kje izgradite zivot i so primer kje pokazete deka moze i poinaku... i podobro.

Taka se menuva svetot... po delata kje gi poznaesh...

Pozzz.

Имале свештеници зарем не? Апостоли светци дрн дрн. Твојата интерпретација е малце погрешна друже. христијанството било Anti-establishment тако звано (буквално) подземен отпор.
И зошто? Затоа што идеологијата била контрадикторна со римската политика(и последователно и религијата).
Значењето на зборов од газ ли го извади? :icon_lol:

@Стев , пази шо ке пишеш сеа. На око те има стара анархо гирл ;)

Кој не го го знае чешкиот самурај, да го запознае

Абе циганите ве шамарат и тепат низ Кочани, дома во влеваат и ве тепат, ќе ви ебат се женско по дома уште малку, какви полски унгарци закони за абортуси расправаш ти на форумов?
Знаеш во Полска и Унгарија кога циго ќе тепа нивни? никогаш, ни во статистичка грешка..
Па во Унгарија имаат многу проблеми со Циганите, минатата година мислам дека убија двајца млади Унгарци во Будимпешта.

Kako se stasuva do carstvoto nebesno? So ziveenje po odredeni moralni i eticki pravila koi ni se preneseni od Isus.
Си чула за Василиј I Македонецот?
Ај да ти скратам во читање. Типот бил византиски цар од темата Македонија, според арапски извори од тоа време, бил од словенско потекло. Оригинално обичен смртник, ни одблиску ројал, ама му станал љубовник на императорот Михаил III. Кога императоров почнал да бендисува друг маж, овој пат Грк по име Василискианос, кој бил спортски јавач на кочии во Хиподрумот во Константнинопол (верувала или не Михаил му ја фрлил својата сандалката на Василискианос за време на еден натпревар во Хиподрумот - чин на нај дрзок Византиски флерт), Василиј Македонецот ги собрал другарите и една вечер го отепале Михаил во неговата одаја кој пијано се забавувал со Василискианос.
Василиј Македонецот станал Император после крвавиот љубовен триаголник.

Инаку Василиј и Михаил биле венчани во црква - да, грчки поп ги венчал и заедно владееле, т.е. Василиј бил ко-иператор додека Михаил бил сеуште жив.

Меѓу конзервативните кругови се крие најмногу хомосексуалност. Тоа се тие морални вредности за кои гледам дека зборуваш многу често?

Дали јас му судам на Василиј I Македонецот? Воопшто не, тој ми е еден од најомилените Византиски императори. Тој е исто така еден од омилените владетели и на Грчката Православна Црква до ден денес. Имаш видеа од Грчки попој како го фалат и отворено зборуваат за неговиот љубовен живот. Причината зошто толку го сакаат? - не ги сакал Бугарите. Кога бил дете Бугарите го заробиле него и неговата мајка при едно плачкање во темата Македонија. Биле однесени како робови во Бугарија и едвај избегале после многу години. Кога станал Император се одмаздил за суровото детство.

Последно уредено:
Значењето на зборов од газ ли го извади? :icon_lol:
Зборот архе ми е познат како поим од филозофија,и одлично знам што представува. Ан би ти било без или не(или анти).....

Зборот архе ми е познат како поим од филозофија,и одлично знам што представува. Ан би ти било без или не(или анти).....
Smali otpor Steff ... ti dadoff ljuboff.. no brzash.

Anarchy comes from the Medieval Latin anarchia and from the Greek anarchos ("having no ruler"), with an-+ archos ("ruler") literally meaning "without ruler".

Smali otpor Steff ... ti dadoff ljuboff.. no brzash.

Anarchy comes from the Medieval Latin anarchia and from the Greek anarchos ("having no ruler"), with an-+ archos ("ruler") literally meaning "without ruler".
Браво за википедија. И од твоја гледна точка делумно точно. Ама од филозофкса гледна точка.....

@Византиецот zaclenet si od 14 mart, i odma znaes kolku cesto zboruvam za koi temi.
Koj ti bese star nik?

Za seto ova ne najdov istoriski izvori, pa mora da se sfati kako spekulacija, ili trac.
Istoto i za Caesar i Oktavijan go zboruvale, pa nisto ne e vistina.
Dodeka Adrijan bil definitivno gay i eden od najdobrite imperatori.

Браво за википедија. И од твоја гледна точка делумно точно. Ама од филозофкса гледна точка.....
Steff.. i postarite neshto znaat podobro od tebe.... i tatko ti za nekoi raboti e u pravo.

Smali otpor... i ne se trudi da ostavish vpecatok... ti si ok i nema sramota neshto da ne znaesh.

Ceni gi predcite.. znaele i oni neshto... sega ti nadogradi gi.

Tolku.... Zivej.

@Византиецот zaclenet si od 14 mart, i odma znaes kolku cesto zboruvam za koi temi.
Koj ti bese star nik?

Za seto ova ne najdov istoriski izvori, pa mora da se sfati kako spekulacija, ili trac.
Istoto i za Caesar i Oktavijan go zboruvale, pa nisto ne e vistina.
Dodeka Adrijan bil definitivno gay.
Хахаха имаш на Јутјуб попој од Грчката Православна Црква како отворено зборуваат за цело ова. Византија ја има една од најзачуваните истории, дури и цитати се зачувани во целост затоа што во Средниот Век луѓето сакале да пишуваат.

Немам стар ник, ама доволно е месец дена да ве чита човек и се му е јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom