Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знаеш што е интересно, во тие земји многу малку и се бунат зошто дел од тие што протестираат имаат таков став за абортусот. Проблемот е како све тоа го претставуваат либтард медиумите... Околу тоа ми беше уствари муабетот.Епа тоа ќе ги прашаш тие што ги бранат и им се восхитуваат на егзотичните и угнетени муслимани. Такви, за среќа, во овие земји нема многу.
Кој се буни малку? Не те разбирамЗнаеш што е интересно, во тие земји многу малку и се бунат зошто дел од тие што протестираат имаат таков став за абортусот. Проблемот е како све тоа го претставуваат либтард медиумите... Околу тоа ми беше уствари муабетот.
Па така во секој случај, борењето за ваков еден политички став(па макар бил и погрешен, што е дискутабилно) стрикнто преку протести и разни демократски инструменти, наспроти лицемерието на западните либтарди... Па види сега ти на кого и за што се смееш.
Абе циганите ве шамарат и тепат низ Кочани, дома во влеваат и ве тепат, ќе ви ебат се женско по дома уште малку, какви полски унгарци закони за абортуси расправаш ти на форумов?
Знаеш во Полска и Унгарија кога циго ќе тепа нивни? никогаш, ни во статистичка грешка..
Ако мнозинството од народот сака да се забрани абортусот, што има лошо во тоа?......
Ако мнозинството од народот сака да се забрани абортусот, што има лошо во тоа?![]()
Во Канада и во одредени делови на САД жената тоа право го има до последниот месец. Многу хумано, нели?Не треба да се размислува вака. За вакви прашања не треба да се бара како размислува мнозинството од народот. Посебно таму каде што мнозинството никогаш нема да биде директно и лично засегнато ао проблемот. Се работи за етика и човечки вредности. Правото на абортус е лично право на секоја жена. Сосема лична работа во која ниту еден човек што не е засегнат не смее да се меша.
Мнозинството од народот може да изгласа геноцид кон некоја група или укинување на сите права на жената, па дали тоа ќе биде во ред?
Како тоа забрана за убиство на нероден фетус е најнехумана работа?А ако некој има малку здрав разум и човечност во себе ќе знае дека забрана за абортусот е една од најнехуманите работи што можат да се замислат.
Па како и да е тие илузии сигурно не се поголеми илузии од тоа роден маж да тврди дека е жена и обратноПроблемот со крајната десница насекаде е што главно ја сочинуваат ксенофобични и наивни луѓе кои често се затвораат во свој свет а некогаш и живеат во некои свои заблуди па некогаш и илузии.
Така е, али манипулацијата кај левите се покажа дека е несразмерно поголема, а со тоа насилството и последиците од нивна страна несразмерно поголеми.Ама некогаш за жал може да доведе до насилства и инциденти, обично ако некој ги изманипулира за свои цели. Види ги само приврзаниците на Трамп што беа спремни да сторат. Или груевистите на кои им требаше само една дезинформација за да одат да кршат во општина Центар.
Кочани е мало село не е тоа милионски град за да не се приметува, па овој дел бил опфатен оној не бил, за 10 минути со пешачење се поминува цело селце, факт е дека ве шамарат цигани, и тоа дома во двор во куќи ви влагат.Си имаш тема за Кочани. Овде си скроз оф-топик. Ама ајде да ти вратам само сега. Очигледно појма немаш што се дешава во Кочани, можеби никогаш немаш ни стапнато тука. Ако малку повеќе се информираш ќе знаеш каде точно е проблемот, кој дел на градот е опфатен и кои се уствари Ромите што прават проблеми. А тоа дека во Кочани има некаков страв од Ромите (освен граѓаните што живеат во Трајаново трло) никако не е точно.
Ако имаш нешто да кажеш за Полска и Унгарија, повели. Мада мислам дека ги имаш видено само на карта и се палиш на Унгарија само ради тоа што си чул дека Орбан ги блокирал мигрантите и дека му бил другарче на Грујо.
Во Канада и во одредени делови на САД жената тоа право го има до последниот месец. Многу хумано, нели?
Зошто тогаш вакцинацијата да биде задолжителна (обврска), а абортусот право?
Лично сум абортусот да биде ограничен до првиот триместар.
Тоа се закони од либералниот рај. Значи во ред е ти, како либерал и маж, да поставуваш ограничувања, а не и јас? Мојот е до првиот триместар. Фактички е невозможно да се забрани абортусот. Имаш бабици и имаш глобализација.Сосема ти е на место мислењето. Не е хумано сигурно да се абортира во последниот месец. Тоа е веќе екстремен случај. Ова се многу чувствителни прашања и треба со внимание да се носат законите. Секако дека треба да има одредена регулација. Но никако целосна забрана базирана само на религиски ставови и ништо друго.
Како тоа забрана за убиство на нероден фетус е најнехумана работа?
Како абортусот не засега никој друг освен самата жена? Не го засега бебето или пак мажот?Се согласувам со повеќето ставови. Многу е побитно да се донесе правилен и хуман закон отколку целосна забрана или во спротивниот случај целосна слобода да се прави што се сака!
Сепак он-топик, во Полска се носи закон за да и се угоди на црквата прво. За што во право и протестираат!
И друго: некој погоре изедначи абортус и вакцинација што е ван памети! Абортусот(морален аспект на страна) не засега никој друг освен самата жена, а вакцинацијата не е индивидуален чин и е опасно глупо што и воопшто зборуваме за ова.
Живот во општество подразбира права, слободи но и обврски.
Кочани е мало село не е тоа милионски град за да не се приметува, па овој дел бил опфатен оној не бил, за 10 минути со пешачење се поминува цело селце, факт е дека ве шамарат цигани, и тоа дома во двор во куќи ви влагат.
Такво нешто пример во Полска и Унгарија не се случува, без разлика дали јас сум бил таму или сум ги видел на мапа, фактите се тие за Полска и Унгарија за разлика од севернофиромјаната во село Кочани шамарана и ебана од циганите.
Како абортусот не засега никој друг освен самата жена? Не го засега бебето или пак мажот?
Аргументот зад абортусот е "мое тело, мој избор". За вакцинацијата е истиот аргумент. Ако едното не е хумано, ни присилната вакцинација не е хумана. И тука сум задолжителната вакцина да остане задолжителна. Но аргументите се тие. И можеш да ме цитираш ако имаш проблем со некој мој став.
Ме мрзеше да барам кај беше напишано... не си земај на душаКако абортусот не засега никој друг освен самата жена? Не го засега бебето или пак мажот?
Аргументот зад абортусот е "мое тело, мој избор". За вакцинацијата е истиот аргумент. Ако едното не е хумано, ни присилната вакцинација не е хумана. И тука сум задолжителната вакцина да остане задолжителна. Но аргументите се тие. И можеш да ме цитираш ако имаш проблем со некој мој став.