Полска и Унгарија се будат!

• Креатор на темата Креатор на темата Бавареец
  • Време на започнување Време на започнување
Чек сега Сталин бил десничар или ова ЈАК режим е некој твоја кованица? :)

па ако не беше десничар немаше да ја добие војната. Нема врска ленинизмот со оваа левица што е присатна во капиталистичкото општество.

па ако не беше десничар немаше да ја добие војната. Нема врска ленинизмот со оваа левица што е присатна во капиталистичкото општество.
У јеботе, сите комунисти биле десничари :pos:

Мао ?

Влад тепеш и крилатите хусари? Немаш читнато историја? Ако спречија еднаш, ќе спречат и пак...
Не ја врти темава накај историја!
Полска живее од дотации, пензиите им се мизерни, а стандардот(посебно кирии,недвижнини) летна во небо. Никој не им се нафаќа да работи за 500€ кога преку граница за иста работа ќе зима 1500-2000€. Или ќе се клошарат ќе зимаат социјално, детски додаток колку што ќе му биде платата дома!
Наталитет негативен. Ама не од што полјаците не раѓаат деца туку ги раѓаат на запад! Ретко кој им остана...

И ова е за тебе добро? Вакво враќање во среден век?
Затоа напред во 22 век...
5619.jpg

atc_thumb_325456c0d38406f56a30f89ab3bb163a1c019733.jpeg

AddaWa-Mosque-a-Muslim-cultural-center-in-Paris.jpg

штом викаш така прати ја Кина, за неколку години кога ќе биде економија број еден

Ко ќе сакаат кинските богаташи да ги чуваат парите во јуани наместо во долари, ќе биде број еден. :)

Види не сум знаел дека само со режим светот оди напреТ :pos:
Светот иде со режим напреД сакал ти нејкел. Само нема да иде со хипи конзумеристички педерски сите луѓе се еднакви само некои се екстра специални осим белите мужи -режим што засега до мене...

Види не сум знаел дека само со режим светот оди напреТ :pos:
Добрата организација го прави системот функционален. Никој не спори дека Тито имаше добра организација. Да немаше, Полог и Пелагонија ќе ја ранеа Москва. После Тито целосен политички потоп.

Трескаат глупости. Ја не сум со нив. :D

пи.ес. Самите комунистички општества беа доста конзервативни.

Добрата организација го прави системот функционален. Никој не спори дека Тито имаше добра организација. Да немаше, Полог и Пелагонија ќе ја ранеа Москва. После Тито целосен политички потоп.

Трескаат глупости. Ја не сум со нив. :D

пи.ес. Самите комунистички општества беа доста конзервативни.

кажи ми ти дамблдор што трескаме? Ја не споредувам либтардизам со марксизам и ленинизам. Он нема елементарно познавање дека таа левица во источниот блок не е иста како западната модерна елџибити левица.

Светот иде со режим напреД сакал ти нејкел. Само нема да иде со хипи конзумеристички педерски сите луѓе се еднакви само некои се екстра специални осим белите мужи -режим што засега до мене...

Стев брат, ко ќе те читам ми ствараш шизофренија во главава. Клај некоја запирка да му ебам мајката.

Затоа напред во 22 век...
5619.jpg

atc_thumb_325456c0d38406f56a30f89ab3bb163a1c019733.jpeg

AddaWa-Mosque-a-Muslim-cultural-center-in-Paris.jpg
Замисли, Словачка може и да ти ги гарантира сите нормални слободи и со помош на разумни механизми да не си дозволи наплив од нинџи

кажи ми ти дамблдор што трескаме? Ја не споредувам либтардизам со марксизам и ленинизам. Он нема елементарно познавање дека таа левица во источниот блок не е иста како западната модерна елџибити левица.
Во цела искреност оригиналните марксистички идеали се косат со целата социофилозофскаа догма на либтардите со инклузивно оштешство итн итн...
И комунизмот во русија. кина и с-кореа се сведе на псевдофеудализам....
Значи не се само полни со срање, се полни со срање на иделогија општоприфатена од такви што се полни од срање.

Стев е комедија. Сталин е самата дефиниција на комунизмот и економската левица (т.е. командната економија). А војната ја доби и со помош на САД и Британија. Му испраќаа пушки, муниција и оклопни возила. Плус му беше симната Јапонија од терет. Но никој не може да го занемари отпорот кој го пружи црвената армија. Само имаа помош.
Сталин нема никаква допирна точка со десницата. Иако да, самото општество е длабоко конзервативно.

Само не можеш да ја споредуваш денешната левица-десница со левицата-десницата од тој историски период (но сеуште има одредени исти компоненти) . Така, во еден Холивуд, ако протекла информација за педерлук, кариерата на актерот се сметала за завршена. Денес на педерлукот добиваат улоги. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom