Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
It always looked likely that there was going to be considerable legal action around this election. Pennsylvania has been at the heart of a lot of it. John Yoo has an op-ed over at Fox News, outlining the case that means there is going to be a question mark over that Pennsylvania result when it eventually comes. He writes:
The mail-in ballots received between Tuesday and Friday this week in Pennsylvania and accepted under the order of thePennsylvania Supreme Court could decide the winner of the presidential race in that state, even if the winner prevails by a very small number of popular votes.
It is at this point that Trump has a strong case pending in the US supreme court. His campaign and the Republican Party of Pennsylvania can challenge the vote in the state on the grounds that the Pennsylvania Supreme Court unconstitutionally interfered with the state legislature’s sole authority over the time, place, and manner of federal elections and over the selection of presidential electors.
That’s the crux of it. If the supreme court decides the extension was unconstitutional, then all the ballots that arrived between 3 November and 6 November will be struck off.

Многу ми е сомнителна работава, ако се покаже дека има конспирација, злосторничка група, дали тие што го извршиле тоа кривично дело фалсификат, местење на избори треба да одат затвор, дали ако некој новинари, продуценти, редактори се дел од тој заговор, треба да бидат амнестирани или осудени?
Сето ова ми изгледа како сиренце во мишоловка, влегуваат сите во стапицата, а кога ќе се затвори? Многу чудна работа онака нереална, како у некој фантазија филм, толку замав земаа неоконите, а армијата и сите служби си молчат?
Ако дел од разузнавањето и контраразузнавањето си ја врши работата, може да испаднат многу интересни разговори. ;)

Ај можи овај пат стварно ќе ја, "Lock her up ... " :pos:

Иначе "стручњациве" на темава во 2016 тврдеа дека сега Килари ќе го крка немиен.

Еве го пресвртот во Пенсилванија, 6 илјади за Бајден.

Бајден води во Пенсилванија :pos::pos:Која комедија од избори...

Glasovite posle prviot den se 85-15% najverojatno.
Samo ne mi e jasno kako e mozno glasovi od Atlanta ili Filadelfija da se brojat posle 3 dena? Da ne vrtat kutiite preku La Mansh pred da se brojat? :D

Во Пенсилванија ќе има на крај едно 70.000 повеќе за Бајден.

По сѐ изгледа на Трамп ќе му остане само Алјаска, ако не зезне и таму.

По сѐ изгледа на Трамп ќе му остане само Алјаска, ако не зезне и таму.

Дечки само што бев до ВЦ и најдов 70.000 гласачки ливчиња од Аљаска и сите беа за Биден! Не е готово ни таму :vozbud:

Гласање веќе нема. Броење гласови има. Тие што ќе стигнат до денеска ќе се бројат.
А од каде ќе стигнат? Може ли некој 'Поштар' демократ да ги препакува?

Абе кај му е сега глупавата ароганција на Трамп? Ќе не научи ли на некои нови денсови?
Мило ми е за сите што коментираа на фејсбук Амин за да победи Трамп.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom