Покер

• Креатор на темата Креатор на темата Montes
  • Време на започнување Време на започнување
Вака сега, без навреда, но појма немаш што зборуваш. Прво, настанот кој јас го опшав беше на турнир, таму постата е платена на почетокот на турнирот, и е фиксна.
Второ, дистрибуцијата на картите ја одредува софтвер, кој е генериран од хардвер, кој е практично совршена направа за генерирање на случајни настани. Ниту една покер соба нема интерес да ризикува со наместен софтвер или хардвер. Покер собите се машини за штампање пари, и немаат АПСОЛУТНО никаква потреба да д дополнителни приходи во облик на местени раце...
Теоријата се е тоа местено е карактеристика на филозофи од пред гранапче, на кои никој нема да им продава мадиња за бубрези...

Аман...
Се согласувам со тебе ама на турнирите морам да кажам дека мести и тоа многу барем на РРпокер пошто има одреден тајминг на траење и доколку влезеш во серија цело време ти добиваш додека не те префли на друга маса , зборувам за турнирите и тоа ми се има доста дешавано уште на старт ми вади АА и терам ол ин ме следат 2-3 ги зимам и после плаќам на какви било карти и ми фрла на маса со цел да се чистат играчите шо побрзо ама после 3-4 раци така кога веќе си направил доста чипови те префрла на друга маса ... е сега зависи на кој како ќе му се погоди ова `местење` да го кажам и зависи дали знаеш да го изиграш ко шо треба без страв пошто ќе видеш 4-6 на пример у рака и некој ти иде ол ин , а на маса ти фрла 4-6 така речено игра масата за тебе за да ги чистеш играчите со помалку чипови исто и кога ќе останат 30 души кога двајца или повеќе се ол ин има повеќе шанси да земе тој што е со повеќе чипови ,а другите да го напуштат турнирот .

Се согласувам со тебе ама на турнирите морам да кажам дека мести и тоа многу барем на РРпокер пошто има одреден тајминг на траење и доколку влезеш во серија цело време ти добиваш додека не те префли на друга маса , зборувам за турнирите и тоа ми се има доста дешавано уште на старт ми вади АА и терам ол ин ме следат 2-3 ги зимам и после плаќам на какви било карти и ми фрла на маса со цел да се чистат играчите шо побрзо ама после 3-4 раци така кога веќе си направил доста чипови те префрла на друга маса ... е сега зависи на кој како ќе му се погоди ова `местење` да го кажам и зависи дали знаеш да го изиграш ко шо треба без страв пошто ќе видеш 4-6 на пример у рака и некој ти иде ол ин , а на маса ти фрла 4-6 така речено игра масата за тебе за да ги чистеш играчите со помалку чипови исто и кога ќе останат 30 души кога двајца или повеќе се ол ин има повеќе шанси да земе тој што е со повеќе чипови ,а другите да го напуштат турнирот .
Види, накратко, НЕМА местење. Во сериозните покер соби, како Титан покер, Вилијам Хил, Покерстарс, Бетфеар, нема апсолутно никакво местење. Добри и лоши серии може да имаш и во нормален покер, не он лајн. Нашата перцепција за добри и лоши серии се базира на мал статистички примерок, и е безвредна. Луѓето генерално не ги разбираат законите на големите броеви.

Igram poker i vo zivo...ajde na internet namesteno ama ima i vo zivo raci prosto covek da ne veruva deka moze da se slucat...toa e ubavinata na pokerot adrenalinot do posleden moment do riverot

то е то бе луѓе нема лоши карти туку има лоши раце
околу местењево овие јакиве гореспомнативе нема шанси да местат пошо се многу јаки авторитетни и угледни и фала богу имаат голема заработка огромни пари се вртат околу нив
ррпокер и доларопокер се можеби најчорите и најотепани аматерски соби па и ништо не ме чуди кај нив
зашо бе никој го нема спомнато бет365?зар никој нема играно таму?
според мене една од најдобрите соби

Ma ne veruvam i jas deka se mesti igram sedum godini poker...koj ke rizikuva da mesti poradi mojte 10 ili 20 evra...inaku iskustvo ednas od igra vo zivo... me promasuvaat mnogu raci i mi doaga 10 i 2 odam all in me plakat so par asovi na flop mi vadi tri desetki...ako ova se slucese na internet ke kazea deka e namesteno

Ja igram na BWIN, mi dava 2 desetki drugiot ide so all in i ja idam ali imam i da izgubam imama da prodolzam, on ima 4 i 2 ide flop i dava nekoi karti so 4 znaci on ima 2 cetvorki ja 2 desetki i taka ide 4 karta i sega na petata karta vadi 4, ja pocnav da pcujam na chat, madafaka cheeters ova ona i posle ova pcuenje drugite 10 race celo vvree mi dava full boja full boja i se kaciv na 100K.

Ja igram na BWIN, mi dava 2 desetki drugiot ide so all in i ja idam ali imam i da izgubam imama da prodolzam, on ima 4 i 2 ide flop i dava nekoi karti so 4 znaci on ima 2 cetvorki ja 2 desetki i taka ide 4 karta i sega na petata karta vadi 4, ja pocnav da pcujam na chat, madafaka cheeters ova ona i posle ova pcuenje drugite 10 race celo vvree mi dava full boja full boja i se kaciv na 100K.
и викаш од коа почна да пцуеш почнаа картите на флоп а ? (y):LOL: дај бе и ние така да правиме :ROFLMAO:

na bwin na rookie se pravat dobri pari a ima i dobri turniri...

ЛООООООООЛ

Мојата тажна приказна...

Ми текна на твојот случај кога го гледав и затоа го ставив....
Смешно ми е како Хенсен некако нормално се однесуваше смирено како да знеше дека ке ја добие оваа рака....се гледа дека е човек со премногу искуство во покерот, којзнае низ колку такви ситуации е минал.....:D

Ми текна на твојот случај кога го гледав и затоа го ставив....
Смешно ми е како Хенсен некако нормално се однесуваше смирено како да знеше дека ке ја добие оваа рака....се гледа дека е човек со премногу искуство во покерот, којзнае низ колку такви ситуации е минал.....:D
Тој е скроз забеган. Најлудите раце од сите про играчи ги има тој одиграно...

Тој е скроз забеган. Најлудите раце од сите про играчи ги има тој одиграно...
Taka e...инаку кој не го гледал оваа ништо не знае за Хенсен :D,оди алл ин во секоја рака и го добива турнирот....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom