Покер

• Креатор на темата Креатор на темата Montes
  • Време на започнување Време на започнување
Се согласувам со тебе ама на турнирите морам да кажам дека мести и тоа многу барем на РРпокер пошто има одреден тајминг на траење и доколку влезеш во серија цело време ти добиваш додека не те префли на друга маса , зборувам за турнирите и тоа ми се има доста дешавано уште на старт ми вади АА и терам ол ин ме следат 2-3 ги зимам и после плаќам на какви било карти и ми фрла на маса со цел да се чистат играчите шо побрзо ама после 3-4 раци така кога веќе си направил доста чипови те префрла на друга маса ... е сега зависи на кој како ќе му се погоди ова `местење` да го кажам и зависи дали знаеш да го изиграш ко шо треба без страв пошто ќе видеш 4-6 на пример у рака и некој ти иде ол ин , а на маса ти фрла 4-6 така речено игра масата за тебе за да ги чистеш играчите со помалку чипови исто и кога ќе останат 30 души кога двајца или повеќе се ол ин има повеќе шанси да земе тој што е со повеќе чипови ,а другите да го напуштат турнирот .

лол јас денеска играв 1$+0.1$ rebuy турнир со гарантиран фонд од 5000$ турнирот се вика Wild west 5000$ прва рака ми дава АА и еден иде raise ја идам reraise он all in јас call тој со 77 јас со АА му вади 7 доле и ме зима,правам rebuy и си продолжувам со надеж дека ке го начекам повторно со "појаки" карти и после 10-тина раце повторно добивам АА и истиот човек иде raise јас овојпат идам all in сакајки да глумам дека сум во Tilt типот ме плаќа и вади ЈЈ овојпат и повторно му дава Ј доле усте на flop и нормално после два вакви bad beatovi си се гасиш и несакаш да продолжиш да играш,пошо ако продолжиш отидоа парите :)

лол јас денеска играв 1$+0.1$ rebuy турнир со гарантиран фонд од 5000$ турнирот се вика Wild west 5000$ прва рака ми дава АА и еден иде raise ја идам reraise он all in јас call тој со 77 јас со АА му вади 7 доле и ме зима,правам rebuy и си продолжувам со надеж дека ке го начекам повторно со "појаки" карти и после 10-тина раце повторно добивам АА и истиот човек иде raise јас овојпат идам all in сакајки да глумам дека сум во Tilt типот ме плаќа и вади ЈЈ овојпат и повторно му дава Ј доле усте на flop и нормално после два вакви bad beatovi си се гасиш и несакаш да продолжиш да играш,пошо ако продолжиш отидоа парите :)
Ако ако така ви треба на вас чекачите... само два кеца чекате добро те испукале зш не влезеш на нешто друго алл ин? :D

od takvi so cekat i so igrat samo so AA,KK,AK ne mi se igra poker i odma all in...ako ako toa za pamet

Покерот е игра на стрпливост и чекање вистинскиот момент, посебно Мулти Тејбл турнирите, така да незнам што толку одите против No_Retreat.......

ако сакаш да добиваш во онлајн покер мора да чекаш и да играш само 5% од рацете

ако сакаш да добиваш во онлајн покер мора да чекаш и да играш само 5% од рацете
Не го знаев ова... ама нема везе и така веќе не играм онлајн ;)

Не е можно каков катастрофален ебан денннннннннннннннннннннннннннннн !!!!!!!!!!!!!! играм финале против мене човекот со А,Ј ол ин го плаќам на 3,3 у рака и на маса вади А,3,3 Рачен покер и го зимам му останаа уште 180 чипови а јас со околу 1750 и ми се врати во игра и ме зема лееееееееееееееееееееееееее у курац ова до сега ми се нема десено па и спортска ебаниот Нимбер г !!!!!!!!!!!!!

Покерот е игра на стрпливост и чекање вистинскиот момент, посебно Мулти Тејбл турнирите, така да незнам што толку одите против No_Retreat.......
da ama nekogas rizkot se isplati...po moe nema losi i dobri karti...treba da znaes da izigras dzabe e AA ako te utne flopot

јас сум убеден дека на повеќето страни за покер имаат некоја формула за елиминирање во турнирите. милион пати сум гледал како оној што има најмногу чипови чисти 2-3ца наеднаш со најслаби карти . излегуваат смешки доле само и само побрзо да се чисти турнирот. не ми се ни збори колку пати сум отпаднал од турнири на последната карта. тоа е . и да , на онлајн играњето многу поголем процент игра среќата , него некакво знаење .

Aбе не е дека јас сум rock и чекам кецови или попови цело време,а па посебно на турнири ај на cash game не викам не.сварно чекам,ама на турнири играм многу агресивно дури некогаш се случува да идам raise со 10 и 2 suited со цел да бркам боја,не се ни замарам дали некој ке има Ј,Q,K,A и ке ме собере со појака боја.

Иначе можете да проверите на било кое Покер школо дека играчите што практикуваат стил на игра "Rock" или "Чекачите" се најпрофитабилни,но не дека нема контра игра и за нив,едноставно ако видите некој на маса дека игра ваков стил секој пат коа ке иде raise вие едноставно идете fold и на овој начин нема да може да профитира никако. Ако се работи за турнир,кога тогаш ке стигне до short stuck и ке биде приморан да ги игра сите раце,а ако се работи за cash game вие ке бидете секогаш со 10 big blinds пред него :)

Иначе да Чекач сум,на крај краева ова не е игра со покажување мускули,напротив треба да покажете стрпливост и многу разум :)

За кеш гејмот незнам немам што да кажам дали е подобро да се чека или да се оди агресивно пошто не го свакам и сум "Big noob" во него :D..
Инаку за мултитејбл турниририте најбитно е стрпливо да се игра, агресивно се игра само кога немаш избор....добро е и агресивно да се игра ама според мене 80 % од рацете треба да ги играш смирено и со чекање добар момент а 20% агресивно,..пошто кога играш агресивно моежеби ке имаш срека и ке постигнеш голем број на чипови ама ако продлжиш така ги губиш многу брзо...така да треба да знаеш кога да смениш од агресивно на смирен начин или обратно......(можеби сум грешка ама тое а мое мислење односно начинот на кој сум постигнувал добар резултат на такви турнири со оваа тактика ) :D

da ama nekogas rizkot se isplati...po moe nema losi i dobri karti...treba da znaes da izigras dzabe e AA ako te utne flopot
Ама затоа со АА треба да бркаш уште пред флоп за тие шо мислат да платат за флоп да не платат...

bwin prevaraaaaa!!!!!!!! igrav turnir so vlez 5 dolara i bev vo prvite pet po broj na cipovi se blokira stranata i turnirot se otkaza c c c a imav i pari na smetkata i sega gi nema i sve e blokirano....:@ :@

bwin prevaraaaaa!!!!!!!! igrav turnir so vlez 5 dolara i bev vo prvite pet po broj na cipovi se blokira stranata i turnirot se otkaza c c c a imav i pari na smetkata i sega gi nema i sve e blokirano....:mad: :mad:

Ке ти ги вратат не паничи :) ми се има дешавано мене тоа скоро на сите клиенти

е брат ај кажи жити се како треба со кецови да се изигра :) алл ин ? нормално,како друго да се изигра,полесно здравје
Ама затоа со АА треба да бркаш уште пред флоп за тие шо мислат да платат за флоп да не платат...
Па би рекол дека најдобро е да имаш само еден противник кој што е спремен да иде докрај :) И ДА ГО ЈАДЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom