- Член од
- 24 јуни 2011
- Мислења
- 56
- Поени од реакции
- 4
Се согласувам со тебе ама на турнирите морам да кажам дека мести и тоа многу барем на РРпокер пошто има одреден тајминг на траење и доколку влезеш во серија цело време ти добиваш додека не те префли на друга маса , зборувам за турнирите и тоа ми се има доста дешавано уште на старт ми вади АА и терам ол ин ме следат 2-3 ги зимам и после плаќам на какви било карти и ми фрла на маса со цел да се чистат играчите шо побрзо ама после 3-4 раци така кога веќе си направил доста чипови те префрла на друга маса ... е сега зависи на кој како ќе му се погоди ова `местење` да го кажам и зависи дали знаеш да го изиграш ко шо треба без страв пошто ќе видеш 4-6 на пример у рака и некој ти иде ол ин , а на маса ти фрла 4-6 така речено игра масата за тебе за да ги чистеш играчите со помалку чипови исто и кога ќе останат 30 души кога двајца или повеќе се ол ин има повеќе шанси да земе тој што е со повеќе чипови ,а другите да го напуштат турнирот .
лол јас денеска играв 1$+0.1$ rebuy турнир со гарантиран фонд од 5000$ турнирот се вика Wild west 5000$ прва рака ми дава АА и еден иде raise ја идам reraise он all in јас call тој со 77 јас со АА му вади 7 доле и ме зима,правам rebuy и си продолжувам со надеж дека ке го начекам повторно со "појаки" карти и после 10-тина раце повторно добивам АА и истиот човек иде raise јас овојпат идам all in сакајки да глумам дека сум во Tilt типот ме плаќа и вади ЈЈ овојпат и повторно му дава Ј доле усте на flop и нормално после два вакви bad beatovi си се гасиш и несакаш да продолжиш да играш,пошо ако продолжиш отидоа парите