Подземни објекти, аеродроми, лаборатории...

:oftopic:како што вејке напоменав во постот нло и воземјани! Јосип Броз Тито исто така вршел експерименти за НЛО! ама не така како што мислите... нлото постоело и било направено од земјаните! Како за чудо пилот на едно такво чудо бил македонец... било направено од аустралијанците! и овај бил пилот... но тестирањата и усоврувањата барале преголема инвестиција и поради тоа ЈБТ го прекинал оваа зделка ! BTW леталото било нулта гравитационо и можело да лета ептен брзо!
Не мора да викаш, слушаме =)
btw, не е првпат да слушнам нешто за "ридови кои сами се отварале." Имам роднини во Битола и го имам слушнато истото за кое што пишуваше Џиш.

btw, не е првпат да слушнам нешто за "ридови кои сами се отварале." Имам роднини во Битола и го имам слушнато истото за кое што пишуваше Џиш.
како што имам слушнато за тие ритови во битола има база со боеви глави кои ЈНА не можеше да ги земе, имам другар кој бил шофер во АРМ и лично видел дека таму има нешто, нешто што се строго чува, контролира на извесен периот и пак се заклучува. После од извори на АРМ разбрав дека таму има боеви глави ( ова информација ми е од некаде 95-96-97г ) што е со нив сега сварно не знам, изгледа се чува како најстрога воена тајна или можеби повлечени ( нини-нину, нини-нину, нини-нину )

Pa i jas imam slusnato za bunkerot vo tumbekafe, i se vlezot bil negde od stranata na heraklea.

se kladam deka barem 40% od ova sto go kazuvate i sto svetot go kazuva za ovie misteriite deka se tocni(kako sto se kulite bliznacki,ovie bazite,i uste mnogu ovakvi misterii za koi obicniot covek ne znae moze da se rece deka za pola od ovie raboti znae cia)

интересна работа :) не сум знаел за ова :kesa:

Боеви глави во Битола? Јас мислев само во Прилеп ги има :)

Шала на страна, сум гледал слики од Жељава, имаше во еден ЦКМ од пред 7-8 месеци, можда и повеќе... Опасно изгледаше. А воените тајни од наше време ќе ги дознаат нашите праправнуци. Така оди приказната обично.

За Жељава прочитав доста информации, откако дознав за истата локација од форумов. Фасцинантно, мора да се признае.

За Македонските слични градби, ќе видам ќе истражувам.
Денеска бев на терен, и видов дека дека освен остатоците од воената инфраструктуа... нешто друго интересно, тешко може да се најде.

:oftopic:како што вејке напоменав во постот нло и воземјани! Јосип Броз Тито исто така вршел експерименти за НЛО! ама не така како што мислите... нлото постоело и било направено од земјаните! Како за чудо пилот на едно такво чудо бил македонец... било направено од аустралијанците! и овај бил пилот... но тестирањата и усоврувањата барале преголема инвестиција и поради тоа ЈБТ го прекинал оваа зделка ! BTW леталото било нулта гравитационо и можело да лета ептен брзо!

neznam dali ja prekinal...posleden pat toa makedonecot go doprel toa letaloto kade sto e vrvot na strelkata :)
ufo218.jpg

..................pred 27 god...:) i ne e na antigravitacija tuku najobicno podsisuvanje...kako ova koe sega edna izraelska firma go "razviva"..:)

Мистично, и интересно...Којзнае колку воени тајни има, што не ги знаеме ние...:raz:

Ако ги знаеме нема да викаат тајни, макар биле и воени :)

Ova me vrati na moite voinicki denovi vo JNA tamu na tie vlezovi imam strazareno 180 dena.onoj sto ja zacnal temava zaboravil da kaze deka postoese uste eden vlez koj bese na vrvot na planinata i bez pista avionite izleguvaa od planinata.

A da bide uste pogolema misteria nikogas na straza ne mozevme da zaspieme se nesto ne budese,zaboraviv da kazam deka vo blizinata na tie rupi imase selo Licko Petrovo Selo koj grobistata so gradenje na aerodromt se nasle vo potpolna blizina samite vlezovi(rupi) imase 4 edna sto bese obezbeduvana od voenata policia,stogo doverliva i drugite 3 gi obezbeduvavme nie obicna vojska.Samo znam deka zimite se sibir,-30 imase nokji koga pukaa drvata od stud.koha ke duvnese veter od kaj aerodromot(sever)e toa bese zasto si me majko rodila...:)

Хм, баш ме заинтересира муабетов за Битола. Јас имам чуено дека има нешто како аеродромов (или се само бункери незнам) позади Водно. Некој поооширно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom