Подобро врапче во рака...

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Врапче во рака, ама да соодветствува со големината на раката.

Pa neznam jas bi sogledala prvin dali vredi vrapceto da se pusti, pa ako ne sum zadovona od nego ke trcam gulabot da go fatam:smir:

Вака сега прво за сите пребирливи
КОЈ БИРА МАСТУРБИРА
а сега за мене
ако не го сакам врапчето ма и у џеб да ми е џабе ми е
а доколку го сакам гулабот и да лета ќе посегнам да го фатам.
Немам високи очекувања,баш напротив....само може да се каже дека се малце поразлични.

Вака сега прво за сите пребирливи
КОЈ БИРА МАСТУРБИРА
а сега за мене

ако не го сакам врапчето ма и у џеб да ми е џабе ми е
а доколку го сакам гулабот и да лета ќе посегнам да го фатам.
Немам високи очекувања,баш напротив....само може да се каже дека се малце поразлични.
Тоа значи дека не бираш а? што да е врапче-врапче, орелче - орелче, штрк - штрк (:)) :nesum:

Попрво би го чувала врапчето отколку да го ризикувам за гулабот. Ништо не е постојано. Пример е, грдото пајче (кое беше на времето екстремно грдо) постана прекрасен убав лебед..:pos: Значи никогаш не знаеме иднината што ни носи.

А може и врабецот во рака и гулабот од гранка па у друга рака? Мало је куме то једно и јадно. Или се или ништо, на сув леб.

Тоа значи дека не бираш а? што да е врапче-врапче, орелче - орелче, штрк - штрк (:)) :nesum:
Абе ако сака и чапја нека е ама по мое да е...
ако мене ме бендисуе не е битно шо е

Не се водам баш по ова....и да имам илјада врапци,ако ми е умот по гулабот,мора да биде гулабот.Не дека сум пребирлива(а уствари сум и нема веза то:baeh:),ама мора ептен да ми се допаѓа нешто за да се потрудам да го добијам,ако сметам дека не е ништо посебно не се ангажирам воопшто.Колку и да се трудам не можам да порекнам дека сеуште функционирам по принцип се` или ништо.

Се задоволувам и со нешто што не ми е баш по кеф,ама за да се случи тоа треба да ги исцрпам сите можни начини,методи,постапки,средства за да го добијам она што вистински го посакувам.А,ако врапчето цело време ми е в рака,или тука некаде во близина,најверојатно ќе умре од негрижа или ќе ми побегне.:) Најпрвин треба да се реши ситуацијата со гулабот,ќе го фатам или ќе го избркам,па после за врапче лесна работа.И во случај да останам без врапче нема да ми биде мака.:smir:

Дали сте пребирливи? Кога имате нешто,,а ќе наидете на нешто подобро дали го оставате првото и се залетувате по другото само затоа што го немате или одите по принципот "Подобро врапче во рака,,отколку гулаб на гранка".....Дали можеби сте изгубиле некого на таков начин? Што мислите за таквите луѓе?
Јас на пример имам другарки што цела вечност се во потрага по 'вистинскиот',,но тоа не е затоа што не можат да си најдат таков,,напротив,,туку затоа што бараат некој 'совршен'....Тоа е затоа што луѓето понекогаш претеруваат кога се преценуваат себеси,,и воопшто на пример поставуваат услови..требало да биде ваков,,таков...Но ако не пробаат нема ни да дознаат нели?Сепак никој не е совршен........
Дали вие сте вакви? Го чувате ли она што го имате и кое ве прави среќни,,или пак го посакувате невозможното и поради тоа го занемарувате она што веќе го имате?
Дали некогаш затоа што сте барале подобро сте го изгубиле она што сте го имале?
Јас мислам дека треба да го чуваме и цениме она што го имаме и да не дозволиме да го изгубиме,,нормално доколку сме свесни дека вреди,,за било што....
Што мислите вие? Имате ли некое ваше вакво искуство?
:smir::smir::smir:

Се согласувам со тебе. Ги знам грешките што ги правам но во крв ми е .. кога нешто што сум го посакувал да го добијам .. повеќе ја губи вредноста и не ми е интересно.

за тоа ми кажува и мотото

НЕ не не , не го сакам тоа што го можам , го сакам недостижното!

На тоа гледам како маана,зошто неможам ништо да сторам околу тоа. Доволна е една ситна грешка да направи партнерот која ми е во списокот на "катастрофални грешки" и да биде елиминиран,не од тоа што сакам туку такво чувство ми доаѓа што е помоќно од мене и е вкоренета во мојата потсвест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom