Почивај во мир, Мајкл Џексон

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Најдобар машки вокал што некогаш постоел!
И тоа се што правеја медиумите не го уништија. Со ова се покажа колку навистина луѓето го сакаат. За жал од кога ќе го нема се сваѓа колку бил голем :/

Мојата најомилена песна...
R.I.P Michael Jackson

п.с Легендите не умираа!

Ova e poslanie ot momukot koe sudel M.D za pedofilia..
Vistinata se nekogash ke izleze najave!!!!!

I never meant to lie and destroy Michael Jackson but my father made me to tell only lies. Now i can’t tell Michael how much i’m sorry and if he will forgive me ” - Jordy Chandler .Evan Chandler was tape-recorded saying amongst other things, “If I go through with this, I win big-time. There’s no way I lose. I will get everything I want and they will be destroyed forever… ” Now for the first time i can’t bare to lie anymore. Michael Jackson didn’t do anything to me, all was my father lies to escape from being poor.” - Jordy Chandler

God to be with you Mickael

Не успеа да се поврати :nesum: беше еден и единствен,контраверзен,но пак го сакаа...на времето ми текнува ми беше омилен,немаше песна што не му ја знаев,неговите хитови ќе бидат вечни...почивај во мир кралу

Сликата зборува сама за себе:

12-2.jpg

Одлична слика на времето пред да се случат оние контроверзни моменти за јавноста за неговата операција, но тоа дефинитивно никој не смее да го осуди, бидејќи едноставно тој ја креираше поп музиката, него го доживуваа во срцето и душата милиони млади луѓе и тоа така ќе остане, вечно !

тој е леѓенда а леѓендите не умираат

R.I.P !!!

За неговата големина ми зборува фактот што покрај сите детски песни што ги знаев и пејачи.. тој беше единствениот од странските за кои знаеше детето во мене..
а тој голем од почеток до крај..

Еве некои денешни фотографии на фановите на Џексон насекаде низ светот:

jacko_6.jpg

mourning_jackson_india.jpg

mourning_jackson_star.jpg

mourning_jackson_beijing.jpg

jacko_2.jpg

jacko_7.jpg

jacksonreax_03.jpg

И кралевите умираат. Така и кралот на поп музиката умре пред неговото збогување со своите обожаватели. Како денес да беше ми текнува кога со брат ми ја купивме првата касета која воопшто во мојот живот сум ја купил (тогаш музика на касети се слушаше), од кај Тајфуно кај Сато, постарата генерација битолчани се сеќаваат на него. Тоа беше касетата со песните од албумот HIStory на Мајкл Џексон.

Почивај во мир кралу.
http://www.youtube.com/watch?v=nvWMLAWrEjU

навистина голем човек
нека почива во мир:(
неговата музика е вечна

Почивај во мир легендо !

Me наежија сликите.

Настрана приватниот живот за кој не знаеме дали беа клевети или вистини,манипулација на медиите да го соборат кралот на попот или некое американско семејство сакаше да профитира...човекот беше инспирација за многумина. Дури и мене,што не конзумирам често поп музика,Dirty Diana , Don't care about us,In the closet,Thriller...со тие песни сум се спремала за во град,ми се во мп3ката нонстоп.
Привлече огромни маси на луѓе со музиката,исто толку и се згрозија со контроверзиите...
Лицемерно или не,медиите веќе си го прават своето,луѓето,соработниците....фановите. Ќе биде иста приказна како со погребот на Елвис,горе-доле. Оваа смрт ќе обележи многу генерации.

Почивај во мир,голем човеку.Да,голем беше,немаше човек на планетава што не слушнал за него.

Што е финта? уствари приказна?

Што е финта? уствари приказна?

Беше еден од најмасовните и најемоционалните погреби во историјата на шоу-бизнисот. Фанови од цел свет резервираа авионски билети и се организираа приватни летови за да се стигне на погребот. Низ цела Америка знамиња на половина копје, преку 40.000 фанови на местото каде што се одвивала погребната церемонија.

За Џеко, би очекувал нешто слично на ова. Сепак, беше и ќе остане кралот на попот, и според некои најдобар пејач на сите времиња, за што говори и фактот дека го држи рекордот на продадени албуми на светско ниво во историјата на музиката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom