Почина 15 годишно девојче

• Креатор на темата Креатор на темата MiniTurtle
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не е малку? море казните у македонија се ептен благи.... како можеш да кажеш дека за убиство на човек не е малку 2 ипол години? - тој ке ги одлежи тие 2 ипол години и пак ке искочи - ке има грижа на совест не викам не. - што да кажат родителите на тоа девојче? дали тие 2 ипол години одлежани во затвор ке им значат на нив нешто? - и околу тоа не е намерно... не викам дека е намерно ама ти свесно да возиш повеќе од дозволеното по автоматизам треба да си свесен и за последиците кои можат да настанат! тие сообраќајни знаци не се ставени туку така. 100 пати сум кажал и пак ке кажам. кај нас у државава треба многу возачки да се одземат само лошо е што не се превзема ништо во врска со тоа па затоа и невини луѓе гинат.
Ааа, се возело и повеќе од дозволеното?!...е тоа не знам, не сум целосно запознаена со случајот, само неколку коментари прочитав, разлистам и си го кажав своето мислење. Жалосно да, трагично и џабе се дискутира на оваа тема, треба да излеземе и да пуштиме глас. А не само преку букви :unsure: Да пуштиме глас и таа Раскрсницата шо зела поише животи да се поправи тоа прво.

Џабе се сега и казни и филозофии... Јака им душа на тие родители што викаат старите... Искрено се надевам само дека не им е единица...

greota zalno i tragicno mislam uzassss :((( jas mislam deka treba salam psihicki da se ispitaaat site so polagaat za kola a ne besni koli i bolni umovi zaedno a da ne zboram alkoholizirani dzukeli ... e vaka ke si zamine nekoe nevino mlado zivotce ... pocivaj vo mir devojce .....

Жално за девојчето, младо починало. Незнам зошто, но на овој свет само добрите луѓе умираат.. :place:
Нека почива во мир!

Нека почива во мир.
Жално, згаснат млад живот заради некој дебил кој сакал да се „пофали“ со новото бмв.
Некој друг не е крив за собраќајката освен стоката со бмвто, да си е возел нормална брзина од 40, 50 км/ч, ќе е застанал како што си треба, ама со брзина над 100 км/ч на булевар, не му помага ништо.

Мора да се придонесе нешто повеќе за безбедоста на патиштата, очигледно е дека денес на човекот не можеш да му вградиш свест и култура со „збор“ туку само со глоба.
Нека се постават камери кои фотографираат, така нема бегање, 24/7 тоа место ќе е безбедно.
Казнени поени за секој прекршок, одреден број на поени парична казна и одземање на дозвола.

Нешто прочитав еден коментар не знам дали е вистина тој што ја згазил бил полицаец...

И што сега??

Загинало девојчето и нема да се врати.

И на моја колешка брат и почина во сообраќајка па не отворив тема.

Што??

Ќе ја правиме Кајгана Интернет Некролог??

Не дека сум нешто нашетан по Македонијава ама пониска возачка и пешачка култура од Куманово јок. Вчера бев, се запрепастив. Рипаат луѓе кај тоа жардињерите на булеварот, не те ебе два посто а па ако си пешак, уште помалку. Седам на семафорот кај што го прегазиле девојчево, во левата лента. Црвено, го гледам венецот и морници ме полазија и во тој момент будала една кога прелета. Значи толку да си отиден бе пи*ка ли му матер, пред недела дена погина таму дете поради несоодветна брзина, него не му чуе на црвено и фура братот.

Дива лига.

Кај нас колку толку му дојде умо со лежачкине полицајци.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 02:38 ---
И што сега??

Што??

и за друго дискутираме , мене ко че не ми се бендисува некоја тема , ја игнорирам , не ја читам и не ја коментирам.

И што сега??

Што??

Дечко ако не ти се чита не читај,какви глупи теми има ти се фати баш за оваа:facepalm:.На крај краева овде може да се дискутира за куртоните кој ѓи предизвикуваат овја работе за да нема више вакви несреќе.Така да ако не ти чини темава моеш слободно да ја одминеш,а не да глумиш шериф.

Дечко ако не ти се чита не читај,какви глупи теми има ти се фати баш за оваа:facepalm:.На крај краева овде може да се дискутира за куртоните кој ѓи предизвикуваат овја работе за да нема више вакви несреќе.Така да ако не ти чини темава моеш слободно да ја одминеш,а не да глумиш шериф.

Ми треба заменик, си најдов еве.

Но објасни ќе ја вратиме назад??

Читам таму некој го обвинува градоначалникот за немање соодветна сообраќајна култура...хех, не е до градоначалникот туку тоа бидејќи култура има каде што има интелект а некултура има каде што има парољупци и стока.

На кретенот бате му бил у Афганистан,па на батета му купија БМВ да се курчи. БДВ, фаќал кривина со преку 100 км на саат.Е така.

Парољупци, нека им се наздравје релативно чесно заработените пари и вдишениот DU.

Кумановската болница во иднина ќе има работа со нашиве авганистанци, затоа инвестирајте сега тројца содружници, кредит и аптека, потрошувачката на цитостатици, варумин и ретки лекови ќе се зголеми( а и зошто да се мачат до Скопје) друго пак и да немаат здравствен проблем на што и се надевам, сепак мисла ми е нивното мутирано потомство а.к.а Фикус но тоа е секој ја плаќа цената, јас не велм дека ќе биде така туку ЗНАМ дека ќе биде така.

БМВ-то е последен проблем, па и курчењето посериозните тек ќе се појават и нека им се наздравје.

пред 2-3 години лично што го познавав девојче, загина во сообраќајка на 14 годишна возраст, заедно со нејзините родители (кажуваа и на вести) и што? знаеш ли тоа каква трагедија е, а не знам ни дали воопшто е фатен тој што ја предизвика сообраќајката....никому ништо.....

нека почиваат во мир и не сакам да коментирам повеќе на вакви теми. си има надлежни и за сообраќај и за што ти знам што.

И јас исто но ете како тебе знам случај и напоменав но не е тоа тоа.

Исто така мислам декла правно господинот во БМВ нема да биде обвиенет за убиство со умисла.

Сум кажал повеќепати нема соиобраќајни несреќи, тоа е само термин да се заблажи малку трагичната состојба, замислете последниве две декади од близу 800-900 жртви на годишно ниво од сообрачајки денес имаме илјадарки за жал.

Туку пишувам поради овие и (да не ги барам) останатите повици за линч чинам Иран сме.

Жалосно, нека почива во мир
А за овој ...Ебате идиотот,имбецил,кретен,глупак...абе стај го сега 30 години у зандана за пример за сите шушумиги шо имаат возачка

Што и да се превземе џабе е, нема кутрото да стане од гроб само...тешко на семејството.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom