ПМФ

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
Никој од тука не беше на пленумо денес а? Фино.

Ти беше?
Пренеси ако имаше нешто интересно.

Мене многу ми се допадна. Немаше многу одзив (околу 20-30 бевме).
Тоа што најмногу не изненади, пријатно секако, е дека се појавија професори и асистенти кои ни силно не подржаа и ни дадоа совети и ќе ни помагаат. Стварно како ветар во грб ни дојдоа.
Се планираат поголеми собири, дебати, пленуми на ПМФ. Ќе биде интересно.

Не е ни потребен поголем одзив за тоj пленум. Секако одат претставници кои го пренесуваат нашиот став од интерните пленуми. Jас генерално имам целосна доверба во колегите кои не претставуваат :)

Жално е што студентите на ПМФ се незаинтересирани за промени. На прсти се броиме ние што отворено го критикуваме екстерното, останатите се уплашени/игнорантски/провладини мулиња што кркаат се што им е сервирано (90% од нив се по студентските домови за жал и тие треба најмногу да се борат за себе)

Жално е што студентите на ПМФ се незаинтересирани за промени. На прсти се броиме ние што отворено го критикуваме екстерното, останатите се уплашени/игнорантски/провладини мулиња што кркаат се што им е сервирано (90% од нив се по студентските домови за жал и тие треба најмногу да се борат за себе)
Плус на прсти се бројат тие што присуствуваа на протестите. А бараа ослободување од часови, кое најверојатно го искористиле за кафица :D

дали на прсти се бојат?[DOUBLEPOST=1417733833][/DOUBLEPOST]и ќе се бројат?

Имаше наши бе, само што бевме дисперзирани во повеке помали групи.
Не викам дека цел факултет беше ама имаше многу повеке од првиот.
На овоj и професорки беа доjдени плус.

Имаше наши бе, само што бевме дисперзирани во повеке помали групи.
Не викам дека цел факултет беше ама имаше многу повеке од првиот.
На овоj и професорки беа доjдени плус.
Да да, знам. Јас идев со таа групата со транспарентите (и ПМФ е тука) :)

Здраво, ме интересира ако има некој овде од хемиски факултет, каква е состојбата таму со Емил Поповски, уште е се исто како до пред неколку години, да пушта по 2-3 студенти во сесија или нешто се сменило..? :noze:

Здраво, ме интересира ако има некој овде од хемиски факултет, каква е состојбата таму со Емил Поповски, уште е се исто како до пред неколку години, да пушта по 2-3 студенти во сесија или нешто се сменило..? :noze:
Кај Емил нашата генерација поминаа скоро сите само поради тоа што професорот сфати дека учиме од книга а не по комбинациите кои шетаат.
Човекот е изнервиран шо го праат будала со комбинациите бидејќи ги учат грешно решени и се бунат после зошто не се положени.
Мој совет е квалитетно загревање столче, нема шанси да се падне колоквиум/испит.
Сепак, си има моменти 2-3 од генерација се секако фатени на пик.
Кај нас од 27 студенти, 5 само не положија.

Се согласувам потполно со Гладиус, и јас со мојата генерација го имавме истото искуство.

Туку, глеам тук-там има по некој што дипломирале на хемија... како ви оди со наоѓање работа? Ќе ме израдува некој позитивно или тешко? :unsure:

Се согласувам потполно со Гладиус, и јас со мојата генерација го имавме истото искуство.

Туку, глеам тук-там има по некој што дипломирале на хемија... како ви оди со наоѓање работа? Ќе ме израдува некој позитивно или тешко? :unsure:
Пак ќе речам, нашата генерација ваљда малку терсене од другите испадна.
Некои 15 сме дипломирани во последнава пола година а 10-12 работиме веќе.
Работа има, се наоѓа, само не пропуштајте пракси од факултет што се нудат за по фирми и распрашувајте се цело време дали и каде има. [emoji3]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom