Пливање, ватерполо и останати спортови на вода, Лондон 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу ми е мило за Nathan Adrian што го тема Магнусен, многу сигурен влегува во битките и на крај посран излегува, имам осеќај дека и Сиело ќе го згази на 50...

Браво за Американките, конечно потклекнаа Австралијанките ама сеа очекувам да се осоколат и на следното СП да ги прегазат Американките :) И ај бе се кој втор ви е сомнителен :) , класа пливачка е Шмит, моментално најдоброто нешто што го имаат САД за слободен стил.

2011 World Aquatics Championships in Shanghai. Schmitt also competed in the individual 200-meter freestyle and finished sixth in the final (1:56.98).

2012-London 1:53.61

Zatoa mi e somnitelna . :)

2011 World Aquatics Championships in Shanghai. Schmitt also competed in the individual 200-meter freestyle and finished sixth in the final (1:56.98).

Што има овде сомнително? 3 секунди?

Па не и беше примарна дисциплина во Шангај 200 слободно, ради реда ја исплива.

Samo vo taa disciplina plivase poedinecno , ne smetajki stafeta:)

Па во последен момент и искрсна во Шангај да плива штафета, инаку ќе пливаше само 200 слободно. А штафетите се светост во Америка и Австралија.

И нека не ви се репер светските првенства што се оддржуваат година дена пред Олимпијада, милион пливачи таму или калкулираат или па воопшто не ни настапуваат за да не си расипат тренажен процес.

Znaci nikoj i nisto bila pred edna godina i odednas prva na 200 , mozebi i na 100 i pliva kako furija stafeta.
Е како никој и ништо била пред една година, кога настапувала во финале...
Чудно би било кога некој со 32 време би бил 1, нормално е некој да има таков напредок. Оваа во рок од една година има поминато околу 2.000 часа во базен.

Слабо пратам пливање па ме интересира, имало ни некој црнец пливач шампион или со некој друг позначаен успех?
Инаку тоа што не ги бива црнците е сигурно заради некоја специфичност во физичката конституција (моја претпоставка), ама дали знае некој да ми објасни подетално зошто е тоа така?

Слабо пратам пливање па ме интересира, имало ни некој црнец пливач шампион или со некој друг позначаен успех?
Инаку тоа што не ги бива црнците е сигурно заради некоја специфичност во физичката конституција (моја претпоставка), ама дали знае некој да ми објасни подетално зошто е тоа така?

Исто во Америка има стереотип според кој црнците не сакаат вода/пливање:)

Исто и еден податок приметив... Отилија Једрешчак, Олимписка Шампионка, поради е*ана несреќа и трагична сообраќајка каде загина брат и мислам, падна на тоа ниво, да биде едвај со пласман во финале и убедливо најслаба од осумте натпреварувачки... Пеперутка стил и немаше рамен никој на 200 метри, но тоа е животот, јбг...

Ребека Сони која доминиција ја имаше во трката на 200 градно :cuc:. Вечерва неможеа да и стигнат времето ни од квалификациите.

Ребека Сони која доминиција ја имаше во трката на 200 градно :cuc:. Вечерва неможеа да и стигнат времето ни од квалификациите.
Ребека Сони ќе се прошета до 1во место.
Ги поремети во полуфинале, го сруши рекордот. Во финале кога ќе стави во уште поголема брзина којзнае што ќе се случи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom