Плински уреди

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто пред да ги сменам тештиците ми префрлаше после 1км на плин, а сега многу подоцна, 4,5...км? Што е изместено?!

Зошто пред да ги сменам тештиците ми префрлаше после 1км на плин, а сега многу подоцна, 4,5...км? Што е изместено?!
може да има две причини:

1.ако си ставил тештици по дебелозидни, со помал внатрешен промер, автоматски си го намалил протокот на антифриз низ расплињачата и сега потребно и е повеќе време додека да се загрее на иницијалната температура...

2. имаш заробено воздух во расплињачата, помала количина на антифриз врти и допира до телата и мембраните кои имаат намена да ја загреат расплињачата, потребно и е повеќе време да се загрее...

и во двата случаи, ке ти троши за некој процент повеќе, поготово на отворена вожња, затоа што и при работна температура постигната на моторот, плинскиот уред ќе работи на пониска температура, автоматски поише гориво ке иде...

кој ти ги менуваше? ти сам или на сервис?

може да има две причини:

1.ако си ставил тештици по дебелозидни, со помал внатрешен промер, автоматски си го намалил протокот на антифриз низ расплињачата и сега потребно и е повеќе време додека да се загрее на иницијалната температура...

2. имаш заробено воздух во расплињачата, помала количина на антифриз врти и допира до телата и мембраните кои имаат намена да ја загреат расплињачата, потребно и е повеќе време да се загрее...

и во двата случаи, ке ти троши за некој процент повеќе, поготово на отворена вожња, затоа што и при работна температура постигната на моторот, плинскиот уред ќе работи на пониска температура, автоматски поише гориво ке иде...

кој ти ги менуваше? ти сам или на сервис?
Блиску си, на сервис. Инаку температурниот давач беше расипан, го сменивме сега е топ.

Имам Алфа 164ка, планирам да и ставам плин е сега ме занима дали се погодени алфите за плин... и отприлика кој е најдобар плин да се стави...?

Имам Алфа 164ка, планирам да и ставам плин е сега ме занима дали се погодени алфите за плин... и отприлика кој е најдобар плин да се стави...?
Jас мојата алфа 156 2.0тс ја купив со монтиран ловато дизна дизна пилински систем и сум задоволен и од системот и потрошувачката која се движи од 9 до 12,5 во зависност од времето и возењето

108is11.jpg

Vakvo delce nekoj da ne znae kade moze da se najde vo Skopje

Под боцава имаше како ситни камчиња песок, јас ги усисав. Сега некако како да ми мрда боцата, ги стегнав пружините (пластични) што ја држат од страна, но ме плаши дека не се баш сигурни. .. дали песокот (ситните камчиња) биле ставени за тоа, да ја држат боцата да не мрда?

uploadfromtaptalk1461937174137.jpg

Здраво Дечки

Дали може да се намести плински уред на Опел Астра Ј, 1.4 Турбо (2014 годиште), и ако може, каков препорачувате?

Те следам што пишуваш па ме интересира подобар и е од ловатото штом го препорачуваш
Aprolutno no;1 LpgTech, pa AcStag,pa ponatamu site ostanati, vo plimontSK,na problematicni vozila ne stavaat landorenzo, tuku stavaat ac stag, otvori na stranata vo galerija ke vidis,Primer za psa grupacija imam drugar so citroen c4 1.4=90ks koj imas plin landirenzo 1 godina ne krena glava pa predniot del mugo smenoja ;isparuvac,dizni,instalacija,i kompijuter so stag4plus, pa eve 2 godini vozi bez problem,

Aprolutno no;1 LpgTech, pa AcStag,pa ponatamu site ostanati, vo plimontSK,na problematicni vozila ne stavaat landorenzo, tuku stavaat ac stag, otvori na stranata vo galerija ke vidis,Primer za psa grupacija imam drugar so citroen c4 1.4=90ks koj imas plin landirenzo 1 godina ne krena glava pa predniot del mugo smenoja ;isparuvac,dizni,instalacija,i kompijuter so stag4plus, pa eve 2 godini vozi bez problem,
Што проблем имал со циторенот со ланддиренцо.
Јас имам ксантиа 2.0 16в на плин од 1998 и никогаш не сум имал проблем нити па капалки имам вградено како што налагаат некои кои монтираат плински системи

Што проблем имал со циторенот со ланддиренцо.
Јас имам ксантиа 2.0 16в на плин од 1998 и никогаш не сум имал проблем нити па капалки имам вградено како што налагаат некои кои монтираат плински системи
kapalki se mestat na ford i na japonskite vozila, bidejki imaat mnogu tanki ventili, a na xantia raboti sekakov plin, na c4 ili peugeot307 so 1.4_16v, motor ET3, mnogu e problematicen,motorot nikogas ne raboti kako sto treba,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom