Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо цена ќе држи?PS4 PRO izleguva za mesec dena edvaj cekam![]()
Тоа незнам тука во МК сигурно ќе биде поскапо и во Европа општо за разлика од САД.Шо цена ќе држи?![]()
Шо цена ќе држи?![]()
Тоа незнам тука во МК сигурно ќе биде поскапо и во Европа општо за разлика од САД.
Da ama koga ke vidis kolku pari e onoj 4K+HDR televizorot ti ispaga gavol i pol, najverojatno ke go cekam skorpio narednata godina pa belki ke imam moznost da se podnovam.PS4 PRO izleguva za mesec dena edvaj cekam![]()
Не е неопходно да имаш 4к телевизор со HDR можеш да го играш и на стар SDTV телевизор.Da ama koga ke vidis kolku pari e onoj 4K+HDR televizorot ti ispaga gavol i pol, najverojatno ke go cekam skorpio narednata godina pa belki ke imam moznost da se podnovam.
Da ama koga ke vidis kolku pari e onoj 4K+HDR televizorot ti ispaga gavol i pol, najverojatno ke go cekam skorpio narednata godina pa belki ke imam moznost da se podnovam.
Не е неопходно да имаш 4к телевизор со HDR можеш да го играш и на стар SDTV телевизор.
Ama jas mislev deka celata prednost na PRO modelot e vo moznosta za 4K gaming i deka ako imas LCD ili nedaj boze SDTV mozes slobodno da go koristis stariot poevtin model i site igri ke izleguvaat za dvete konzoli nema da ima podelbi megu igracite na bilo koja osnova. Eve link https://www.youtube.com/watch?v=PQ2EX1wGjR4 inaku ti kazav deka ocekuvam da poeftinat televizorite do narednata godina koga izleguva Skorpio kako i jas ocekuvam da imam zastedeno nesto poveke pari da si kupam nov 4K i HDR set taka da vremenski mi poveke odgovara. No treba da se poceka oficijalno pretstavuvanje od strana na MC na prolet veke da imame nekoi prezentacii, a veke na E3 da vidime gameplay od Skorpio.Па и новиот Xbox One Scorpio исто така ќе поддржува играње на видео игри во 4k Ultra HD резолуција.
Резолуцијата не е одлучувачки фактор кај PlayStation 4 Pro и кај Xbox One Scorpio, истите можат да се користат и на LCD телевизори со HD Ready и со Full HD резолуции.
Тешко, но не и невозможно.
Ниту Xbox One конзолите, ниту PlayStation 4 конзолите доаѓаат со SCART или AV излезна порта, поради што не можат да се користат на обични телевизори.
Но со HDMI кон SCART адаптер, изводливо е да се користат Xbox One и PlayStation 4 конзолите и на обичен телевизор, ма да никогаш не сум го видео тоа лично за да знам каква слика даваат на обичен телевизор.
Ama jas mislev deka celata prednost na PRO modelot e vo moznosta za 4K gaming i deka ako imas LCD ili nedaj boze SDTV mozes slobodno da go koristis stariot poevtin model i site igri ke izleguvaat za dvete konzoli nema da ima podelbi megu igracite na bilo koja osnova. Eve link https://www.youtube.com/watch?v=PQ2EX1wGjR4 inaku ti kazav deka ocekuvam da poeftinat televizorite do narednata godina koga izleguva Skorpio kako i jas ocekuvam da imam zastedeno nesto poveke pari da si kupam nov 4K i HDR set taka da vremenski mi poveke odgovara. No treba da se poceka oficijalno pretstavuvanje od strana na MC na prolet veke da imame nekoi prezentacii, a veke na E3 da vidime gameplay od Skorpio.
Во план ми е наредниот месец да купам ПС4 конзола па би сакал да поставам неколку прашања:
1.Дали е можно намалување на цените на ПС4 после излегувањето на ПС4про?
2. Каква конзола да земам, обичната или слим и зошто?
3. Дали во Македонија, поточно Скопје, постои некаква ПС4 заедница преку која би можел да менувам игри?
4. Како ми е најисплатливо да ги купувам игрите, т.е. преку кој сајт и како оди тоа, физичка и дигитална копија?
5. Дали и колку се плаќа за играње онлајн?
6. Дали ми се доволни 500 мб?
И дали во Пан Европа има можност за купување на рати преку аплицирање за потрошувачки кредит, со оглед дека не сакам да вадам кредитна картичка.
На 48 рати имаш камата, мислам дека беше околу 5%. Нема камата само до 12 рати, односно по ~1,800 ден месечно една година.За можноста за плаќање на рати, Пан Европа нуди плаќање на 48 рати без камата, но без да потенцираат дали е преку банка или преку склучување на договор за плаќање на рати. Нудат можност и за плаќање на 72 рати, но преку Стопанска Банка.
Не ќе биде лошо да посетиш некоја од Сони Галерија продавниците на Пан Европа и да се информираш детално со информации од прва рака, особено во наредниве 2 недели, бидејќи од 19 октомври 2016 до 10 ноември 2016 имаат посебна роденденска акција по повод 8 години постоење на Пан Европа и нудат некои производи со попусти и на рати.
Но најдобро ќе биде да ги посетиш што е можно поскоро, наместо да ги посетиш во последните денови од акцијата, бидејќи до тогаш можеби ќе им биде распродадена залихата на производи кои подлежат на привремен попуст.
На 48 рати имаш камата, мислам дека беше околу 5%. Нема камата само до 12 рати, односно по ~1,800 ден месечно една година.
На рати може да се земе само со кредитна картичка, а не со склучување договор со Пан Европа како на пример во Нептун што е. Мислам дека имаат договор само со Стопанска банка (можеби и НЛБ ама не сум сигурен).
@Solaire of Astora клик за размена на игри