PlayStation 4

значи ке може да се играт или не игри од пс3

Nope.

Кога ќе излезе PlayStation 4 во продажба нема да може на PlayStation 4 да се играат видео игри од PlayStation 3.

Сони најавуваат дека во текот на 2014 година ќе стартува со работа нивниот Интернет облак сервис Gaikai преку кој ќе може да се играат видео игри и од PlayStation 3 и од PlayStation 4, а подоцна ќе може да се играат видео игри и од PlayStation 2 и од оригиналниот PlayStation, односно PS One.

Но сето тоа ќе стане реалност дури догодина, а кога точно догодина, Сони не откриваат, што значи дека може да биде и за новогодишните и Божиќните празници 2014/2015, така да, тие кои сакаат на PlayStation 4 да играат видео игри и од PlayStation 3 и од постарите PlayStation конзоли, воопшто не треба да брзаат.

Кога ќе излезе PlayStation 4 во продажба нема да може на PlayStation 4 да се играат видео игри од PlayStation 3.

Сони најавуваат дека во текот на 2014 година ќе стартува со работа нивниот Интернет облак сервис Gaikai преку кој ќе може да се играат видео игри и од PlayStation 3 и од PlayStation 4, а подоцна ќе може да се играат видео игри и од PlayStation 2 и од оригиналниот PlayStation, односно PS One.

Но сето тоа ќе стане реалност дури догодина, а кога точно догодина, Сони не откриваат, што значи дека може да биде и за новогодишните и Божиќните празници 2014/2015, така да, тие кои сакаат на PlayStation 4 да играат видео игри и од PlayStation 3 и од постарите PlayStation конзоли, воопшто не треба да брзаат.

нема врска и за 2 години да е само да може да се играат и онака нема одма да купувам може другата година

Game On сеуште не ја знаат цената. Но, нека пројде малце време и PS4 ќе дојде до 18.000. Јас не се избрзувам веднаш, како што се стрпев и не го купив PS3, така и ќе почекам за PS4 да му падне барем малку цената а секако за тоа време сигурно ќе го хакнат(се надевам дека хакот нема да биде како во случајот со PS3) и ќе испаднат повеќе игри. 24.000 за почеток многу е да ги фрлиш кога после ќе му се намали значително цената. PS3 ќе биде 100 евра, а PS2 1000ка. :)

Ич не се брзај.. немора ни 4кава да го купуваш, почекај 5ка :icon_lol:

Иначе јас фатив од промоцијата што беше за ПС4, и крајна цена ќе ми дојде 22300(така нешто).
22к за скроз нова конзола и со оглед на тоа што перформанси има, не се воопшто ништо.

За PlayStation 4, потврдената цена од Пан Европа е 24.990 денари, а за Game On не знам, но гледајќи ги нивните цени на PlayStation 3 кои се поскапи од цените во Пан Европа, сигурно PlayStation 4 ќе биде поскап кај нив.

Кај имаат ставено дека оваа ќе им е цената за PS4?

И преку e-mail ми ја имаат потврдено оваа цена, а и на Martin му ја имаат потврдено цената бидејќи тој ја има нарачано конзолата за него, со разликата што на него му следува попуст поради нарачувањето на конзолата однапред, односно пред да излезе во продажба.

@Martin од кај ја порача?

Од Пан Европа, кои можеш да ги контактираш преку следната e-mail адреса:

contact@panevropa.com.mk

Или преку контактот за кој ми имаат пишано на мене преку e-mail:

Goran Dzunic
Product Manager

"Pan-Evropa L.T.D."
Marks i Engels str. no. 7/10
1000 Skopje
Macedonia
Tel: +389 2 3134 129
Tel: +389 2 3110 858
Fax: +389 2 3110 857
GSM/Viber: +389 71 250 464

E-mail: goran.dzunik@panevropa.com.mk
www.panevropa.com.mk

Ич не се брзај.. немора ни 4кава да го купуваш, почекај 5ка :icon_lol:

Иначе јас фатив од промоцијата што беше за ПС4, и крајна цена ќе ми дојде 22300(така нешто).
22к за скроз нова конзола и со оглед на тоа што перформанси има, не се воопшто ништо.

Не е лошо. (y) Ама сепак малце ќе почекам, веднаш не го зимам пошто ќе нема и многу игри од почеток. А може и ќе испадне некоја Slim верзија за да не купувам VHS. ;)

Не дека нешто ни се брзаше на ние кои коментираме за PlayStation 4 на форумов и како луди со нетрпение го чекавме пуштањето на конзолата во продажба иако повеќето од нас не сме ја нарачале, но како и да е, денес добив известување од Пан Европа дека PlayStation 4 ќе доцни со пуштањето во продажба во Македонија, исто како и во регионот.

Претпоставувам дека конзолата ќе стигне во Македонија во декември 2013, кога треба да излезе во продажба и во Чешка, Словачка и Унгарија, како и на блискиот исток и во региони во Азија.

Претпоставувам дека Пан Европа ќе ги увезуваат конзолите од Унгарија, бидејќи така конзолите ќе поминат само 2 граници - помеѓу Унгарија и Србија и помеѓу Србија и Македонија, освен ако ги увезуваат преку авионски карго превоз.

@Martin, на тебе ти пристигна некакво известување за ова ?

На мене за ова ме известија на Фејсбук преку приватна порака откако ги прашав за нешто друго поврзано со конзолата.

Јас уште пред некој ден му пуштив меил на Горан, да ми кажи некои работи во врска со пристигнувањето.
Рече пиши ми број за лично да те исконтактираме, му пишав, па уште го нема.
Арно ме потсети повторно да прашам што се дешава :)

A sto mislevte vie...Konzoline nema za Germanija i UK pa ne za ovde...Kojznae kolku parcinja ke prosvercuvaat tamu nekade Dekemvri mesec. Situacijata treba da se stabilizira tek Januari slednata godina...Dotogas nema PS4 ni za lek.
Pokraj drugoto tie sto poracale PS4 koja igra ja imaat poracano so nea. Ne e samo 24990 to est 22500...Spremete se na uste 3990den za nekoja igra...Killzone Shadow Falls mozebi :P
Nemoj da mi kazete deka zemate konzolata samo radi kurnaz i ke delkate demoa :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom