Mi treba eden sovet od vas decki,na ps3 fat 60gb imam YLOD,ima nekoj nacin da se popravi toa,da go nosam na majstor ili nekako od doma da go popravam ili mu nema spas???

Fala odnapred na odgovorite
АNYONE???
Распрашај се кај Драган ИДЦ во Аеродром.
http://www.idc.com.mk/
Или во трговски центар Буњаковец на прв кат од задна страна.
YLOD не е секогаш хардверски дефект.
Доколку станува збор за прегреан процесор и доколку му е потребно менување на пиновите на чипсетот и негово одново лемење за матичната плоча, односно reballing, тоа може да го направат во Риверсофт, бидејќи од пред година дена се обновија со професионална BGA rework станица, но не знам колку наплаќаат.
За reballing на графичка картица ми спомнаа ненормална цена од 3.300 денари, со гарантен период од 3 месеци, не знам колку би наплатиле за reballing на PlayStation 3.
Но можно е проблемот да не е хардверски и да не бара сервисирање, затоа треба да побараш на Интернет за каков конкретен дефект станува збор.
Дали сијаличката свети цело време или трепка, а ако трепка, дали трепка според одредена секвенца ?
Затоа потребно е прво да се открие за каков дефект станува збор, а потоа да се премине кон соодветно сервисирање.
Затоа мислам дека најдобро е прво да се обратиш кај Драган ИДЦ во Аеродром или кај овој во Буњаковец.
Чисто информативно, еве пример за reballing на PS3 Slim, но постапката е иста и кај оригинален PlayStation 3 и кај PS3 Super Slim и кај Xbox 360 конзолите и кај лаптопите, кај мобилните телефони, општо кај сите електронски уреди кај кои е потребно сервисирање на чипови или на чипсети.