Пиволенд 2009 (17.-20.09.2009)

Epteen ubavo sum si pominala vcera se istransav ko na trista drogi da bev:vozbud: :) bi mi bilo milo da znaev uste koj naprai toolku ubavo da si pominam :) :toe:

Мала забелешка само процедурално...ми се допаѓа концептот на фестивалот но не и изборот на музиката...подобро е да го направат како Exit со повеќе стејџа за различни стилови а не ко ментален со слушалици сам да се тресеш,значи има реге стејџ нема клабинг :tapp: дај ти се молам,ако треба и петиција ќе пишеме за догодина...ја,вотка,сусич,бушав и остали почитувачи на клабингот :pos:

Хаха Земо, ова со слушалиците е сеа ИН насекаде низ светов. Во Романија мислам беше, цел фестивал беше на слушалици (немаше звучници големи).
А за стејџовите, па дааа, убаво ќе биде да се изделат рутс стејџ (реге, џангл, олд скул рап) и теЧно стејџ кај што ќе фуче течно цело време, а не ко оваа година само еден ден.

Сепак добра работа е што фестивалов фаќа континуитет, така да можеме да пишуваме мејлови на адресата на организаторот цела година, кај и да е ќе мора да ги прочита. Ако склопиме интересни предлози, верувам дека ќе ги имплементираат.

Па и не само течно, да се предложи и трансче, иаме одлични дј и артисти у македонијава... тек тогаш да се осети dance arena.

Супер си поминав, се на се добро беше, убаво би било кога почестo би се правеле онакви работи на кале :smir: Се собравме дружина, кајганџии, пивце, ок освен јас, како антиљубител на пиво морав да пијам кока кола, ко некој изрод. -.-

Вечер на ПиЕмЏи.

Треба да е добро :))

Него вчера Exotist и Бастиан не ми го направија меракот, првиве премногу напнаа со таква музика "насабајлечки" што се вика, а вториве не ја исвиреа "Мајка му на Дени".
Али ипак, да глеаш 4 хед-бенга е јако искуство.

Се согласувам, требаше покасно да ги стават тие бендови (и боље атмосфера, повеќе народ ќе имаше, повеќе друштво за хед-бенгање), ама сеа..бидна.:wink:

Нај Шмек фестивал у Македонијава! Одлично беше се. Лудо си поминав на Психомодо поп, Откачив ко прав циган на Есма и компанија (свака част на Есма), Трзав и мешав со шмекерици на Агушеви оркестар и бев у свој елемент на Стерео МЦс...се на се уз испиени многу пива ОДЛИЧЕН ПОМИН! Имаше пива, имаше жени, имаше добра музика....буквално се што му треба на еден млад човек :) Браво Пиволенд! Догодина пак.
:smir::smir:

Леј види па јас ќе ти реплицирам на тебе хахахаха :) Супер беше и незаборавно си поминавме! А сега назад на Једина :)

Хаха, аман со таа Једина, што и фали на жената? :) Се надевам дека ќе те испраша неделава, хехехе.

Fenomenalno sum si pominal bre!!! A toa slusalkite se glupa stvar, i ja ne si gi dadov 100te denara za toa. Trubaci bre, Agusevi, ebate veselbata so ja aknavme!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom