Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Си земав пакет 24х пауланер за 1440 денари. Машала ефтино, 60 од лименка.. Фала друже за споделено инфо! Ќе сликнам кога ќе ми стигне на адреса, да ви потечат лиги :pijanco:

Само не можев да најдам ваков пакет за таа цена што ја спомна, а и не праќаат поделено, само пакети ко што разбрав?
Блиску ми е мене, директно од продавница земам, онлајн мислам дека само пакети праќаат.

Ајде мала анкета за тие што бевте на Пиволенд :
Кое пиво во сооднос цена - квалитет беше најдобро ?
Мене искрено сите ме изненадија со ниските цени. Пауланер и за 160 и Кромбахер за 150, шишиња беа најдобри. Исто и Баварија за 100 беше ок.
Гинис за 200 беше малце нереално, ама ок некоја горна граница на прифатливо.

Мене искрено сите ме изненадија со ниските цени. Пауланер и за 160 и Кромбахер за 150, шишиња беа најдобри. Исто и Баварија за 100 беше ок.
Очај беше, од избор до цени. Го пробав тоа St. Pierre Brown, едно од полошите пива на кое можам да се сетам...

Немаше прајс-перформанс ништо. Или мислиш во рамки на настанот? Тогаш крафт пивата... А пошто ми се слабост, нема ни да ги критикувам. :)
Фан факт: Од тоа Веда ИПА-та и после две влажни марамчиња ми се лепеа прстите. Не штеделе на слад во рецептот. Баш би сакал да ја знам OG вредноста ма крај на ферментација... Не ми текна тогаш да ги прашам дечките, ама ако чита некој - ајде нека кажат. Веројатно ќе има добар пласман на оние германските натпревари со мерење време на залепување на дрвена клупа за кожни пантолани (кратки, со прерамки)... Ми се допадна, неколку испив. :)

Дечки, во кој паб/кафич/кафана во Скопје има Augustiner? Не ми треба во продавница :D

Крафт од Нови Сад. Доста солидно.
И на untappd добар глобален рејтинг имаат.
Штета немаа Цитрозаик на залиха да се проба во Глуво куче

IMG_20230926_193134_466-01.jpeg

Немаше прајс-перформанс ништо. Или мислиш во рамки на настанот? Тогаш крафт пивата... А пошто ми се слабост, нема ни да ги критикувам. :)
Фан факт: Од тоа Веда ИПА-та и после две влажни марамчиња ми се лепеа прстите. Не штеделе на слад во рецептот. Баш би сакал да ја знам OG вредноста ма крај на ферментација... Не ми текна тогаш да ги прашам дечките, ама ако чита некој - ајде нека кажат. Веројатно ќе има добар пласман на оние германските натпревари со мерење време на залепување на дрвена клупа за кожни пантолани (кратки, со прерамки)... Ми се допадна, неколку испив. :)
Чисто за сооднос мислев.
Пауланер и Кромбахер за 150-160 ден 0.5л шише беа одлични. 100-120 се во Веро а и не верувам дека некаде се поефтини од оваа сума.
Други пиволенди маржата била превисока.
Инаку ја крафтот не ги пробав зошто за нив треба по лабава, дегустирачка атмосфера. Башка и ги има во Глуво Куче.

Ми се допаѓа вкусот, порано ги носеа во Тинекс, па престанаа, сега го има во Топ Дринкс (не сретнав од матното, го имаше и тоа во Тинекс на времето)

20230927_142445.jpg

^Oettinger vo Germanija ima los imidz iako e megju najprodavanite piva. Pretezno poradi cenata ne vazi za "premium pivo" iako toa e kategorija vovedena od pivskata industrija bez nekoja definicija. Interesno e sto kaj degustacii bez da znaes sto pivo e, dobro go procenuvaat. Ja licno ne sum fan posto boli glavata drugata den.

Мене ми е битно пивото да е вкусно, а ако е поевтино, тоа може да е само плус повеќе :) Добро си е Отингер, за мене едно од повкусните пива што можат да се најдат во државава. Секако дека има и подобри (а и поскапи), никој не го порекнува тоа.

Не сум по пиво за вас што сте:

1695999816054.png

не очекувам да е нешто посебно може дури и да е лошо ама ко за проба за таа цена за еднаш може. А шо знаеш некогаш знаело и изненадувања да се случат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom