Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
А Бир Гарден малку ко да претерале со цените.
3000 денари Трапист Вествлетерен, 400 денари Бернард o_O
Ваљда си ја наплаќаат маржата за тоа што се во Центар, во Дебар Маало , на сред Боемска, амбиент, музика, избор на пива, квалитет на пива....

Иначе ги има овие пива во маркет ?
Зошто а е разликата 50-100 ден на оваа цена не е ништо. Скопско 0.33 по кафичи веќе е 200.

Ваљда си ја наплаќаат маржата за тоа што се во Центар, во Дебар Маало , на сред Боемска, амбиент, музика, избор на пива, квалитет на пива....

Иначе ги има овие пива во маркет ?
Зошто а е разликата 50-100 ден на оваа цена не е ништо. Скопско 0.33 по кафичи веќе е 200.

1700 на Трапистот, скоро 250 некаде на Бернард разлика. Али океј, ми се допаѓа па што има вакво место со огромен избор на пива. Ни фалат вакви локали во Скопје. Нека продужат да ја шират понудата.

Ги има сите по маркети. Кого го интересира вака стојат работите

Германски
Augustiner, Weihenstephaner во Ботега дел вино Лептокарија (околу 170-200 денари)
Останатото во Амаро. (Бенедиктнер, Битбургер плус и на bistravoda.mk и рандом продавнички)

Јапонски
Асахи, каде што има и Перони. Се наоѓа и по маркети како Веро.

Француско
Кроненбур, мислам дека е под прилепска пивара сега. Го има скоро секаде веќе

УСА
Ги имаш во Амаро. Бад и по маркети (и тоа е од Перони Италија)

Холандски
Ништо специјално. Во веро има се

Англиски
Во Амаро. Лондон Прајд и ЕСБ плус во Веро

Белгиски
Трапист Вествлетерен, Бланш де Намур, Лупулус Блонд во Ботега дел Вино (Лептокарија)
Стела на многу места, Каменица го точи
Duvel, La Choufe, Chimay, Kwak, Gulden Draak, Деликатесен Тинекс, La Familia
Orval во Амаро (и добар дел од другите)

Шпански
Веро, Тикенс

Чешки
Бад, Козел, Пилснер Уркел, Старопрамен во Веро, Тинекс, Рамстор...
Маластрана во Ботега дел Вино
Бернард и Приматор во Амаро

Италијански
Перони, скоро секаде
Due Sorelle Амаро и Ботега дел Вино
Andre IPA и Lucky Shoes во Сакам Пиво (пивотека)

*не е ограничено само на овие продавници, ги има на повеќе места секако. На тие прво се сетив :D

1700 на Трапистот, скоро 250 некаде на Бернард разлика. Али океј, ми се допаѓа па што има вакво место со огромен избор на пива. Ни фалат вакви локали во Скопје. Нека продужат да ја шират понудата.

Ги има сите по маркети. Кого го интересира вака стојат работите

Германски
Augustiner, Weihenstephaner во Ботега дел вино Лептокарија (околу 170-200 денари)
Останатото во Амаро. (Бенедиктнер, Битбургер плус и на bistravoda.mk и рандом продавнички)

Јапонски
Асахи, каде што има и Перони. Се наоѓа и по маркети како Веро.

Француско
Кроненбур, мислам дека е под прилепска пивара сега. Го има скоро секаде веќе

УСА
Ги имаш во Амаро. Бад и по маркети (и тоа е од Перони Италија)

Холандски
Ништо специјално. Во веро има се

Англиски
Во Амаро. Лондон Прајд и ЕСБ плус во Веро

Белгиски
Трапист Вествлетерен, Бланш де Намур, Лупулус Блонд во Ботега дел Вино (Лептокарија)
Стела на многу места, Каменица го точи
Duvel, La Choufe, Chimay, Kwak, Gulden Draak, Деликатесен Тинекс, La Familia
Orval во Амаро (и добар дел од другите)

Шпански
Веро, Тикенс

Чешки
Бад, Козел, Пилснер Уркел, Старопрамен во Веро, Тинекс, Рамстор...
Маластрана во Ботега дел Вино
Бернард и Приматор во Амаро

Италијански
Перони, скоро секаде
Due Sorelle Амаро и Ботега дел Вино
Andre IPA и Lucky Shoes во Сакам Пиво (пивотека)

*не е ограничено само на овие продавници, ги има на повеќе места секако. На тие прво се сетив :D
Следното прашање ми е дали во овие специјализираниве продавници ги има оригиналните Бекс, Старо Прамен и Стела Артиос (тоа на А што на @Џонтра Волта не му текнува) или бугарските одвратни копии ?

Во Bottega del vino имаат и Schneider Weisse. Mоментално само Aventinus Weizen Doppelbock & Original Weissbier, ама рекоа ќе ја прошират понудата, можно е и Schneider Weisse Aventinus Eisbock да донесат. Eisbock немам видено никаде во државава...

Следното прашање ми е дали во овие специјализираниве продавници ги има оригиналните Бекс, Старо Прамен и Стела Артиос (тоа на А што на @Џонтра Волта не му текнува) или бугарските одвратни копии ?

Им немам погледнато етикета.
Ама ако земеме во предвид дека и Paulaner, Hacker Pschorr, Schofferhofer и други рандом германски и чешки им се донесени од бугарски увозник, веројатно и тие три им се од Каменица.
Ваљда не би увезувале нешто што имаат локално.

Becks имаше во Тинекс пред 2-3 години у време на короната на промоција ќе го начекав 0.33 за 39 ден или нешто така не се сеќавам топ беше, сега купив од Кам бугарско Becks пишав и претходно врска нема повраќаници.
Сега у КиГо има перони и козел лименки 0.5 за 52 ден. и одлични се, козел е мејд ин чешка у моментов пијам топ си е.
Коментар за бир гарден: лесно е да имаш избор на пива со тие цени, ни во ЕУ нема комерцијално 0.33 пиво со цена од 7-8 евра, мислам WTF на боемска шиткаш мало пиво 8 евра!?!?
IMG_20231014_180259.jpg

Becks имаше во Тинекс пред 2-3 години у време на короната на промоција ќе го начекав 0.33 за 39 ден или нешто така не се сеќавам топ беше, сега купив од Кам бугарско Becks пишав и претходно врска нема повраќаници.
Сега у КиГо има перони и козел лименки 0.5 за 52 ден. и одлични се, козел е мејд ин чешка у моментов пијам топ си е.
Коментар за бир гарден: лесно е да имаш избор на пива со тие цени, ни во ЕУ нема комерцијално 0.33 пиво со цена од 7-8 евра, мислам WTF на боемска шиткаш мало пиво 8 евра!?!?
Прегледај го приврзокот 394209
Koj gi eba, budali sme da davame po tolku pari za pivo, zemi si od Kit Go od ovie na popust i napravi si shema doma. Btw i mene Kozel mi beshe mnogu ubavo pivo, se dodeka ne go probav Pilsner Urquel. :)

Bas prvoto mi go predlozi gazdata, krivo mi e so ne go probav, zdravje narednoo
Augustiner прв пат го пробав лани во Берлин само ќе ти речам дека е перверзно добро за пилснер/лагер или која категорија и да е
Прегледај го приврзокот 394209
Може да дефинираме што подразбираш под ЕУ прво зашто пример у Шведска по кафичи пивата почнуваат од некои 6€ па нагоре 0.4л, кога ќе пробаш некое од овие што се 6€ тие мизериите од стокомак ќе ти личат на префинети крафт пива

имаше уште 2 врсти, едното у бордо лименка другото ко кремаста нешто ама имаат додатоци како портокал и коријандер. Ова е чисто пиво, добро е ми се свиѓаше.
Истотака и Блу Мун го пробав, не е лошо и тоа ама Лефе ми е најбоље од белгиски што сум пробал сеа за сеа.
Кај го најде Блу Мун?

Знам пред година-две го имаше кај нас сега нигде не можам да го најдам

Кај го најде Блу Мун?

Знам пред година-две го имаше кај нас сега нигде не можам да го најдам

И глуво куче можно е да го имаат.
Во понуда го имаа сигурно, сега како се со залихи во моментов не знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom