Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Позната ми е етикетава. Можно е да го имам пиено во Вудсток. Ако тоа е ова пиво не знам зошто ми поминало неприметено.
Вудсток држат чешки и унгарски крафт пива, така што веројатноста да си го пиел таму е занемарлива...

Ne bi dal tolku znacenje okolu starosta na pivarata i onaka toa e marketing. Vo vremeto vo katolickite manastiri se pravese pivoto i ne bea klasicni pivari kako sto gi znaeme denes. Aj sto ima falsifikati ama i malce nerealno e nekoj kontinuitet da postavis od toa vreme do denes. Smetajte podobro od 1500 na vamu toa se porealni datumi.

Вудсток држат чешки и унгарски крафт пива, така што веројатноста да си го пиел таму е занемарлива...
Може не сум го пиел во Вудсток ама сигурно сум го пиел кај нас. Да не знаеш негде да се продава кај нас ?

Може не сум го пиел во Вудсток ама сигурно сум го пиел кај нас. Да не знаеш негде да се продава кај нас ?
Во Паб Порта го имаа едно време, но не сум бил одамна и не знам дали уште го држат.

:чда:

Еј дечки пак јас да се замешам со вечното прашање КАДЕ ИМА ЛИЕФМАНС/ЛИНДЕМАНС КРИЕК?

Ова Кози Бар што ми го кажа @Ne_sum_ja затворено е, не работи, некоја друга идеја да не имате кај да барам?

Еј дечки пак јас да се замешам со вечното прашање КАДЕ ИМА ЛИЕФМАНС/ЛИНДЕМАНС КРИЕК?

Ова Кози Бар што ми го кажа @Ne_sum_ja затворено е, не работи, некоја друга идеја да не имате кај да барам?

Liefmans во Сакам пиво
Lindemans во Деликатесен Тинекс

Lindemans има во 24/7 тобакото до Зоолошка (тоа црвеното со вишни/цреши го има 100%). Плус и други интересни белгиски пива имаат.

Опционално, не сум сигурен за ова, може да видиш и во Алкотека карши Соборна. Они се фокусирани на белгиски пива...

Ако мислиш за негде во кафиќ кај ги има, да седнете и да се напиете, јас искрено ги немам видено нигде во Скопје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom