Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Дали тоа Гинисот у лименка го направија тешко срање или јас нешто сум утка?
Некни зедов од Веро, се надевав дека ќе има малку шмек на пиво, добив карамелизирана вода. Знам дека гинисот по дифолт не е газиран, но ова имаше вкус на една лажичка кафеав шеќер во зовриена вода и акнато црн туш за боја. Толкав контраст на вкусови одамна не сум осетил кај пивото.

2019та во еден бар во Антверп со друштво седиме и гледаме на друга маса им носи вакви чаши. Се пробуди инфлуенсерот во нас, еј топ ќе пиеме и ние пиво предобро е за сликање ова :D Побаравме мени си нарачавме рандом пиво, секој различно и ни носи обични чаши на столче со лого од барот. Разочарување.
После сфативме дека само Квак се служи во ваква чаша :D
Тогаш си ветив ако пијам Квак, ќе го пијам само во оригинална чаша (*не стоев на збор и пиев пред некој месец, тука, од флаша).

Епа денес конечно во мои раце :love:

20221020_193116-01.jpeg

"To drink your Kwak beer from any other beer glass would be a crime."

Маластраната скроз ок пиво, и светлото и темното, до душа не е на исто рамниште со козелот (барем за мене) ама скроз ок пиво, препорака.
Многу интересна мешавина на кафе и чоколадо во вкусот.

Некој сличен вкус на ова има и Celia безглутенското, 50 ден. е во Веро 0'33 амбалажа.

цврцате ли бирка и зимно време, бе?
Питај вода дали цврцаме, за пиво не се питуе

Бриии којзнае која лоша мешавина од милион дијалекти пишав :)

Извини пивски сладокусецу со пробани над 200 милијарди катаљарди пива.

Ја зборев за кежуал искачање на пиво во секое обично место покрај цел комерцијален пивски шљам што го имаат на мени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom