Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Мое субјективно мислење: Erdinger е потпросечно пченично пиво само по себе, а кога ќе се спореди во однос на цената излегува апсолутен нон-сенс. Го имам пробано многу пати и секој пат сум бил со помислата "за кој кур е пивово толку скапо?". Споредено со останатите премиум пченични пива што ги има во Македонија (Paulaner, Weihenstephaner, Franziskaner, Kapuziner, Krombacher) - Erdinger би ми било ептен последна опција.
Erdinger само Urweisse или безалкохолното. Од тие што ги наброј Weihenstephaner најдобро.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Го пробал некој тоа со коноп што го извадија? Зелен Цар мислам се викаше.

Гледав вчера на акција во Веро е од 65 на 39 ден.
Погрешен коноп ставиле... :D

Мое субјективно мислење: Erdinger е потпросечно пченично пиво само по себе, а кога ќе се спореди во однос на цената излегува апсолутен нон-сенс. Го имам пробано многу пати и секој пат сум бил со помислата "за кој кур е пивово толку скапо?".
Нема субјективно/објективно дали некое пиво е квалитетно. Или е или не е.
Субјективно може да биде тоа на кој му се допаѓа а на кој не, спомнатото пиво.

Ердингер може не е ненадјебиво ама е во врвот на комерцијалните (не-крафт) пива. Далеку е над просечност и баш никако не може да биде потпросечно за сите со функционални непца и сенс за вкус. Да не те познавам по други глупости на форумов ќе помислев дека си имал/имаш коронавирус. Ти си етеблон за погрешното на сите теми на кои сум налетал на тебе... Не ми се верува дека и овде стигна да напишеш глупост. :LOL:
Автоматски споено мислење:

Има некоја акција во Веро: https://www.facebook.com/VEROmarketi/photos/pcb.5724762884242123/5724756807576064

Не дека е некој голем попуст ама е причина изговор да се земе од допелбокот на Пауланер и данкелот на Францисканер. Тоа Engel Kellerbier Dunkel ќе го пробам, лоши оценки на нет ама пуста љубопитност. :)

Последно уредено:
^^ Ок, граматичка полицијо - крив сум, ете се предавам!

najdobro pivo za mene e Paulaner Dunkel, ama ne mozam posledno vreme da go pijam nesto, pcenicni me duat...
Italijanski Forst, od ceski, Budweiser/Krusovice se ubavi...

od Belgiski (iako toa ne e pivo XD) najdobri mi se Delirium i Chouffe... istoto vazi i za IPA i slicni, ubavi se no toa ne e pivo soglasno toj zakonot nemacki Reinheitsgebot ...

inace HB, Augustiner koa si na lice mesto Munchen... no za mene generalno najubavo pivo e koa go pies lokalno nivno na lice mesto vo pivnica, nekako najmnogu lizga :D

Ердингер може не е ненадјебиво ама е во врвот на комерцијалните (не-крафт) пива. Далеку е над просечност и баш никако не може да биде потпросечно за сите со функционални непца и сенс за вкус. Да не те познавам по други глупости на форумов ќе помислев дека си имал/имаш коронавирус. Ти си етеблон за погрешното на сите теми на кои сум налетал на тебе... Не ми се верува дека и овде стигна да напишеш глупост. :LOL:

Има некоја акција во Веро: https://www.facebook.com/VEROmarketi/photos/pcb.5724762884242123/5724756807576064

Не дека е некој голем попуст ама е причина изговор да се земе од допелбокот на Пауланер и данкелот на Францисканер. Тоа Engel Kellerbier Dunkel ќе го пробам, лоши оценки на нет ама пуста љубопитност. :)
Оф мори мајко... Не знам зошто воопшто трошам време да се објаснувам со тупаџија од човек што не разликува субјективно и објективно мислење, али ај...

За многу луѓе од Македонија - Скопско е најубавото пиво на свет. Дали навистина е? НЕ! Дефиниција за просек е Скопско по сите можни критериуми, но за нивното субјективно мислење - Скопско е врвот. Дали зашто не пробале нешто поубаво, дали зашто само тоа може да си го дозволат, дали заради традиција - сеедно.

Исто така и јас напишав за моето субјективно мислење, а штом добив лајкови на мојот пост и никој нормален не се контрира со мене (тебе не те сметам за нормален) - значи мислењето ми е на место. Да, Erdinger објективно може е убаво пиво, и цената од тој аспект му е на место. Но јас како човек што има пробано преку 100 пива во животот и пие скоро исклучиво пченични? - Erdinger никогаш не ми е опција да го пијам ако имам избор помеѓу неколку пченични. Дури и пилснер би земал пред Erdinger.

Еве ти колку сум пример за погрешно мислење:

За прст не можеш да ми се фатиш на темава!

^^ Ок, граматичка полицијо - крив сум, ете се предавам!
Нема врска со граматика грешката, туку со основна писменост.

Би рекол дека си доста разлаен за лик поприлично осакатен во главата, треба малку поскромно да се однесуваш...

Оф мори мајко... Не знам зошто воопшто трошам време да се објаснувам со тупаџија од човек што не разликува субјективно и објективно мислење, али ај...

За многу луѓе од Македонија - Скопско е најубавото пиво на свет. Дали навистина е? НЕ! Дефиниција за просек е Скопско по сите можни критериуми, но за нивното субјективно мислење - Скопско е врвот. Дали зашто не пробале нешто поубаво, дали зашто само тоа може да си го дозволат, дали заради традиција - сеедно.

Исто така и јас напишав за моето субјективно мислење, а штом добив лајкови на мојот пост и никој нормален не се контрира со мене (тебе не те сметам за нормален) - значи мислењето ми е на место. Да, Erdinger објективно може е убаво пиво, и цената од тој аспект му е на место. Но јас како човек што има пробано преку 100 пива во животот и пие скоро исклучиво пченични? - Erdinger никогаш не ми е опција да го пијам ако имам избор помеѓу неколку пченични. Дури и пилснер би земал пред Erdinger.

Еве ти колку сум пример за погрешно мислење:

За прст не можеш да ми се фатиш на темава!

Хаха, лајкови добил на постот и тоа било некаков „аргумент“ во негова корист! :LOL:
Или можеби празните флаши се аргумент? :)

Уште еднаш - да кажеше дека пивото не ти се допаѓа, збор немаше да кажам. Не. Ти рече дека пивото е „потпросечно“, те цитирам.
Како што ти проценуваш квалитет, така јас имам право да те проценам тебе дека појма немаш од пиво (или непца немаш, едно од двете).

Нема врска со граматика грешката, туку со основна писменост.

Би рекол дека си доста разлаен за лик поприлично осакатен во главата, треба малку поскромно да се однесуваш...
Фала ти, за примерната употреба на ад хоминем... Ај сега симни ми се ако немаш нешто релевантно за темава да ми кажеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom